Merzļikins un “Blue Jackets” ar cerību atgriezties uz uzvaru takas, Balcers “tīrs” no covid19

Merzļikins un “Blue Jackets” ar cerību atgriezties uz uzvaru takas, Balcers, iespējams, atgriezīsies

 Nacionālajā hokeja līgā (NHL) 27. janvāra naktī tiks aizvadītas piecas spēles, kur 2:00 pēc Latvijas laika laukumā dosies divi latviešu spēlētāji – vārtsargs Elvis Merzļikins (Kolumbusas “Blue Jackets”) un uzbrucējs Rūdolfs Balcers (Sanhosē “Sharks”). Ko sagaidīt no šiem mačiem, un kādas likmes uz šiem notikumiem piedāvā LV BET bukmeikeri?

Merzļikinam cīņa ar Kalgari “Flames”

Zināms, ka Merzļikins šo spēli uzsāks vārtos. Pirms neilga laika Elvis aizvadīja neveiksmīgu spēli, ko var teikt par visu komandu kopumā, pret vienu no līgas vadošajām komandām Floridas “Panthers”. Latvietis pirmajā periodā 13 ar pusi minūšu laikā ielaida četrus vārtus un tika nomainīts. Tiesa, tas gan neko nedeva, jo visā spēlē “Blue Jackets” piedzīvoja zaudējumu ar 2:9, Elvja konkurentam Korpisalo ielaižot pat vairāk ripu – piecas…

Merzļikins vēlāk intervijā pēc spēles ar Filadelfijas “Flyers”, kur viņš tika atzīts par vienu no trīs spēles zvaigznēm, atzina: “Personīgi es ļoti pārdzīvoju zaudējumu Floridai. Tā bija drausmīga spēle. Zinu, ka tādas uzreiz jāaizmirst, bet man to bija izdarīt grūti. Liels kauns par savu sniegumu, tā nedrīkst spēlēt.”

Komanda gan vēl līdz galam nav atguvusies, jo pēc tam tikai uzveikt “Flyers” vienība un atkal piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas. Kopumā pēdējo 10 spēļu nogrieznī “Blue Jackets” spējusi uzvarēt tikai trīs gadījumos. Labā ziņa ir tā, ka arī šīs dienas pretiniekiem nav klājies īpaši labāk, tiekot pie četriem panākumiem.

Merzļikins šosezon piedalījies 25 mačos, kur vidēji ielaidis 3,06 ripas un atvairījis 91,6% pretinieku metienus.

Par šī mača favorītiem gan tiek uzskatīti “Flames” hokejisti, kuru uzvaras pamatlaikā iespēja novērtēta ar koeficientu 1,77, kamēr Kolumbusai tas ir 3,50. Tikmēr vidējā kopā gūto vārtu robeža ir 6.00. Uz “vairāk” ir piešķirts koeficients 2,02, bet uz “mazāk” 1,70.

Balcers spēlēs?

Pastāv iespēja, ka šodien laukumā atgriezīsies Rūdolfs Balcers, kurš bija ievietots covid19 protokolā. Viņš gan izlaidis tikai divas spēles, kurās abās “Sharks” ir piedzīvojušas zaudējumus. Arī šodien uzdevums izcīnīt uzvaru būs vairāk nekā sarežģīts, jo viesos jāspēkojas ar vienu no jaudīgākajām līgas komandām Vašingtonas “Capitals” un rezultatīvāko spēlētāju Aleksandru Ovečkinu.

Jāatzīst, ka “Capitals” gan pēdējā laikā nedemonstrē labāko sniegumu, jo pēdējos 10 mačos tā spējusi izcīnīt vien trīs uzvaras un noslīdējusi Austrumu konferences turnīra tabulas kopvērtējumā uz sesto vietu, kamēr “Sharks” aiz “play-off” robežas jeb labāko astotnieka Rietumos atpaliek par vienas uzvaras tiesu.

LV BET ekspertu ieskatā droši favorīti uz uzvaru spēlē ir “Capitals”, kuru uzvarai pamatlaikā piešķirts koeficients 3,80.

Atlikušās spēles

Pārējie trīs dueļi ir sekojoši. Pirmais no tiem ir, kad Toronto “Maple Leafs” uzņems vienu no šīs sezonas pārsteigumiem Anaheimas “Ducks”, kuri gan pēdējā laikā piedzīvojuši savainojumu un covid19 uzliesmojumu komandā. Savukārt Toronto klubs ir labā formā, spējot izcīnīt septiņas uzvaras pēdējos 10 mačos.

Vēl vienā spēlē tiksies Detroitas “Red Wings” un Čikāgas “Blackhawks”. Abas komandas ir bijušas ļoti nestabilas un šobrīd to sastāvā ir vairāki traumēti rotācijas spēlētāji. Par nestabilitāti liecina “Red Wings” pēdējo 10 spēļu statistika, kur izcīnītas vien trīs uzvaras, savukārt Čikāgas klubs kopš decembra vidus piedzīvojis tikai sērijas – seši zaudējumi, četras uzvaras un tikpat zaudējumi pēdējos mačos.

Savukārt aizraujoša cīņa varētu būt gaidāma nakts noslēdzošajā mačā, kur Kolorādo “Avalanche” uzņems Bostonas “Bruins”. Kolorādo ir Rietumu konferences galvgalī, kamēr “Bruins” Austrumos kā pēdējā pagaidām kvalificētos “play-off” turnīram. Tiesa, “Bruins” ir viena no pārsteigumiem bagātākā komanda, spējot “iekost” gan līderiem, gan zaudējot pastarīšiem.

LV BET ekspertu piedāvājumu likmju līnijās variet skatīt šeit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *