Ice Hockey Women's World Championship | LV BET Blog

PASAULES ČEMPIONĀTS HOKEJĀ SIEVIETĒM 1. DIVĪZIJĀ RĪGĀ

No šī gada 31. marta līdz 6. aprīlim Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiks 1. divīzijas B apakšgrupas spēles pasaules čempionātā hokejā sievietēm, startējot arī Latvijas sieviešu hokeja izlasei. Vēlies veikt likmes uz izlašu hokeja spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamajām likmēm un dodies veikt prognozes.

Pasaules čempionāts hokejā sievietēm sadalīts dažādās divīzijās

Ice Hockey Women's World Championship | LV BET BlogBez tā, ka pasaules čempionāta ietvaros dāmas spēkojas augstākajā divīzijā, kur par pēdējām čempionēm kļuva ASV hokejistes, dāmu hokejs ar popularitāti var nesūdzēties. Šobrīd ir veselas piecas zemākas divīzijas, kurās izlases spēkojās par nonākšanu augstākā divīzijā. Latvijas sieviešu hokeja izlase vēl pirms gada spēlēja otrajā divīzijā, kas bija pēc spēka trešais turnīrs. Tajā, spēlējot ekstravagantajā Meksikā, Latvijas izlase uzvarēja un nodrošināja vietu 1. divīzijā jeb otrajā pēc spēka.

Pirmā divīzija sadalīta divās grupās – A un B grupā. Katras grupas izspēle notiek citā valstī, bet elites divīzijā jeb pasaules čempionātā iekļūst katras grupas uzvarētāja. No pasaules čempionāta pēdējo divu vietu ieguvējas nonāk nākamajā gadā 1. divīzijā. 2023. gada čempionātā no elites divīzijas uz pirmo divīziju nokļuva Ungārijas un Francijas izlases.

Viens no pirmās divīzijas turnīriem notiks Rīgā

Šogad A un B divīzijas turnīri notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā un Austrijas pilsētā Klāgenfurtā. Rīgā izspēlēs B grupas spēles, bet Klāgenfurtā A grupas. Rīgas turnīrs gaidāms jau pavasara sākumā – no 31. marta līdz 6. aprīlim. Austrijā A grupas spēles notiks no 21. līdz 27. aprīlim. 2024. gada pasaules čempionāts hokejā sievietēm plānots no 3. līdz 14. aprīlim ASV.

B grupā jeb Latvijā notiekošajā turnīrā bez Latvijas sieviešu hokeja izlases startēs arī tādas komandas kā Polija, Itālija, Slovēnija, Lielbritānija un Slovākija. A grupā piedalīsies Dienvidkoreja, Ungārija, Francija, Austrija, Nīderlande un Norvēģija. Tieši A grupā spēlēs abas izlases, kuras izkrita no pasaules čempionāta gadu iepriekš – Ungārija un Francija.

No Latvijas grupas pasaules čempionātā spēlējusi tikai Slovākija – divas reizes. Tas var nozīmēt, ka B grupā cīņa par iekļūšanu elites divīzijā varētu būt samērā līdzvērtīga, taču nevar arī noliegt, ka A grupā cīņa par to būs krietni spraigāka.

Pasaules čempionāta hokejā sievietēm grafiks

Rīgas turnīrā sagaidāms, ka 31. martā Lielbritānija cīnīsies pret Itāliju, Slovēnija pret Poliju, bet mājiniece Latvija pret Slovākiju. Arī 1. aprīlī gaidāmas trīs spēles – Slovākija spēkosies pret Slovēniju, Latvija pret Itāliju, bet Polija pret Lielbritāniju. Pēc vienas brīvdienas turnīrs atsāksies 3. aprīlī ar mačiem starp Slovākijas un Lielbritānijas, Polijas un Itālijas, kā arī Latvijas un Slovēnijas izlasēm. Vēl pēc vienas brīvdienas, 5. aprīlī turnīrā savstarpēji spēkosies Itālija pret Slovākiju, Slovēnija pret Lielbritāniju un mājiniece Latvija pret Poliju, bet turnīrs noslēgsies dienu vēlāk, 6. aprīlī ar spēlēm starp Itāliju un Slovēniju, Slovākiju un Poliju un Latviju pret Lielbritāniju. Visi mači tiks aizvadīti Volvo ledus hallē un Latvijas spēles būs dienas noslēdzošās plkst. 19:30 pēc vietējā laika.

Likmes uz pasaules čempionātu hokejā sievietēm

Ja vēlies izdarīt likmes uz kādu sieviešu pasaules čempionātu hokejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Sieviešu hokeja padomi un likmes LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz hokeja mačiem. Tev ir iespējams derēt uz spēles rezultātu, handikapu, gūto vārtu skaitu kopā un komandām atsevišķi, katra perioda iznākumiem, gūtajiem vārtiem un handikapu, kā arī daudz ko citu. Var būt, ka vari noteikt arī precīzu rezultātu gan periodā, gan spēlē kopā, precīzus vārtu guvējus un uzvarētājus noteiktos laika periodos. Ar visām iespējamajām likmēm uz sieviešu pasaules čempionātu vari iepazīties LV BET sporta totalizatorā.

Lai varētu veikt informētākas likmes, iepazīsties ar komandu sastāviem, to vietu IIHF rangā un pēdējo spēļu rezultātiem. Katra izlase pirms čempionāta aizvada arī dažādas pārbaudes spēles, izņēmumam neesot arī Latvijas izlasei. Tā, piemēram, februāra sākumā Latvijas izlase divas reizes spēkojās pret Čehijas komandu ”Through Generations”, pirmajā spēlē zaudējot ar 0:1, bet otrajā uzvarot ar 5:0. Visdrīzāk Latvijas izlasi nevarēs saukt par pirmās divīzijas B grupas favorīti. Tās galvenais uzdevums būs nosargāt vietu šajā divīzijā un neizkrist uz otro divīziju, kur tā triumfēja pērn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *