Krāšņais sezonas noslēgums: Abū Dabī F1 Grand Prix

Krāšņais sezonas noslēgums: Abū Dabī F1 Grand Prix

No 18. līdz 20. novembrim Abū Dabī otro gadu pēc kārtas noslēgsies Formula 1 sezona. Tajā divi piloti sadalīs otro vietu kopvērtējumā, bet divi citi trešo vietu. Pirms gada šajā trasē notika aizraujoša cīņa par titulu, bet šoreiz sagaidāma tikpat aizraujoša par pārējām vietām uz goda pjedestāla. Interesē vairāk uzzināt par F1 sacensībām? Ielūkojies LV BET Sporta blogā, uzzini iespējamās likmju variācijas un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Abū Dabī Formula 1 Grand Prix

Abū Dabī Formula 1 Grand Prix vēsture

”Yas Marina Circuit” notiekošais posms tiek organizēts kopš 2009. gada. Par pēdējo Abu Dhabi Grand Prix uzvarētāju kļuva Makss Verstapens, kurš pie reizes nodrošināja sev arī pirmo čempiona titulu karjerā. Sacensības bija aizraujošas, jo čempiona gods noskaidrojās pēdējā aplī. Verstapens cīņā ar Hamiltonu apdzina titulēto britu un galu galā uzvarēja.

Šī posma vēsturē līdz šim bijuši tikai trīs uzvarētāji. Veselas piecas reizes Abu Dhabi Grand Prix posmā par čempionu kļuvis brits Luiss Hamiltons, pēdējo reizi to paveicot 2019. gadā. Pēdējos divus gadus šeit uzvarējis jau divkārtējais pasaules čempions Makss Verstapens, bet trīs panākumi ir Sebastianam Fetelam. Tieši vācietis bija pirmais uzvarētājs šajā trasē, panākumu atkārtojot gadu vēlāk.

Vēl bēdīgāka aina redzama komandu pārstāvju uzvarās. Abū Dabī pagaidām panākumus izcīnījuši tikai ”Red Bull” un ”Mercedes” braucēji. Pirmajiem ir piecas uzvaras, bet otrajiem sešas uzvaras. Pagaidām nevienai citai komandai nav izdevies pārspēt kādu no vadošajām F1 komandām. Iespējams, par tādu reizi var kļūt 2022. gada posms.

Abu Dhabi Grand Prix ietvaros sportistiem jāveic 58 apļi. Katra apļa garums ir nedaudz virs 5.2 kilometriem, bet trases garums ir nedaudz virs 306 kilometriem. Šī brīža ātrākā apļa autors ir Makss Verstapens, kurš to sasniedza 2021. gada sacensībās.

Kad notiks šī gada posms Abū Dabī?

Šī gada posms Abū Dhabi Grand Prix 2022 gaidāms no 18. līdz 20. novembrim. Kā jau minēts, tas notiks ”Yas Marina Circuit”, un šajā trasē posms tiks organizēts otro reizi. Par pirmo kļuva iepriekšējās, 2021. gada Lielās balvas izcīņa. ”Yas Marina Circuit” var apmeklēt 60 tūkstoši līdzjutēju un, visticamāk, tribīnes būs pilnas.

Balvas par uzvaru

Nozīmīgākā balva uzvarētājam ir 25 punkti sacensību ieskaitē. Ar to palīdzību iespējams cīnīties par čempiona titulu vai labākajām vietām kopvērtējumā. Tāpat šie punkti palīdz pilota komandai Konstruktora kausā. Labāko trijnieku sasniegušie trīs sportisti saņem ”Grand Prix” posmam izveidotus speciālus kausus, kā arī šampanieti.

Formula 1: Abū dabī Grand Prix

Kas piedalās?

Ikvienā F1 posmā startē desmit komandas – ”Red Bull”. ”Ferrari”. ”Mercedes”, ”Alpine”, ”McLaren”, ”Alfa Romeo”, ”Haas”, ”AlphaTauri”, ”Aston Martin” un ”Williams”. Katru komandu pārstāv divi dalībnieki jeb kopā 20 braucēji.

Abu Dhabi Grand Prix piedalīsies tādi sportisti kā Makss Verstapens, Šarls Leklērs, Serhio Peress, Džordžs Rasels, Karloss Sainss, Lūiss Hamiltons, Lendo Noriss, Estebans Okons, Fernando Alonso, Valteri Botass, Pjērs Gaslī, Kevins Magnusens, Sebastians Fetels, Daniels Rikjardo, Miks Šūmahers, Juki Cunoda, Žo Guanju, Lenss Strols, Alekss Albons un Nikolā Latifi. ”Williams” komandā atsevišķos posmos braucis Niks de Frīss, bet ”Aston Martin” Niko Hulkenbergs.

Abū dabī Formula 1 Grand Prix grafiks

Vispirms tiks aizvadīti divi treniņbraucieni – tie paredzēti 18. novembrī. Noslēdzošie, trešie treniņbraucieni, gaidāmi 19. novembrī, pēc kā uzreiz notiks kvalifikācijas sacensības. Tajās piloti cīnīsies par ”pole position” jeb to, kurš no sportistiem posmu sāks no pirmās starta vietas. Pirms gada ”pole position” izcīnīja Makss Verstapens.

Abū Dabī GP paredzēts dienu vēlāk, 20. novembrī. Sportisti trasē dosies ap 15:00 pēc Latvijas laika, bet paredzamais sacensību ilgums ir divas stundas. Tik garas klasiski ir jebkuras F1 sacensības, taču tās var ritēt arī ilgāk, ja notiek kādi starpgadījumi. Ir reizes, kad laikapstākļu dēļ uz brīdi sacīkstes pārtrauc. Tā, piemēram, Japānā stipras lietusgāzes koriģēja sacīkstes ilgumu.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt sacensībās?

Ņemot vērā sacensību vēsturi, galvenās favorītes ir ”Red Bull” un ”Mercedes” piloti jeb Makss Verstapens, Luiss Hamiltons, Serhio Peress un Džordžs Rasels. Trasē gan ir iespējami pārsteigumi un par uzvaru noteikti cīnīsies abi ”Ferrari” piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss. Sacīkste noteikti būs interesanta, jo būs atlikušas pāris intrigas turnīra tabulā – kuri piloti ieņems otro un trešo vietu kopvērtējumā un kura komanda būs otrajā vietā Konstruktoru kausā.

Likmes uz Formula 1 Abū dabī Grand Prix LV BET

Ja tev interesē derēt uz Formula 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Veikt derības uz F1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Abū dabī Formula 1 Grand Prix derību padomi

Derību iespējas uz F1 sacensībām ir dažādākās. Vari paredzēt no iespējas, kurš kļūs par sacensību uzvarētāju līdz tam, kuri piloti iekļūs labāko sešiniekā un desmitniekā. Tāpat pastāv varbūtība izdarīt likmes uz kvalifikācijas rezultātiem, bet interesantāku likmju meklētājiem saistoša var šķist iespēja derēt uz dažādiem savstarpējiem dueļiem.

Interesantas var būt derības arī uz tādām iespējām kā ātrākā apļa laika noteikšanu, boksos došanās ātrumu un kurš no pilotiem pirmais izstāsies no sacensībām. Bez individuālajām derībām uz kādu no sportista, pastāv arī iespēja derēt uz komandu rezultātiem.

Pirms veic likmi, iepazīsties ar čempionāta kopvērtējuma rezultātiem un pēdējo posmu labāko trijniekiem. Tas tev palīdzēs noteikt, kurus var uzskatīt par galvenajiem posma favorītiem. Sacensību dienā ieskaties, kāds būs starta vietu izkārtojums – arī tam mēdz būt nozīme, kā attīstīsies sacīkste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *