WTA fināla tenisa turnīrs

WTA fināla tenisa turnīrs

Pirmo reizi Meksikas pilsētā Kankūnā no 29. oktobra līdz 5. novembrim norisināsies WTA fināla turnīrs. Tajā piedalīsies astoņas labākās 2023. gada tenisistes pēc izcīnītajiem punktiem rangā, cīnoties par to, kura kļūs par sezonas labāko spēlētāju. Vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

WTA Finals — kas jums jāzina par turnīru?

WTA finālu turnīrs tiek organizēts jau kopš tālā 1972. gada. Tajā piedalās astoņas labākās tenisistes pēc rangā izcīnītajiem punktiem konkrētās sezonas griezumā. Šajā turnīrā tiek noteikta tā tenisiste, kuru var uzskatīt par konkrētās sezonas labāko sportisti. Kopš 2003. gada formāts paredz, ka astoņas tenisistes tiek sadalītas divās grupās par četrām katrā, tām izspēlējot grupu mačus vienai pret otru. No katras apakšgrupas divas labākās iekļūst pusfinālā, kur arī turpina cīņu par WTA titula godu. Jāmin, ka, lai iekļūtu WTA finals, spēlētājas vāc ranga punktus tādas raudzes turnīros kā WTA 250, WTA 500, WTA 1000 un ”Grand Slam”.

Līdz šim visvairāk reižu turnīra finālā uzvarējusi leģendārā Martina Navratilova, kurai ir astoņi WTA finals uzvarētājas godi (1978., 1979., 1981., 1983., 1984., 1985., 1986.). Štefija Grāfa un Serēna Viljamsa ar pieciem čempioņu godiem ir otras titulētākās tenisistes WTA finals vēsturē, bet par pēdējo čempioni 2022. gadā kļuva francūziete Karolīne Garsija, kura pagājušā gada finālā ar 7-6, 6-4 apspēlēja neitrālo sportisti Arinu Sabaļenku.

WTA finālā spēlējusi arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. 2022. gadā viņa kopā ar Ludmilu Kičenoku startēja dubultspēļu turnīrā, tiekot līdz pusfinālam. 2017. gadā WTA sērijas turnīra finālā viņa startēja jau vienspēlēs, gan necīnoties par uzvaru un izstājoties pēc grupu turnīra. Šīs divas reizes pagaidām bijušas vienīgās, kad Aļona Ostapenko startē šajā prestižajā turnīrā.

Jāmin, ka WTA finālu sacensībās spēlētājas sadala nozīmīgu naudas balvu – piecus miljonus dolāru. Par katru uzvaru grupā spēlētāja nopelna 110 tūkstošus dolāru, un naudas balvu iespējams palielināt iekļūšanas pusfinālā gadījumā. Izstāšanās pusfinālā ļaus nopelnīt papildus 30 tūkstošus dolāru, zaudējums finālā dos vēl 420 tūkstošus, bet čempiones gods tenisistei ļaus nopelnīt vairāk nekā 1.2 miljonus dolāru.

WTA Finals turnīra datums un norises vieta

Līdz šim WTA fināla sacensības notikušas astoņās valstīs – ASV, Vācijā, Spānijā, Katarā, Turcijā, Singapūrā, Ķīnā un Meksikā. 2023. gads kļūs par otro reizi, kad sieviešu prestižais turnīrs norisināsies Meksikā, bet pirmo reizi spēlētājas pulcēsies kūrorta vietā Kankūnā. Spēlētājas mačus aizvadīs ”Plaza Quintana Roo” arēnā, kuras ietilpība ir seši tūkstoši skatītāju vietas. Turklāt spēlētājas mačus aizvadīs uz cietā seguma laukumiem. Šoreiz WTA finālu turnīrs gaidāms no 29. oktobra līdz 5. novembrim.

Kas piedalīsies WTA Finals turnīrā?

Dalībnieku saraksts

Dalībnieku saraksts šim turnīram noskaidrojas tikai īsi pirms tā sākuma, jo to nosaka izcīnītie ranga punkti WTA rangā 2023. gada griezumā. Septembra vidū varēja paredzēt, ka visdrīzāk šī turnīra pirmajā kārtā spēlēs tādas tenisistes kā Arina Sabaļenka (9266 punkti), Iga Švjonteka (8195 punkti), Koko Gaufa (6165 punkti), Jeļena Ribakina (5790 punkti) un Džesika Pegula (5755 punkti). Par pārējām trim vietām notiek vēl nozīmīga cīņa, un visdrīzāk tās sadalīs tādas tenisistes kā Marketa Vondrousova, Onsa Žabēra, Karolīna Muhova, Maria Sakari, Karolīne Garsija un Madisone Kīsa. Vienspēlēs visdrīzāk labāko astotniekā neiekļūs Aļona Ostapenko, kas septembra vidū ar 2580 punktiem bija 16. vietā. Vienīgā iespēja Ostapenko būtu dalībai dubultspēļu turnīrā.

WTA Finals turnīra favorītes

Grūti paredzēt, kuras no sportistēm var uzskatīt par galvenajām favorītēm, taču visdrīzāk par tām jāuzskata šī gada labākās trīs spēlētājas – Arina Sabaļenka, Iga Švjonteka un Koko Gaufa. Nav gan izslēgts, ka kāda no viņām varētu turnīrā arī nepiedalīties, taču, kā jau iepriekš minēts, dalībnieču sastāvs tiek noteikts un oficiāli apstiprināts īsi pirms turnīra sākuma.

WTA Finals turnīra grafiks

Visdrīzāk pirmajās trīs dienās tiks izspēlētas grupu cīņas, bet vēlāk sekos pusfināla un fināla cīņas, 2023. gada labākajai spēlētājai gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs tiekot noskaidrotai 3. novembrī.

WTA Finals turnīru derības LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada WTA finals gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz WTA Final turnīru LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem, kā, piemēram, netveramo servju skaitu, breiku skaitu un pirmo breiku spēlē. Ar visām potenciālajām likmēm iepazīsties LV BET sporta blogā.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *