ATP Fināls Turīnā: Džokovičs vai Alkarass?

ATP Fināls Turīnā: Džokovičs vai Alkarass?

No šī gada 12. līdz 19. novembrim Itālijas pilsētā Turīnā gaidāms 2023. gada sezonas noslēdzošais ATP turnīrs – ATP Finals, kurā par sezonas labākā spēlētāja godu cīnīsies pēc ranga iegūtajiem punktiem astoņi labākie spēlētāji. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

ATP fināls – kas jāzina par turnīru?

ATP Finals tiek organizēts kopš 1970. gada, un to organizē ar mērķi noteikt konkrētās sezonas spēcīgāko tenisistu. Tajā piedalās astoņi vienspēļu tenisisti un astoņi dubultspēļu pāri, tiekot turnīrā pēc iegūtajiem ranga punktiem konkrētās sezonas laikā.

Līdz šim turnīrs organizēts tādās valstīs kā Japānā, Francijā, Spānijā, ASV, Austrālijā, Zviedrijā, Vācijā, Portugālē, Ķīnā, Lielbritānijā, bet kopš 2021. gada un vismaz līdz 2025. gadam ATP Finals noris Itālijas pilsētā Turīnā. Visvairāk reižu par turnīra čempioniem kļuvuši serbs Novak Djokovic un šveicietis Rodžers Federers – katrs turnīrā uzvarējis sešas reizes. Tas nozīmē, ka Džokovičam 2023. gadā ir iespējas kļūt par visu laiku titulētāko tenisistu ATP finals vēsturē. Piecas reizes par šī turnīra un tātad sezonas uzvarētājiem kļuvuši Pīts Samprass un Ivans Leidls.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka astoņi tenisisti tiek sadalīti divās grupās pa četriem katrā. Tie aizvada apļa turnīru, nosakot tos divus labākos, kuri kvalificējas pusfinālam. Pusfinālā pēc izslēgšanas metodes tiek noteikti finālisti, bet finālā čempions. Turnīrā, atšķirībā no ”Grand Slam”, kādam tenisistam jābūt pārākam divos setos – tas nozīmē, ka maksimums iespējami trīs.

Par uzvaru ATP finals tenisists nopelna 2.2 miljonus ASV dolārus, kam piepluso nopelnīto naudas balvu grupu turnīrā. Tajā par katru uzvaru iespējams nopelnīt 383 tūkstošus ASV dolāru. Izstāšanās pēc grupu turnīra ļaus mājās braukt ar virs 300 nopelnītiem tūkstošiem, bet spēlēšana finālā dos nedaudz virs miljona kopā ar izcīnīto naudas balvu no uzvarām grupu turnīrā.

ATP Finals turnīra datums un vieta

2023.gadā ATP finals paredzēts no 12. līdz 19. novembrim Itālijas pilsētā Turīnā. Šajā pilsētā šo turnīru organizē kopš 2021. gada un to šeit organizēs vismaz līdz 2025. gadam. Spēles norisināsies ”Pala Alpitour” arēnā, kuras ietilpība ir 16 ar pusi tūkstoši skatītāju. Tenisisti mačus aizvadīs uz cietā seguma kortiem. Iepriekš no 2009. līdz 2020. gadam tenisisti pulcējās uz ATP fināls Londonā.

Kurš piedalīsies ATP Finals turnīrā?

Oktobra izskaņā bija zināmi pieci vienspēļu dalībnieki no astoņiem – Novaks Džokovičs, Karloss Alkarass, Danils Medvedevs, Janīks Siners un Andrejs Rubļovs bija garantējuši vietu sacensībās. Par pēdējām trim vietām noslēdzošajos turnīros cīnījās grieķis Stefanoss Cicips, norvēģis Holgers Rūne, dānis Kaspers Rūds, vācietis Aleksandrs Zverevs, amerikānis Teilors Frics un polis Huberts Hurkačs. Visdrīzāk gan Cicips, gan Rūne izcīnīs vietu finālsacensībās, bet par pēdējo astoto vietu varētu norisināties ļoti spraiga cīņa.

Bija zināmi arī četri dubultspēļu pāri. Vietu ATP finals bija nodrošinājuši horvāts Ivans Dodigs kopā ar amerikāni Ostinu Krajičeku, Nīderlandes tenisists Veslijs Kolhofs kopā ar britu Nīlu Skupski, indietis Rohans Bopanna kopā ar austrālieti Metjū Ebdenu, kā arī amerikānis Radživs Rams kopā ar Džo Salisberiju. Par pārējām četrām vietām vēl notiek cīņa un tie būs zināmi īsi pirms turnīra sākuma.

ATP Finals turnīra favorīti

Pavisam noteikti par ATP finals galvenajiem favorītiem uzskatīs serbu Novaku Džokoviču un spāni Karlosu Alkarasu, kuri abi cīnās par to, kurš no tiem pabeigs gadu kā ATP ranga līderis. Oktobra beigās līderis bija Džokovičs ar 8955 punktiem, bet tikai 500 mazāk bija Alkarasam, turklāt pirms fināla norisinājās ATP1000 raudzes turnīrs Francijā, kas varēja viest izmaiņas. Arī ATP finals laikā sportisti iegūs ranga punktus. Tāpat par uzvaru var cīnīties Danils Medvedevs, kurš 2023. gada griezumā ir pagaidām uzvarām bagātākais tenisists. Tas nozīmē, ka viņš ir labā formā, turklāt nesen neitrālais sportistais no Krievijas aizspēlējās līdz Vīnes ATP turnīra finālam, kurā gan viņam nācās piekāpties itālim Sineram. Arī Janīks Siners var būt viens no favorītiem cīņā par uzvaru.

Likmes uz ATP Final turnīru LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz ATP fināla turnīru Turīnā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm.

Padomi un likmes par tenisa turnīriem vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz tenisu. Iespējams noteikt spēles un katra seta uzvarētāju, taču ne tikai. Piedāvājumā var atrast handikapa likmes, geimu skaitu spēlē kopā, katram spēlētājam un katrā setā un daudz ko citu, tostarp iespēju derēt uz eisiem, breikiem, dubultkļūdām un precīzu rezultātu gan pa setiem, gan, piemēram, 1. setā.

Ja tevi interesē veikt likmes uz ATP finals, pirms turnīra ieskaties ”outright” iespējās jeb uzzini, kurus no tenisistiem bukmeikeri uzskata par galvenajiem favorītiem. Tāpat analizē to sportiskās formas – kādi bijuši rezultāti pēdējos turnīros. Ierasti ATP finals turnīros mēdz notikt pārsteigumi un tādi var būt arī Turīnā notiekošajā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *