2022. gada pasaules čempionāta leģendu līga

2022. gada pasaules čempionāta leģendu līga

No 29. septembra līdz 5. novembrim četrās pilsētās Meksikā, Ņujorkā, Atlantā un Sanfrancisko tiks noteikts jaunais pasaules čempions leģendu līgā esportā. Kopumā turnīrā piedalīsies 24 dažādas komandas un tās sadalīs vairāk nekā divu miljonu dolāru lielu balvu fondu. Vai vēlies uzzināt par League of Legends? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi!

Svarīgākā informācija par turnīru

Šogad 2022. gada pasaules čempionāts League of Legends notiks jau 12. reizi. Pirmo reizi turnīru organizēja 2011. gadā, kad Zviedrijā notikušajās esporta sacensībās uzvaru svinēja Eiropas komanda ”Fnatic”. Šo turnīru rīko kompānija ”Riot Games” un leģendu līgas sacensības ir noslēgums katrai sezonai. Šis turnīrs ir viens no skatītākajiem esporta pasākumiem pasaulē – tā, piemēram, 2018. gadā finālu skatījās gandrīz 100 miljoni skatītāju, tādējādi laužot iepriekšējos rekordus.

Kad un kur notiks 2022. gada turnīrs?

Šajā reizē līgas norise plānota no 29. septembra līdz 5. novembrim. To organizēs četrās pilsētās – Meksikas galvaspilsētā, Ņujorkā, Atlantā un Sanfrancisko. Tieši pēdējā no pieminētajām notiks fināls, pie tam, to organizēs ”Chase Arena”, kuru par savu mājvietu uzskata viena no pēdējo gadu titulētākajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām Goldensteitas ”Warriors”. Pirmās kārtas spēles notiks Meksikā, grupas cīņas un ceturtdaļfināli Ņujorkā, bet pusfināli Atlantā.

Kas piedalīsies?

Kopumā šajā pasākumā piedalās 24 izlases, no katra reģiona ir piešķirtas kvotas, cik iespējams piedalīties League of legends, un par kvotu izcīnīšanām izlases cīnās reģionālajos turnīros. No šīm 24 vienībām 12 jau ir garantējušas vietu pamatturnīrā – Ķīnas pirmās trīs vietas, Korejas pirmās trīs vietas, Eiropas un Ziemeļamerikas pirmās divas vietas, kā arī Dienvidāzijas un Vjetnamas pirmās vietas ieguvējas.

Pārējās 12 komandas cīnīsies tā saucamajā ”play-in” turnīrā. Tajā 2022. gadā spēlēs Ķīnas un Korejas ceturtās vietas īpašniece, Eiropas trešā un ceturtā labākā komanda, Ziemeļamerikas trešā vieta, Dienvidāzijas un Vjetnamas otrā vieta, kā arī Brazīlijas, Japānas, Latīņamerikas, Okeānijas un Turcijas pirmā vieta.

Par ko komandas cīnās?

Šogad starp komandām tiks sadalīti nedaudz virs diviem miljoniem dolāru. 2021. gadā par čempioni kļuva Ķīnas ”Edward Gaming” vienība, kas tika pie gandrīz 500 tūkstošu dolāru lielas naudas balvas. Pēdējos trijos gados balvu fonds gan ir samazinājies. Tā, piemēram, 2014. un 2015. gadā līgā uzvarētāji pelnīja vienu miljonu, 2017. gadā gandrīz divus, bet 2018. gadā titula izcīnītāji ieguva turnīra vēsturē lielāko atalgojumu – 2.4 miljonus dolāru.

Turnīra izspēles formāts

Turnīrs sāksies ar ”play-in” izspēli. Šajā fāzē 12 augstākminētās komandas cīnās par pēdējām četrām turnīra vietām. Cīņa par noslēdzošajām pozīcijām notiks no 29. septembra līdz 4. oktobrim Meksikas galvaspilsētā. Tikai labākās varēs spēlēt pamatturnīrā, kurā tās gaida citas 12 komandas.

Grupu fāze plānota no 7. līdz 10. oktobrim un no 13. līdz 16. oktobrim. Tā notiks vienā no ASV nozīmīgākajām pilsētām Ņujorkā. Ja ”play-in” 12 komandas cīnījās par četrām vietām pamatturnīrā, tad šeit 16 komandas, kas sadalītas četrās grupās par četrām izlasēm, cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā. Tajā no katras grupas iekļūs divas labākās vienības.

Savukārt izslēgšanas spēles gaidāmas no 20. oktobra līdz 5. novembrim. Vispirms līdz 23. oktobrim ASV pilsētā Ņujorkā tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, vēlāk no 29. līdz 30, oktobrim plānoti pusfināli, bet 5. novembrī ”Chase Arena” fināls, kur viss izšķirsies vienā spēlē. Finālā jāuzvar trijās kartēs, kas nozīmē, to ka maksimums iespējams piecas kartes.

Spēcīgākās komandas

Sekmīgākās turnīra komandas

Visvairāk reižu – sešas (2013., 2014., 2015., 2016., 2017., 2020. gadā), League of Legends turnīrā uzvarējušas Korejas komandas. Pie tam, vēl piecas reizes kāda no šīs valsts vienībām bijusi finālā, bet vēl sešas reizes izcīnījušas trešo vietu. Atceries, ka no titulētākajām valstīm turnīrā piedalās vairāk nekā viena izlase. Otra spēcīgākā valsts ir Ķīna, kura šajā turnīrā uzvarējusi trīs reizes (2018., 2019., 2021. gadā), vēl trīs reizes bijusi finālā, bet piecas reizes tās vienības izcīnījušas bronzu. Savukārt eiropiešu komandas visbiežāk cīnījušās par trešo vietu, to iegūstot veselas astoņas reizes.

Iepriekšējā gada uzvarētāja

Pirms gada 2021. gadā pasaules čempionāta titulu ieguva Ķīnas vienība ”Edward Gaming”, kas mājās brauca ar gandrīz 500 tūkstošu dolāru lielu naudas balvu. Korejas vienība DWG KIA izcīnīja otro vietu, arī trešajā un ceturtajā vietā esot šīs valsts esporta pārstāvjiem – T1 un Gen.G.

Šī gada favorītes

Arī šajā reizē galvenās favorītes būs no Āzijas – Ķīnas un Korejas vienības. Līdz šim visvairāk reižu par čempionēm kļuvušas Korejas T1 (trīs reizes) un Gen.G (divas reizes), abām piedaloties arī šī gada pasaules turnīrā ASV. Titulu aizstāvēs arī Ķīnas Edward Gaming, kas jāuzskata par vienu no vadošajām vienībām šī čempionāta ietvaros.

Kā izdarīt likmes uz esporta un League of Legends notikumiem LV BET?

Ja vēlies izdarīt likmes uz esporta notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”League of Legends”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās virtuālās spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz esporta notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Likmes un ieteikumi uz League of Legends pasaules čempionātu LV BET

LV BET totalizatorā iespējamas plašu likmju iespējas uz šī turnīra spēlēm. Vari derēt ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī kopējo geimu skaitu, handikapu un katras kartes uzvarētāju. Tāpat iespējams paredzēt nogalināto handikapu un kopējo slepkavību skaitu. Vislabākās likmes uz League of Legends pieejamas LV BET – nāc un izmēģini savu veiksmi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *