Olimpiskais hokejs – Latvija par pirmo uzvaru pret talantīgo Slovākiju

Olimpiskais hokejs – Latvija par pirmo uzvaru pret talantīgo Slovākiju

Latvijas hokeja izlase 13. februāra rītā 6:10 pēc Latvijas laika aizvadīs Pekinas ziemas olimpisko spēļu turnīra B apakšgrupas noslēdzošo maču, kur pretī stāsies talantīgā Slovākijas valstsvienība. Piedāvājam LV BET Sporta bloga apskatu, kā arī pieejamās likmes uz šo notikumu LV BET totalizatora mājas lapā.

Kā komandām veicies līdz šim

Abas komandas tikušās ar grupas favorītiem. Latvija pirmajā spēlē, otrā perioda vidū nonākot iedzinējos ar 0:3, uzsāka pakaļdzīšanos pret Zviedriju, spēja gūt divus vārtus vairākumā, tomēr no zaudējuma neizglabās un beigās zaudējums ar 2:3.

Savukārt grupas otrajā spēlē tā spēlēja pret Somiju, kas ir viena no galvenajām visa turnīra favorītēm (lielāka nekā Zviedrija). Ja pirmais periods aizritēja līdzīgā cīņā, tad otrajā un trešajā somi savu pārākumu nodemonstrēja pilnībā, iniciatīvai piederot nepārprotami. Lai arī otrajā periodā ielaidām vārtus, trešā sākumā precīzs bija Rodrigo Ābols, bet turpinājumā somi spēja novest spēli līdz sev vēlamam rezultātam, uzvarot ar 3:1.

Tikmēr Slovākija pirmajā mačā ar 2:6 atzina Somijas, bet otrajā ar 1:4 Zviedrijas pārākumu, vienīgos vārtus gūstot mazāk nekā divas minūtes pirms spēles beigām.

Komandu sastāvi – līderi un komplektācija

Latvijas izlasē kā ierasts vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas “Dinamo” – kopumā astoņi hokejisti, kamēr leģionāra ādā KHL spēlē vēl trīs, Zviedrijā ikdienā “maizi” pelna tikpat, diviem no tiem esot vārtsargiem, bet citi spēlē dažāda līmeņa Eiropas vietējos čempionātos. Pozitīva Covid19 testa dēļ turnīrs noslēdzies uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, kura vietu ieņems Toms Andersons, bet komandas kapteiņa Laura Dārziņa gūtais savainojums mača ar Somiju nav izrādījies tik nopietns, un viņš būs ierindā uz šo spēli. Dārziņš izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pilnu Latvijas izlases sastāvu varat apskatīt šeit.

Tikmēr Slovākijas izlases galvenie trumpji ir galvenais treneris Kreigs Remzijs, kuram ir milzīga pieredzot vadot dažādus Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus un… vien 17 gadus jaunais uzbrucējs Jurajs Slavkovskis, kurš šobrīd ir vienīgais spēlētājs, kurš guvis vārtus – viņam visi trīs slovāku “goli” līdz šīm. Pilnu Slovākijas izlases sastāvu ir iespējams apskatīt šeit.

Spēles favorīti

Runājot par Latvijas izlases iepriekšējo pieredzi ar slovākiem olimpisko spēļu ieskaitē, izņemot neizšķirtu Soltleiksitijā (2002) 6:6, pateicoties Sanda Ozoliņa četrām rezultatīvajām piespēlēm, vēlāk piedzīvoti sāpīgi zaudējumi – 3:6 Turīnā (2006) un 0:6 Vankūverā (2010). Varbūt šoreiz Latvija šo nelāgo tradīciju lauzīs?

LV BET ekspertu ieskatā gan nelielu favorītu statusā ir Slovākijas hokejisti, kuru uzvarai pamatlaikā piešķirts koeficients 1,98, kamēr Latvijai tas ir 3,10. Vidējais kopā gūto vārtu skaits šajā mača tiek piedāvāts 4,5. Ka tiks gūti vairāk, koeficients ir 1,82.

Te jāatzīmē viens interesants fakts – Latvija visus savus līdz šīm gūtos vārtus šajā turnīrā guvusi vairākumā, kamēr slovāki to nav spējuši realizēt ne reizi. Tāpat Latvija starp 12 dalībniecēm dala piekto vietu vismazāk ielaistajos vārtos. Labs rādītājs, ņemot vērā to, ka pirmie divi mači aizvadīti pret hokeja lielvalstīm.

Neskaitot Latvijas – Slovākijas spēli, tiks aizvadīti vēl vairāki mači. Pilnu LV BET totalizatoru piedāvājumu un piedāvātās likmes likmju līnijās varat skatīt šeit.

Šajos mačos noskaidrosies tās komandas, kas automātiski nodrošinās vietas ceturtdaļfinālā (tur iekļūst visu grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja), savukārt astotdaļfinālā  cīnīsies atlikušas astoņas komandas. Tātad – Latvijai vismaz vēl viena spēle ir garantēta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *