LBL final 2023/24 | LV BET Blog

RĪGAS KLUBU FINĀLS PIRMO REIZI KOPŠ 2010.GADA: VEF UN ZEĻĻU DUELIS PAR LBL TITULU

No 9. maija Latvijas Basketbola līgas sezona ieies tās finiša taisnē, jo sāksies fināls. Tajā savstarpēji spēkosies divas Rīgas komandas – ”VEF Rīga” un debitante ”Rīgas Zeļļi”. Līdz ar to galvaspilsētu klubu fināls norisināsies pirmo reizi kopš 2010. gada. Uzvaras gadījumā VEF kļūs par titulētāko klubu Latvijā. Vēlies veikt likmes uz LBL finālu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties labākajos koeficientos un veic derības!

LBL FINĀLS RISINĀSIES LĪDZ ČETRĀM UZVARĒTĀM SPĒLĒM

LBL final 2023/24 | LV BET BlogLatvijas Basketbola līga tiek organizēta jau kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Pēdējos gados turnīrs vaibstus atgūst pavasarī, kad noslēdzas Latvijas – Igaunijas basketbola līgas sezona. Uzreiz pēc tam seko LBL izslēgšanas spēles – ceturtdaļfināli, pusfināli un lielais fināls.

Pagaidām titulētākās Latvijas basketbola komandas ir ”VEF Rīga” un ”Ventspils” – abām ir desmit izcīnīti tituli. 2023./2024. gada sezonā VEF var kļūt par titulētāko LBL komandu, jo spēlēs jau savā 14. finālā pēc kārtas. Ceturtdaļfinālā VEF nebija jāspēlē, bet pusfinālā trijās spēlēs visai komfortabli tika pārspēta ”Liepāja” (sērijā 3-0).

Ja iepriekšējos gados finālā tai pretī stājās cita Latvijas komanda ”Ventspils”, tādējādi ļaujot izbaudīt Latvijas klasiku, tad šoreiz tā būs galvaspilsētas komanda ”Zeļļi”. Klubs tika izveidots vien 2023. gada vasarā, un jau savā pirmajā sezonā tam izdevies aizspēlēties līdz sezonas izšķirošajiem brīžiem. Tas arī nozīmē, ka pirmo reizi kopš 2010. gada LBL finālā cīnīsies divas Latvijas galvaspilsētas komandas. 2010. gadā ”Barons” cīnījās pret ”VEF Rīga”, toreiz arī izcīnot savu pastāvēšanas vēsturē pēdējo titulu.

LBL FINĀLISTI 2023./24.GADA SEZONĀ

RĪGAS ZEĻĻI

Rīgas ”Zeļļi” ir Latvijas basketbola jaunpienācēja. Tai jau pirmajā sezonā izdevies pārspēt visas gaidas, kas tai bija pirms sezonas ievada. Ceturtdaļfināla sērijā ”Zeļļi” četros mačos jeb sērijā ar 3-1 apspēlēja ”Valmiera Glass”/ViA, bet krietni intriģējošāka bija pusfināla sērija pret ”Ventspili”. Pēc tam, kad komandas apmainījās ar uzvarām izbraukumā ”Zeļļi” vēlreiz bija pārliecinoši Ventspilī, bet sērijas ceturtajā spēlē pielika punktu sērijai – 3-1 un vieta finālā. Pēc divām izslēgšanas spēļu kārtām ”Zeļļu” rezultatīvākais basketbolists ir Aizeja Osborns ar 16.25 punktiem spēlē. Džordans Hanters pievieno 15.58 punktus mačā. Līdera dotības var pierādīt arī Dāvids Vīksne, Toms Skuja, Ričards Vanags un pieredzējušais Mārtiņš Meiers.

BK VEF RĪGA

”VEF Rīga” šajā finālā var kļūt par tituliem bagātāko klubu Latvijā. Ņemot vērā, ka no Latvijas klubiem VEF atradās visaugstākajā pozīcijā Latvijas – Igaunijas līgā, tad tai bija jāizlaiž ceturtdaļfināla sērija. Pusfinālā tā spēkojās pret ”Liepāju”, uzvarot trijās spēlēs komfortabli. VEF spēlēs jau savā 14. LBL finālā pēc kārtas, tomēr nav skaidrs, vai tai sērijā palīdzēs viens no līderiem Džaizeks Lotijs, kurš iepriekš iedzīvojās vēdera muskuļa traumā. Trijās spēlēs pret ”Liepāju” kluba rezultatīvākais vīrs bija Roberts Blūms ar 16.33 punktiem mačā, bet Pīdžejs Paipss pievienoja 15 punktus.

VEF PĒC VIENA ZAUDĒJUMA DOMINĒJIS SAVSTARPĒJĀS SPĒLĒS

Šajā sezonā komandas jau ir aizvadījušas piecas savstarpējās spēlēs. Tikai pirmajā, 27. decembrī, uzvaru svinēja ”Zeļļi” (93:86), kamēr nākamajās četrās pārāki bija Jāņa Gailīša trenētie VEF. Apvienotās līgas regulārā turnīra otrajā mačā VEF uzvarēja ar 98:77, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 87:72 un 94:87. Komandas savstarpēji spēkojās arī Latvijas kausa finālā, un arī toreiz pārāks bija VEF ar 94:69. Pavisam noteikti VEF ir šīs sērijas favorīte, tostarp tai ir lielāka pieredze izšķirošajos mačos, kamēr lielākajai daļai no ”Zeļļu” sastāva tādas nav vai ir pavisam maz. Nez vai sērija noslēgsies četrās spēlēs, jo ”Zeļļi” jau pierādījuši, ka ir sīksta un labi trenēta komanda.

PAR BRONZU CĪNĪSIES DIVAS KURZEMES KOMANDAS

LBL tiek organizēta arī bronzas sērija. Tajā šogad cīnīsies divas Kurzemes komandas – ”Ventspils” un ”Liepāja”. Liepājniekiem šī būs otrā bronzas sērija pēc kārtas – pirms gada tā šajā sērijā pārspēja ”Ogri”, tādējādi tiekot pie bronzas. Sezona noslēgusies vienam no kluba līderiem Emīlam Krūmiņam, tāpēc vadošā loma jāuzņemas Kristapam Ķilpam. ”Ventspils” par bronzu cīnīsies pirmo reizi kopš 2015./2016. gada sezonas, kad tai arī pretī stājās tieši ”Liepāja”.

DERĪBU PADOMI UN LIKMES UZ LBL FINĀLA SPĒLĒM

LBL finālsērija maksimāli ilgs līdz 26. maijam. Pirmā spēle gaidāma 9. maijā, otrā 13. maijā, trešā 16. maijā, ceturtā 19. maijā un ja nepieciešams – piektā 22. maijā, sestā 24. maijā, bet izšķirošā septītā 26. maijā. Uz LBL visām spēlēm LV BET sporta totalizatorā būs iespējams atrast labākos koeficientus uz VEF Rīga, kā arī citiem pieejamajiem tirgiem. Populāri ir gūto punktu skaits kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī noteikt uzvarētāju ne tikai spēlē, bet arī puslaikos. Ar visām pieejamajām likmēm uz LBL finālu ieskaties mūsu totalizatorā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz LBL izslēgšanas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

IESKATIES AKCIJAS PIEDĀVĀJUMĀ UZ VEF SPĒLĒM

LV BET scores visas sezonas garumā ir ”VEF Rīga” atbalstītājs un tamdēļ uz šīs komandas spēlēm LV BET totalizatorā var atrast akcijas piedāvājumu. Spēļu dienā tev ir iespēja tikt pie desmit eiro bezmaksas likmes, ja veiksmi kombinēto likmi 20 eiro vērtībā ar minimālo kopējo koeficientu 2.0 un 1.3 katram notikumam, turklāt viens no tiem būs VEF spēle. Ja tava likme netrāpa grozā, tad saņem desmit eiro bezmaksas likmi ar laimestu līdz 30 eiro! Ar akcijas piedāvājumu iepazīsties LV BET mājaslapā! Savukārt, ja tevi uzrunā spēlētāju īpašās likmes, tad uz visām VEF izslēgšanas spēlēm LBL ietvaros, varēsi atrast īpašās derības uz atsevišķu spēlētāju gūtajiem punktiem, iekrātajām atlēkušajām bumbām, atdotajām piespēlēm un combo izvēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *