Riteņbraukšanas slavas stunda: “Tour de France” velobrauciens

Riteņbraukšanas slavas stunda: “Tour de France” velobrauciens

Visa jūlija garumā, no 1. līdz 23. jūlijam, Francijā gaidāms nozīmīgākais daudzdienu velobrauciens riteņbraukšanā – ”Tour de France”. Tas noslēgsies ar posmu Elizejas laukos, pēc kā tiks arī kronēts jaunais čempions. Vai vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada “Tour de France”

Pirmais ”Tour de France” velobrauciens tika organizēts tālajā 1903. gadā ar mērķi veicināt laikraksta ”L’Auto” pārdošanas apjomus. Visdrīzāk sākotnēji organizatoru plānos nebija, ka laika gaitā ”Tour de France” kļūs par prestižāko daudzdienu velobraucienu pasaulē. No trim nozīmīgākajām gada tūrēm (”Tour de France”, ”Giro d’Italia”, ”Vuelta a Espana”) Francijas organizētā ir pati senākā. 2023. gadā to organizēs jau 110. reizi.

Visvairāk reižu tūres vēsturē uzvarējuši tādi sportisti kā Žaks Anketils, Edijs Mercks un Bernards Hino – viņi visi ”Tour de France” ir triumfējuši veselas piecas reizes un tādējādi ir pirmie trīs šajā cienīgajā rādītājā. Četras kopvērtējumu uzvaras ir britam Krisam Fromam, bet trīs tādiem riteņbraucējiem kā Filipam Tīsam, Luizē Bobē un Gregam Lemondam. Septiņas reizes ”Tour de France” bija uzvarējis Lenss Ārmstrongs, taču viņu pieķēra ilglaicīgā dopinga lietošanā, tostarp gados, kad viņš kļuva par kopvērtējuma uzvarētāju un viņa čempiona titulus anulēja.

2022.gadā ”Tour de France” pirmo reizi karjerā kopvērtējumā uzvarēja dānis un ”Jumbo Visma” komandas pārstāvis Jonass Vingegārds. Viņš apsteidza slovēni Tadeju Pogačaru no ”Team Emirates”, kā arī Žereintu Tomasu no Lielbritānijas. Vingegārds tika arī pie kalnu karala godu, bet starpfinišos labākais bija Vots van Ārts. Komandu ieskaitē labākos rezultātus uzrādīja ”Ineos Grenadiers” komanda.

Sacensību maršruts

Kopumā velobrauciena ”Tour de France” ietvaros plānots, ka sportistiem būs jāveic 21 posms. Jau ierasta prakse to iesākt ir kādā citā valstī ārpus Francijas un 2023. gadā ”Tour de France” dalībnieki sacensības iesāks Spānijas pilsētā Bilbao. Spānijā gaidāmi pirmie divi posmi, pēc kā tūre pārcelsies uz tās mājvietu Francijā.

Velobrauciena laikā gaidāmas divas brīvdienas – tāda ieplānota pēc devītā posma 10. jūlijā, un arī pēc 15. posma 17. jūlijā. Kā ierasts, ”Tour de France” velobrauciens noslēgsies Francijas galvaspilsētā Parīzē. Svētdien, 23. jūlijā, riteņbraucēji veiks noslēdzošo posmu, kurā tiem būs jāveic 115.5 kilometri ar noslēgumu Elizejas laukos. Tur arī noskaidrosies, kurš kļūs par tūres čempionu 2023. gadā. Jāmin, ka nākamā gada tūre Parīzē nenoslēgsies, jo šajā laikā Francijas galvaspilsētā norisināsies vasaras olimpiskās spēles. Veiktās izmaiņas paredz, ka pēc gada sportisti noslēgs tūri kūrorta pilsētā Nicā.

Cik ilgi Tour de France notiek?

”Tour de France” velobrauciens sāksies šī gada 1. jūlijā, bet noslēgsies 23. jūlijā, visiem riteņbraucējiem aizvadot 21 posmu. Uzvarēs tas, kurš kopvērtējumā visus posmus būs veicis īsākajā laikā, taču atsevišķas balvas saņems arī tie sportisti, kuri būs labākie kalna karaļa ieskaitē, starpfinišos, būs spējīgākie starp jaunajiem riteņbraucējiem, kā arī vērtīga cīņa notiks par uzvaru komandu ieskaitē.

2023. gada Tour de France dalībnieki

Šogad tūrē piedalīsies 22 komandas. Tās būs ”AG2R Citroen team”, ”Alpecin-Deucenick”, ”Astana”, ”Bahrain Victorious”, ”Bora-Hansgrohe”, ”Cofidis”, ”EF Education – Easypost”, ”Groupama – DJ”, ”Ineos Grenadiers”, ”Intermarche Circus Wanty”’, ”Israel Premier-Tech”, ”Jumbo – Visma”, ”Lotto DSTNY”, ”Movistar Team”, ”Soudal Quick-Step”, ”Team Arkea – Samsic”, ”Team DSM”, ”Team Jayco Aula”, ”TotalEnergies”, ”Trek-Segafredo”, ”UEA Team Emirates” un ”Uno-X Pro Cycling Team”.

Pagaidām nav zināms, vai 2023. gada sacensībās būs iespējams redzēt kādu riteņbraucēju no Latvijas. Piecus gadus pēc kārtas tūrē piedalījies Toms Skujiņš, taču viņš jūnija ievadā atklāja, ka šogad viņa plānos dalība nozīmīgajās sacensībās nav plānota. Tā vietā Skujiņš startēja Itālijā, ”Giro d’Italia”, vienā no posmiem finišējot otrais, bet citā ceturtais. Arī vienā no ”Tour de France” posmiem Skujiņš cīnījās par uzvaru, un, lai gan to izcīnīt neizdevās, viņš veicis ierakstu Latvijas riteņbraukšanas vēsturē ar otro vietu kādā no tūres posmiem.

2023. gada Tour de France favorīti

Pirms tūres bukmeikeru prognozēs favorītu statuss atvēlēts diviem riteņbraucējiem, kuri cīnījās par uzvaru gadu iepriekš. Esošajam čempionam Jonasam Vingegārdam piešķirts koeficients 2.00, bet viņa sīvākajam konkurentam Tadejam Pogačaram 2.5. Tas nozīmē, ka abi tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem, taču pie reizes abu iespējas izcīnīt uzvaru tūrē vērtētas samērā vienlīdzīgi.

Iespējams paredzēt arī kāda sportista uzvaru vismaz vienā ”Tour de France” posmā. Šāda augsta varbūtība atvēlēta 14 riteņbraucējiem – Tadejam Pogačaram (1.2), Jonasam Vingegārdam (1.25), Metjē van der Pūlam (1.3), Votam van Ārtam (1.3), Madsam Pedersenam (1.4), Žulianam Alafilipam (1.5), Biniama Girmejam (1.6), Tibo Pinē (2.25), Eganam Bernalam (2.5), Tomam Pidkokam (2.5), Dāvidam Gaudu (3.00), Markam Kavendišam (3.00), Mikelam Landam (3.5), kā arī Romēnam Bardē (3.5).

Kā likt likmes uz 2023. gada Tour de France?

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tostarp ”Tour de France”, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem, tostarp vienu no slavenākajiem daudzdienu velobraucieniem. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likmes uz riteņbraukšanu un Tour de France 2023

Kopumā uz riteņbraukšanas sacensībām iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar. Tāpat var noteikt no piedāvātajām ”outright” likmju iespējām, kurš no riteņbraucējiem uzvarēs tūrē.

Pie tam, jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *