WC2024 hockey: Latvia final squad | LV BET Blog

LATVIJAS IZLASE UZ PASAULES ČEMPIONĀTU BRAUC AR SEPTIŅIEM DEBITANTIEM

Jau no 10. maija Čehijas galvaspilsētā Prāgā un Ostravā gaidāms 2024. gada pasaules čempionāts hokejā. Tajā piedalīsies arī Latvijas hokeja izlase, kas dosies aizstāvēt pērn iegūtās bronzas godalgas. Atšķirībā pret iepriekšējo gadu, sastāvā vērojamas nopietnas izmaiņas – vairāki hokejisti sagatavošanās posmā iedzīvojās savainojumā un uz turnīru dosies veseli septiņi debitanti. Vēlies veikt likmes uz pasaules čempionātu hokejā? Ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē labākos koeficientus!

TRAUMAS IEVIEŠ KOREKCIJAS LATVIJAS IZLASES SASTĀVĀ

WC2024 hockey: Latvia final squad | LV BET Blog2024.gada pavasaris Latvijas hokeja saimniecībā ir pietiekami īpašs – vīriešu izlase uz Čehiju dosies aizstāvēt bronzas medaļas. Lai arī sagatavošanās posms turnīram tika sākts jau 1. aprīlī, daudzi hokejisti izlasei pievienojās tikai posma beigās. Vācijā par zeltu cīnījās vārtsargs Kristers Gudļevskis, Zviedrijā par čempionu kļuva Mārtiņš Dzierkals, finālā apspēlējot Rodrigo Ābola pārstāvēto komandu, bet Šveicē zelta godalgu izcīnīja Rūdolfs Balcers. Zviedrijas otrajā līgā triumfēja Mika Indraša un Kārļa Čukstes pārstāvētā ”Brynas”. Tā, piemēram, Rodrigo Ābols ar izlasi šajā pavasarī neaizvadīja nevienu pārbaudes spēli.

Laika gaitā izlases rindas un sastāva ieceres ietekmēja hokejistu savainojumi. Jau īsi pirms sagatavošanās posma sākuma kļuva zināms, ka traumas dēļ 2024. gada turnīrā nespēlēs bronzas metiena autors Kristiāns Rubīns. Šveices finālsērijā ceļgala traumā iedzīvojās viens no izlases līderiem Rūdolfs Balcers, vēlāk paziņojot, ka arī viņš spēlēt nevarēs. Savainojums liedza par vietu sastāvā cīnīties pieredzējušajam Ronaldam Ķēniņam, bet sagatavošanās procesā kopā ar komandu traumās iedzīvojās Andris Džeriņš un Kristofers Bindulis.

Rezultātā Latvija pasaules čempionātā spēles ar veseliem septiņiem debitantiem – vārtsargu Ēriku Vītolu, aizsargu Markusu Komulu, kā arī uzbrucējiem Haraldu Egli, Eduardu Tralmaku, Fēliksu Gavaru, Raivi Ansonu un Martinu Laviņu. Uz turnīru pagaidām valstsvienība dosies ar maksimālajiem 25 hokejistiem, bet pieteikti tiks 22, jo trīs vietas mēģinās atstāt brīvas spēlējošajiem NHL (Nacionālajā hokeja līgā) – Uvim Balinskim, Teodoram Bļugeram un Artūram Šilovam.

LATVIJAS HOKEJA IZLASES SASTĀVS PASAULES ČEMPIONĀTAM

VĀRTSARGI

Uz savu sesto pasaules čempionātu 2024. gadā dosies NHL Kolumbusas ”Blue Jackets” spēlējošais Elvis Merzļikins, kā arī Vācijas labākais vārtsargs Kristers Gudļevskis. Sagaidāms, ka pirmā numura pozīcija būs atvēlēta Merzļikinam, kamēr Gudļevskis būs otrais numurs. Ja ”Canucks” turnīra laikā izstāsies no Stenlija kausa izcīņas, nav izslēgts, ka valstsvienību papildinās pagājušā turnīra vērtīgākais hokejists Artūrs Šilovs.

AIZSARGI

Aizsardzībā pieredzējušākais vīrs ir Oskars Cibuļskis. Viņš šī gada maijā spēlēs jau savā desmitajā pasaules čempionātā. Pieredzes bagāti ir arī Jānis Jaks, Ralfs Freibergs un Kristaps Zīle, kamēr Kārlis Čukste, Roberts Mamčičs un Arvils Bergmanis dosies uz savu trešo turnīru. Debiju varētu piedzīvot Markuss Komuls.

UZBRUCĒJI

Par komandas kapteini izvēlēts Kaspars Daugaviņš, kuram šis kļūs jau 12. pasaules čempionāts karjerā. Uz savu 11. turnīru karjerā dosies Roberts Bukarts un Miks Indrašis, bet kapteiņa asistents Rodrigo Ābols brauks uz jau astoto turnīru karjerā. Izvēlēti arī tādi pagājušā turnīra bronzas medaļnieki kā Rihards Bukarts, Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Renārs Krastenbergs un Dans Ločmelis, bet debijas var piedzīvot Haralds Egle, Eduards Tralmaks, Fēlikss Gavars, Raivis Ansons un Martins Laviņš.

LATVIJAS HOKEJA IZLASE UZVARĒJA TRIJĀS PĀRBAUDES SPĒLĒS

Gatavojoties turnīram, Harija Vītoliņa trenētā izlase aizvadīja veselas astoņas pārbaudes spēles. Tajās tika izcīnītas trīs uzvaras un piedzīvoti pieci zaudējumi. 4. un 5. aprīlī ar identisku rezultātu 3:2 tika apspēlēta Austriju, bet noslēdzošajā pārbaudes mačā 4. maijā ar 8:0 sagrauta Norvēģija.

Pārējās piecās spēlēs nācās piedzīvot zaudējumus. Divas reizes ar 2:3 valstsvienība piekāpās Somijai, vēlāk pārliecinoši ar 0:4 un 1:5 Šveicei, bet minimālākais zaudējums tika piedzīvots savu skatītāju priekšā, kad ar 0:1 pagarinājumā tika atzīts Norvēģijas pārākums. Kopumā komanda guva 19 vārtus, bet savos ielaida 20.

LATVIJAS HOKEJISTU SPĒĻU GRAFIKS 2024. GADA ELITES PASAULES ČEMPIONĀTA B GRUPĀ

Elites divīzijā Latvijas hokeja izlase spēlēs B grupā, un šīs spēles norisināsies Ostravā. Latvijas pretinieces būs tādas izlases kā Polija, Francija, Kazahstāna, Vācija, Slovākija, ASV un Zviedrija.

Turnīru Latvijas hokeja izlase sāks 11. maijā, kad plkst. 17:20 pēc Latvijas laika spēkosies pret Poliju. Poļi augstākajā sabiedrībā atgriezušies pirmo reizi 22 gadu laikā. Dienu vēlāk, 12. maijā arī 17:20 gaidāma cīņa pret Franciju, bet 14. maijā 17:20 jācīnās pret Kazahstānu.

Ja pirmo trīs spēļu laikā izdosies apspēlēt nomināli vājākus pretiniekus, tad nākamajos četros mačos noritēs cīņa par tikšanu ceturtdaļfinālā, kurā iekļūs grupas četras labākās. 15. maijā 17:20 jāspēlē pret allaž neērto Vāciju, 18. maijā 13:20 pret Zviedriju, 19. maijā plkst. 21:20 pret Slovākiju, bet grupu turnīrs tiks noslēgts 21. maijā, kad plkst. 17:20 gaidāma cīņa pret ASV.

PADOMI UN DERĪBAS UZ ELITES PASAULES HOKEJA ČEMPIONĀTU

LV BET sporta totalizatorā ir iespējams atrast pašas labākās likmes gan uz Latvijas izlases spēlēm, gan citu valstsvienību mačiem. Vari paredzēt spēles uzvarētāju, kopā gūtos vārtus un katras komandas gūtos vārtus, handikapus, katra perioda iznākumus, precīzus vārtu guvējus un daudz ko citu.

LV BET piedāvās vienus no augstākajiem koeficientiem uz Latvijas izlasi tirgū. Tostarp Rodrigo Ābols un Miks Indrašis sadarbībā ar LV BET palīdzēs sekot līdz turnīram vēl spilgtāk. Ja vēlies veikt derības uz Latvijas izlasi, tad ieskaties LV BET piedāvājumā. Līdz turnīram sākumam pieejamas arī īpašās likmes uz hokeja izlases sniegumu, kurā vari prognozēt izcīnīto vietu, labāko vārtu guvēju, iemestos vārtos un daudz ko citu.

HOKEJA DERĪBAS LV BET TOTALIZATORĀ

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu hokejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *