riteņbraukšana

PARĪZE-NICA VELOBRAUCIENS

No šī gada 3. līdz pat 10. martam nedēļas garumā gaidāms viens no pirmajiem sezonas nozīmīgākajiem daudzdienu velobraucieniem – Parīze – Nica. Tā laikā gaidāmi astoņi posmi, kuros riteņbraucēji veiks vairāk nekā 1200 kilometru garu distanci. Vēlies veikt derības uz riteņbraukšanas sacensībām? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, meklē riteņbraukšanas sadaļu un veic prognozes!

Svarīgākā informācija par Parīzes-Nicas sacīkstēm

riteņbraukšanaParīze – Nica velobrauciens tiek organizēts kopš tālā 1933. gada un 2024. gadā tas notiks jau 82. reizi. Par pirmo uzvarētāju kļuva beļģis Alfonss Šeperss, bet visvairāk reižu (septiņas) par tūres uzvarētāju kļuvis īrs Šons Kelijs. Pirms gada pirmo reizi karjerā triumfēja slovēnis Tadejs Pogačars, tādējādi turpinot slovēņu dominanci riteņbraukšanā. 2022. gadā šajā velobraucienā triumfēja viņa tautietis Primožs Rogličs.

Parasti tūre sākas Parīzes vidienē un noslēdzas valsts kūrortā Nicā. 2024. gadā plānoti astoņi posmi. Pirmajā sportisti veiks 158 kilometru garu posmu, otrajā 179 kilometru garu posmu, trešajā gaidāms komandu posms, kas būs 26.9 kilometrus garš, ceturtajā posmā sportisti veiks 183 kilometru garu distanci, piektajā 193.5 kilometru garu distanci, sestajā 198.5 kilometru garu distanci, septītajā 173 kilometru garu distanci, bet noslēdzošais, astotais posms, būs 109.5 kilometru garšs.

Trīs no posmiem (ceturtais, septītais, astotais) būs kalnu posmi, pirmie divi posmi būs līdzenumos, bet piektais un sestais posms gaidāms gan kāpumiem, gan līdzenumiem. Par sacensību uzvarētāju kļūs tas riteņbraucējs, kurš kopvērtējumā distanci veiks visātrāk no visiem. Kopumā sportistiem paredzēts veikt vairāk nekā 1200 kilometru garu distanci astoņu posmu laikā nedēļas ietvaros. Slodze gaidāma liela, tāpēc uzvarēs izturīgākais.

Parīzes-Nicas daudzdienu velobrauciena dalībnieki

Parīzes – Nicas velobraucienā šosejas riteņbraukšanā startēs tādas komandas kā Bora-Hansgrohe, Groupama-FDJ, Soudal-Quickstep, UAE Team Emirates, Team Visma, Ineos Grenadiers, LIDL-Trek, Decathlon AG28, Team Jayco Alula, Cofidis, Bahrain Victorious, Arkea-B&B Hotels, Lotto DSTNY, EF Education-Easypost, Astana Qazaqstan team, Movistar Team, Team DSM, Alpecin-Deceuninck, Israel-Premier Tech, Intermarche-Wanty, TotalEnergies, Tudor Pro Cycling Team.

Lai arī sacensībās startēs Latvijas riteņbraukšanas vadošo riteņbraucēju komandas, latvieši šajā velobraucienā nepiedalīsies. Līdz ar to nedz Toms Skujiņš, nedz Krists Neilands, nedz Emīls Liepiņš un citi riteņbraucēji šoreiz Parīzes-Nicas velobraucienā neplāno piedalīties.

Parīzes-Nicas sacīkstes favorīti

Bukmeikeru vērtējumā galvenie favorīti uz uzvaru ir divi – Remko Evenpūls (koeficients 2.25) un Primožs Rogličs (koeficients 3.25). Citu riteņbraucēju uzvara šajā tūrē netiek uzskatīta par pārāk augstu varbūtību. 24 gadus vecais Evenpūls karjeras laikā reizi kļuvis par ”Vuelta a Espana” kopvērtējuma uzvarētāju (2022. gadā), kā arī 2023. gadā viņš uzvarēja divos ”Giro d’Italia” posmos. Nozīmīgāks CV ir slovēnim un 34 gadus vecajam Rogličam. Viņš karjeras laikā kļuvis par ”Giro d’Italia” (2023. gadā) un ”Vuelta a Espana” (2019., 2020., 2021. gadā) kopvērtējuma uzvarētāju un tāpat viņam trīs posmu uzvaras ”Tour de France”. 2022. gadā viņš uzvarēja Francijas ielās un ceļos notiekošajā Parīzes – Nica braucienā.

Kā likt likmes uz Parīzes-Nicas sacīkstēm?

Ja vēlies izdarīt likmes uz kādu sieviešu daudzdienu velobraucienu Parīze-Nica, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”riteņbraukšana”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošos notikumus. No saraksta izvēlies, kurš no tiem tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz riteņbraukšanu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli vai notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajiem notikumiem riteņbraukšanā. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Likmes uz riteņbraukšanu un Parīzes-Nicas sacīkstēm LV BET

LV BET sporta totalizatorā varēsi veikt likmes uz katru no Parīzes-Nica posmiem. Būs iespēja no sarakstā esošajiem sportistiem noteikt, kurš no tiem kļūs par posma uzvarētāju, tāpat var būt iespējas veikt likmes uz dažādiem H2H starp diviem riteņbraucējiem, nosakot, kurš no viņiem finišā būs pirmais jeb ātrākais. Pirms posma piedāvājam ”outright” iespējas, kas palīdz saprast, kuri no riteņbraucējiem uzskatāmi par tūres favorītiem. Šobrīd tādi izteikti ir divi – Remko Evenpūls un 2022. gada čempions Primožs Rogličs. To ņem vērā pirms veic likmes. Visdrīzāk abas komandas, kuras šie riteņbraucēji pārstāv, strādās uz saviem līderiem, lai viņi kopvērtējumā būtu pēc iespējas augstāk. Ar visām pieejamajām likmēm uz riteņbraukšanas sacensībām iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kurā atradīsi labākos koeficientus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *