Cīņā par prestižo tenisa balvu: notiks Deivisa kausa fināls

Cīņā par prestižo tenisa balvu: notiks Deivisa kausa fināls

No 22. līdz 27. novembrim Spānijas pilsētā Malagā astoņas tenisa nācijas cīnīsies par prestižāko balvu izlašu tenisā – Deivisa kausu. Deivisa kausa finālā spēlēs arī mājiniece Spānija, kuru varētu uzlūkot kā vienu no favorītēm. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Dodies uz LV BET Sporta blogu, iepazīsties ar iespējamajām likmju variācijām un dodies likt likmi!

Svarīgākā informācija par Deivisa kausa finālturnīru?

Deivisa kausu organizē Starptautiskā tenisa federācija ITF, un tās ir sacensības valstu izlasēm. Turnīrs tiek organizēts jau kopš 1900. gada jeb 122 gadus. Valstu izlases sadalītas vairākās zonās – spēcīgākajā spēlē 16 komandas, kuras cīnās par Deivisa kausa. Citas, vājākas izlases, spēkojas par nonākšanu augstākā zonā vai gluži otrādi.

Spēcīgākajā grupā vispirms 16 izlases sadalītas četrās grupās par četrām izlasēm, labākajām divām kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Vēlāk pēc izslēgšanas spēļu metodes tiek noteikts Deivisa kausa ieguvējs. Kopumā šajā turnīrā spēlē divi vienspēļu tenisisti un viens dubultspēļu pāris, uzvarētājai jāuzvar vismaz trijos no pieciem mačiem.

Par pēdējo Deivisa kausa ieguvēju kļuva Krievija, bet visvairāk reižu to izcīnījuši ASV tenisisti, to paveicot veselas 32 reizes. Vēl 29 reizes amerikāņi spēlējuši finālā. 29 panākumi ir Austrālijai, bet desmit Francijai un Lielbritānijai.

Kur un kad tās notiks

Deivisa kausa fināls šogad paredzēts no šī gada 22. līdz 27. novembrim Spānijas dienvidu pilsētā Malagā. Tenisisti spēkosies iekštelpās, uz cietā seguma kortiem. Deivisa kausa finālā spēlēs astoņas izlases, kuras jau pārvarējušas vienu turnīra kārtu.

Deivisa kausa līdzšinējo tikšanos kopsavilkums

Deivisa kausa finālā iekļuvušas astoņas izlases, kuras izcīnīja vietu ceturtdaļfinālā caur grupu turnīru. 16 izlases – Horvātija, Itālija, Argentīna, Zviedrija, Spānija, Kanāda, Serbija, Koreja, Francija, Beļģija, Austrālija, Vācija, ASV, Lielbritānija, Kazahstāna un Nīderlande – tika sadalītas četrās grupās par četrām izlasēm. Katra aizvadīja spēli ar katru un ceturtdaļfinālā no ikvienas grupas iekļuva labākās divas valstsvienības.

Par tām kļuva Itālija un Horvātijas tenisisti no A grupas, Spānija un Kanāda no B grupas, ASV un Vācija un Austrālija no C grupas, kā arī ASV un Nīderlande no D apakšgrupas. No 22. līdz 24. novembrim gaidāmi visi četri ceturtdaļfināla dueļi, 25. un 26. novembrī pusfināli, bet 27. novembrī lielais fināls.

Ceturtdaļfināla pāri

Otrdien, 22. novembrī, ceturtdaļfināli sāksies ar Austrālijas un Nīderlandes dueli. Nākamajā dienā mājiniece Spānija spēkosies pret Horvātiju, bet ceturtdaļfināla mači noslēgsies 24. novembrī, kad ASV paredzēts duelis pret Itāliju, bet Vācijai pret Kanādu. Teorētiski visi ir interesanti dueļi, taču par uzvaru tajos cīnīsies katra izlase. Katrā no tām ir ATP ranga vieni no līderiem, tāpēc būs interesanti vērot, kā noritēs šie mači.

Pēc ceturtdaļfinālu izspēles izslēgšanas mači turpināsies ar pusfināliem. 25. novembrī Austrālijas un Nīderlandes pāra uzvarētājs spēkosies pret Horvātijas vai Spānijas uzvarētāju, bet dienu vēlāk Itālijas vai ASV uzvarētājs par vietu finālā spēlēs pret Vācijas vai Kanādas uzvarētāju.

Kuram ir lielākās izredzes izcīnīt Deivisa kausu?

Visticamāk, par galveno favorīti uzskatīs mājinieci Spāniju, kuras rindās spēlē pašreizējais ATP ranga līderis, ”US Open” čempions un jaunā tenisa zvaigzne Karloss Alkarass. Roberto Bautista Aguts pirmajā kārtā bija pārliecinošs, nopelnot daļu punktus Spānijai.

Katrā no izlasēm būs zināmi tenisisti. Itāliju varētu pārstāvēt gan Mateo Beretīni, gan Janīks Siners. Abi ir ATP ranga augstās vietās. ASV kapteinis ir Mārdijs Fišs, bet Kanādai spēlē tās līderis Fēlikss Ožērs-Alisims. Tikmēr Horvātijas lielākā zvaigzne ir Marins Čiličs.

No tenisistu viedokļa, par galvenajiem favorītiem vajadzētu saukties Spānijai un Itālijai. Itāļiem vienspēlēs ir meistarīgi tenisisti, kas atrodas augstu ATP rangā, bet spāņiem pašreizējais ranga līderis.

Likmes uz tenisu LV BET

Ja tevi interesē likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2022. gada Deivisa kausa mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Izdarīt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Padomi un likmes uz Deivisa kausa spēlēm LV BET

Tenisā iespējamas dažādas likmju iespējas, ne tikai derēt uz kādas vīriešu izlases uzvaru. Deivisa kauss īpašs ar to, ka tajā var notikt dažādi pārsteigumi, jo jebkurā no dueļiem jāuzvar trijās spēlēs.

Ja tevi interesē vīriešu tenisa derības, tad vari paredzēt setu skaitu, to handikapu un cik geimi kopā tiks spēlēti. Tāpat iespējams derēt uz katru setu atsevišķi, kā arī paredzēt citus aspektus, kā, piemēram, vai tenisistam izdosies uzvarēt, ja tas zaudēs pirmo setu.

Ar iespējamajām likmju opcijām uz Deivisa kausa spēlēm iepazīsties LV BET mājaslapā, kas piedāvās derību iespējas uz katru no dueļiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *