Nozīmīgākie esporta turnīri

Nozīmīgākie esporta turnīri

Esports laika gaitā kļuvis par nišas sporta veidu, kurā labākie pārstāvji var arī nopelnīt samērā labas naudas balvas. Lai arī bijušas diskusijas, vai esportu var uzskatīt par sporta veidu, pēdējā laikā tas iekļāvies sporta industrijā. Vai tevi interesē vairāk uzzināt par esporta notikumiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju iespējām un dodies veikt derību.

Esporta kā sporta veida klasifikācija

Esporta noteikšana kā sporta veidam bijušas daudz diskusiju, jo ne visi piekrituši, ka tam tik tiešām jābūt ietvertam sporta industrijā. Bijušais ESPN prezidents 2014. gadā pauda, ka esports ir sacensības nevis sporta veids. Pagrieziena punkts bija vērojams gadu vēlāk, 2015. gadā, notikušajā pasaules čempionātā. Izveidotajā diskusiju panelī tika apspriesta esporta nākotne kā iekļautai sporta kopienā.

Kā pirmās valstis, kas atzina esportu kā sporta veidu, bija Krievija (2001. gadā) un Ķīna (2003. gadā). Ķīnieši gāja vēl tālāk, 2019. gadā, padarot esportistus kā vienu no profesijām, ar kuru tās valsts iedzīvotāji var oficiāli nodarboties. 2019. gada jūlijā 100 tūkstoši cilvēku bija reģistrējušies kā esporta spēlētāji, bet kopumā valsts uzskatīja, ka piecu gadu laikā skaitlis sasniegs divus miljonus.

Ķīnas un Krievijas piemēram sekoja arī citas valstis. Turcija 2014. gadā sāka izdot profesionāļiem esporta licences, bet 2016. gadā Francijas valdība sāka regulēt un atzīt e sporta kopienu. Pamazām visā pasaulē tika attīstīts e sporta virziens, kas sev līdz ņēma komandas ar spēlētājiem, nozīmīgus profesionālus turnīrus, kā arī iekļaušanu Nāciju sadraudzības spēlēs. 2022. gadā notika pirmais izmēģinājums ar mērķi 2026. gadā jau ļaut e sportistiem cīnīties par medaļām.

Lielākie un nozīmīgākie esporta turnīri pasaulē

League of Legends Pasaules kauss

League of Legends tika izveidota 2009. gadā. Tā ir viena no zināmākajām e sporta līgām pasaulē. Spēles laikā divas komandas ar pieciem spēlētājiem spēkojas viena pret otru. Katra no komandām cenšas iekarot pretinieku kartes pusi un aizstāvēt savu. Katrs no desmit spēlētājiem kontrolē kādu noteiktu tēlu, zināmu kā ”champions”, kam ir unikālas spējas un citādāks spēles stils. Spēles laikā ”champions” kļūst aizvien ietekmīgāki pēc punktu iegūšanas, zelta iegūšanas un lietu iegādes. Visi trīs apstākļi ļauj sakaut pretinieku. Pārsvarā uzvar tā komanda, kas sagrauj pretinieku ”Nexus”.

Laika gaitā League of Legends uzskatāma par lielāko līgu, kam izveidojušās 12 apakšlīgas. Čempions tiek noteikts pasaules kausā. Tā, piemēram, 2019. gadā šo izšķirošo turnīru noraudzījās vairāk nekā 100 miljoni unikālie skatītāji, finālu vien vērojot 44 miljoniem.

Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters jeb IEM ir starptautisku e sporta turnīru sērija, kas notiek jau kopš 2006. gada. IEM ir šo sacensību sponsors un tieši tamdēļ visu pasākumu titulos ir Intel Extreme Masters. Komandas sacentušās Counter strike global offensive (CS:GO), Warcraft III, World of Warcraft, Quake Live, Dota 2, Starcraft II, LoL invitational kartēs. Savukārt turnīri rīkoti Polijā, ASV, Austrālijā, Šanhajā un citur. Daudziem no turnīriem ir vērtīgs balvu fonds. Bieži vien tas var būt pat viena miljona ASV dolāru vērtībā, no kā 40 līdz 50% var saņemt uzvarētāja.

Galvenās spēles Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike : Global Offensive jeb CS:GO ir nozīmīgāka e sporta spēle, kurā spēlētāji viens pret otru cīnās turnīros. Pārsvarā tas nozīmē, ka komandas viena pret otru noteiktās kartēs cenšas pārspēt ar nogalināto skaitu un būt vienkārši labāka. Counter Strike jau izsenis ir viena no populārākajām video spēlēm. Laika gaitā tie ieguvusi jaunu elpu e sporta veidolā.

E-sports Latvijā

Ar e-sportu nodarbojas arī Latvijā, pie tam, labā līmenī. Latvijai ir vismaz divi esportisti pasaules augstākajā līmenī – Helvijs broky Saukants un Mareks YEKINDAR Gaļinovskis. Pirmais no tiem pārstāv ”FaZe Clan” komandu, kamēr otrais pievienojies ”Liquid”. Pastāv arī turnīri Latvijā, kuros piedalās citas komandas.

E-sportistu lielākie panākumi

Karjeras laikā Helvijs broky Saukants kopā ar ”FaZe Clan” komandu kļuvis par čempionu vairākos nozīmīgos turnīros. 2019. gadā viņš ar to uzvarēja BLAST Pro Series Copenhagen, 2020. gadā sekoja triumfi turnīros kā BLAST Premier Spring 2020, IEM Masters XV, bet 2022. gads bijis līdz šim sekmīgākais karjerā. Tā laikā uzvarēts turnīros kā BLAST Premier Spring Groups, IEM Masters XVI, ESL Pro League Season 15, PGL Major Antwerp 2022 un IEM Masters XVII.

Mazāk, taču panākumi ir arī Yekindar. 2019. gadā viņš ”pro100” komandas sastāvā uzvarēja Qi Banja Luka turnīrā. Vēlāk ar ”Virtus.pro” sekoja panākumi tādos turnīros kā Flashpoint Season 2 (2020. gadā), Dreamhack Open (2020. gadā), Cs Summit 7 (2021. gadā), Pinnacle Fall (2021. gadā) un ESL Challenger (2022. gadā). Viens panākums viņam ir arī ar ”Liquid” komandu, šogad notiekošajā BLAST Premier Fall Groups.

Likmes uz esportu LV BET sporta derībās

Ja vēlies likt likmi uz esporta notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”Counter strike:GO (CS:GO)”, League of Legends vai citus esporta turnīrus. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošos turnīrus un spēles. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz e sporta notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Esports derību padomi un likmes LV BET

Pirms katra turnīra sākuma iepazīsties ar piedāvātajām ”outright” iespējām. Kāpēc jāiepazīstas ar ”outright” iespēju? Tā labāk palīdz saprast, kuras no komandām var uzskatīt par favorītēm. Tādā veidā tev ir arī vieglāk veikt likmes, jo tas ir kā palīgs tev.

Ja tevi interesē veikt derības uz CS:GO esports sacensībām, tad pastāv vairākas likmju iespējas. Vispirms – vari paredzēt dueļa uzvarētāju. Tālāk tev ir iespējams derēt uz iznākumiem katrā no raundiem jeb kartēm. Bez uzvarētāja var derēt arī uz handikapu, kopējām spēlēm un atsevišķu raundu uzvarētājiem.

Pastāv vēl citas likmju iespējas, kā, piemēram, noteikt kopējo nospēlēto karšu skaitu (vairāk/mazāk). Ja vēlies īpaši riskēt, tad vari noteikt precīzu spēles iznākumu. Jāatgādina, ka šī gan ir riskanta izvēle. Ar visām šī sporta veida likmēm iepazīsties mūsu sporta totalizatorā, kurš piedāvā pašu labāko pieredzi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *