Bez latviešu komandām turpināsies NHL izslēgšanas spēles

Bez latviešu komandām turpināsies NHL izslēgšanas spēles

Naktī uz trešdienu ar konferenču pusfinālu pirmajiem mačiem turpināsies NHL (Nacionālās hokeja līgas) izslēgšanas spēles. Diemžēl par Stenlija kausu vairs necīnīsies nedz Teodora Bļugera Pitsburgas ‘’Penguins’’, gan Kristiāna Rubīna Toronto ‘’Maple Leafs’’, zaudējot intriģējošās pirmās kārtas sērijās. Vai vēlies uzzināt vairāk par hokeju? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi. 

  • ‘’Play-off’’ otrajā kārtā iekļuvusi gan regulārās sezonas viena no līderēm Kolorado ‘’Avalanche’’, gan pēdējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvēja Tampabejas ‘’Lightning’’. Kā pēdējā konferences pusfinālu sasniedza Ņujorkas ‘’Rangers’’, kas septiņu spēļu sērijā apspēlēja Teodora Bļugera Pitsburgas ‘’Penguins’’.
  • Pingvīnu komandai cīņa par Stenlija kausu noslēdzās jau pirmajā kārtā. ‘’Penguins’’, kas par Stenlija kausa ieguvēju kļuvusi piecas reizes, bet par Austrumu konferences čempioni sešas, šajā sezonā no izslēgšanas spēlēm izstājās jau pirmajā kārtā. Pie tam, sērijā pret ‘’Rangers’’ tā nespēja nosargāt 3-1 vadību, zaudējot nākamajos trijos mačos pēc kārtas.
  • Liec likmes uz hokeju. Šo sporta veidu var saukt par populārāko Latvijas līdzjutēju vidū. NHL ir līga, kam kvēlākie fani seko visas sezonas laikā, bet LV BET piedāvā derēt uz katru no šīs līgas mačiem. Pie tam, vari riskēt un likt likmes ne tikai uz iecienītāko prognozi – spēles uzvarētāju.

‘’Play-off’’ otrajā kārtā iekļuvušas vairākas favorītes

Austrumu konferencē ‘’play-off’’ otrajai kārtai kvalificējās tās regulārā turnīra uzvarētāja Floridas ‘’Panthers’’, otrās vietas ieguvēja Karolīnas ‘’Hurricanes’’, ceturtajā pozīcijā esošā Ņujorkas ‘’Rangers’’ un pēdējo divu gadu Stenlija kausa ieguvēja Tampabejas ‘’Lightning’’. Trijās no pirmās kārtas sērijām Austrumos bija nepieciešamas maksimālās septiņas spēles – ar tās palīdzību otrajā kārtā iekļuva ‘’Lightning’’, ‘’Rangers’’ un ‘’Hurricanes’’. Tikmēr Florida savu pretinieci Vašingtonas ‘’Capitals’’ apspēlēja sešos mačos (4-2), pie tam, pārtraucot kādu ieilgušu sēriju – tā pirmo reizi pārvarēja ‘’play-off’’ pirmo kārtu kopš 1996. gada.

Rietumu konferencē cīņu par Stenlija kausu ‘’play-off’’ otrajā kārtā turpinās Kolorado ‘’Avalanche’’, Kalgari ‘’Flames’’, Sentluisas ‘’Blues’’ un Edmontonas ‘’Oilers’’. ‘’Avalanche’’ kļuva par konferences uzvarētāju regulārajā turnīrā, bet pirmajā kārtā tālāko cīņu par Stenlija kausu noslēdza Minesotas ‘’Wild’’, kas ‘’play-off’’ sagaidīja kā otrā spēcīgākā Rietumu vienība. ‘’Avalanche’’ kļuva par vienīgo, kura pirmās kārtas sēriju noslēdza ar minimālo spēļu daudzumu (4-0), bet divās sērijās bija vajadzīgas septiņas spēles.

Kopumā katrā no sērijām kādai no vienībai jāuzvar četrās spēlēs. Par prestižo Stenlija kausu Nacionālajā hokeja līgā komandas cīnās kopš 1915. gada. Visvairāk reižu to izcīnījusi Monreālas ‘’Canadiens’’ (24 reizes). 13 tituli ir Toronto ‘’’Maple Leafs’’ kontā, bet 11 – Detroitas ‘’Red Wings’’. Pēdējās divās sezonās par čempioni kļuvusi Tampabejas ‘’Lightning’’, kura ‘’play-off’’ otrajā kārtā turpinās cīņu par nozīmīgās hokeja līgas trešo titulu pēc kārtas.

Pingvīnu komandai cīņa par Stenlija kausu noslēdzās jau pirmajā kārtā

Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas ‘’Penguins’’ ceļš pēc potenciāli sestā Stenlija kausa kluba vēsturē noslēdzās jau pēc pirmās kārtas. Tajā klubs sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpās Ņujorkas ‘’Rangers’’. Pie tam, Pingvīnu komanda nespēja nosargāt 3-1 vadību, vēlāk zaudējot trijās spēlēs pēc kārtas. Sērijas izskaņā Pitsburgas sniegumu ietekmēja Sidnija Krosbija iztrūkums savainojuma dēļ. Pirmajos piecos mačos kanādietis bija paspējis sakrāt deviņus rezultativitātes punktus.

Teodors Bļugers bija viens no NHL izslēgšanas spēļu pirmās kārtas labākajiem spēlētājiem iemetienos. Septiņās spēlēs Bļugers vidēji laukumā pavadīja 14 minūtes, kurās atdeva vienu rezultatīvu piespēli, izpelnījās vienu noraidījumu un astoņas reizes meta uz vārtiem. Iespējams, uzbrucēja sezona nav beigusies, jo šobrīd pilnā sparā norit 2022. gada pasaules čempionāts hokejā. Tuvākajās dienās centra uzbrucējs varētu papildināt valstsvienību, kurā tieši šīs pozīcijas spēlētājos ik gadu vērojams iztrūkums.

‘’Penguins’’ prombūtnē par NHL izslēgšanas spēļu favorīti bukmeikeri šobrīd uzskata Kolorado ‘’Avalanche’’, kuras iespēju izcīnīt titulu vērtē ar koeficientu 2.90. Otrs augstākais koeficients atvēlēts regulārās sezonas uzvarētājai Floridas ‘’Panthers’’ – 4.85. Pēdējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvējai Tampabejas ‘’Lightning’’ uzvarai trešo gadu pēc kārtas atvēl koeficientu 7.5, bet vismazāk bukmeikeri tic Sentluisas ‘’Blues’’ un Ņujorkas ‘’Rangers’’ triumfam – ‘’Blues’’ piešķirts koeficients 18.00, bet Ņujorkai 15.00.

Kā jebkurā no Stenlija kausa izcīņām, arī šajā var gadīties pārsteigumi. Floridas ‘’Panthers’’, kas bija pārliecinoša regulārajā sezonā, tikai šogad izcīnīja pirmo uzvaru kādā sērijā kopš 1996. gada. Kolorado ‘’Avalanche’’ pēdējo reizi Stenlija kausu izcīnīja tālajā 2001. gadā, kopumā kausu virs galvām ceļot vien divas reizes – 1996. gadā to vienībai palīdzēja izcīnīt latvietis Sandis Ozoliņš.  Tikmēr ar izslēgšanas spēļu rūdījumu turpinās spēlēs Tampabejas ‘’Lightning’’, kura pēdējos gados zina, kā uzvarēt.

Liec likmes uz hokeju

Hokejs ir populārs sporta veids un iecienīts arī sporta totalizatoru spēlētāju vidū. LV BET piedāvā izdarīt likmes uz jebkuru no NHL hokeja līgas spēlēm. Pie tam, pieejama ir ne tikai spēlētāju iecienītākā prognoze – derēšana uz kādas vienības uzvaru.

Iespējams arī paredzēt tādus nozīmīgus aspektus ar spēli kā uzvarētājkomandas handikapu un kopā gūtos vārtus gan spēlē, gan pamatlaikā (piemēram, kopā gūtie vārti pamatlaikā virs/zem).  Ja vēlies izdarīt riskantākas likmes, tad vari paredzēt, cik vārtus kopā komandas gūs katrā no periodiem.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par hokeju un tajā notiekošajiem turnīriem, tostarp uz NHL izslēgšanas spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *