Giro d’Italia 2023: pirmais no trijiem gada lielajiem daudzdienu velobraucieniem

Giro d’Italia 2023: pirmais no trijiem gada lielajiem daudzdienu velobraucieniem

Jau no 6. līdz 28. maijam Itālijas ceļos gaidāms pirmais no trijiem gada nozīmīgākajiem daudzdienu velobraucieniem – ”Giro d’Italia”. Kā čempions to visai iespējams sagaidīs austrālietis Džejs Hindlijs, kurš kļuva par uzvarētāju 2022. gada tūrē. Vai vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada Giro d’Italia

Giro d’Italia ir viens no trim nozīmīgākajiem daudzdienu velobraucieniem pasaulē bez ‘’Vuelta a Espana’’ un ‘’Tour de France’’. To pirmo reizi organizēja tālajā 1909. gadā un par pirmo tūres uzvarētāju kļuva itālis Luidži Ganna. Visvairāk reižu (piecas) šajās prestižajās velosacensībās uzvarējuši tādi riteņbraucēji kā Alfrēdo Binda, Fausto Kopi un Edijs Mercks. Līdzvērtīgi diviem citiem velobraucieniem, arī ”Giro d’Italia” daudzdienu velobrauciens ir sācies ārpus Itālijas robežām. Līdz šim sportisti pirmo posmu un vēl dažus nākamos aizvadījuši tādās valstīs kā Sanmarīno, Monako, Beļģijā, Vatikānā, Grieķijā, Francijā, Nīderlandē, Dānijā, Ziemeļīrijā, Izraēlā, bet 2022. gadā sportisti sacensības sāka Ungārijā.

2023. gada Giro d’Italia sacensību maršruts

Kopumā visi sportisti aizvadīs 21 posmu. To kopējais garums sasniegs 3489 kilometrus jeb vidēji 166.2 kilometrus posmā. Tie vīsies cauri praktiski visai Itālijas teritorijai, līdz ar to sportisti apstāsies gan ziemeļos, gan vidienē, gan citās valsts pusēs. Sacensību laikā gaidāmi trīs individuālo braucienu posmi – pašā pirmajā sportistiem tāds būs 19.6 kilometru garumā, devītajā posmā 35 kilometru, bet priekšpēdējā, 20. posmā 18.6 kilometru. Astoņi no posmiem būs pa līdzenākiem ceļiem, kamēr pārējos sportistiem nāksies pievārēt kalnu nogriežņus. Tas nozīmē, ka daudzdienu velobrauciens prasīs nopietnus spēkus no katra velobraucēja un, iespējams, ne visiem izdosies pabeigt to līdz galam. Par garāko kļūs 11. posms, kurā velobrauciena sportisti veiks 219 kilometru garu distance, taču 218 kilometru būs jāpievar septītajā posmā. 2023. gada ”Giro d’Italia” sāksies 6. maijā ar individuālo braucienu, bet noslēgsies ar 21. posmu 28. maijā, kad 135 kilometru garumā sportisti nonāks finišā Romā.

Giro d’Italia 2023 dalībnieki

Oficiālajā Giro d’Italia vietnē dažas nedēļas pirms sacensību sākuma bija zināms vien komandu sastāvs. Šī gada velobraucienā piedalīsies tādas vienības kā AG2R Citroen Team, Alpecin-Deceuninck, Astana Qazaqstan Team, Bahrain Victorious, Bora – Hansgrohe, Cofidis, EF Education Easypost, Eolo – Kometa Cycling team, Green Project – Bardiani CSF – Faizane, Groupama – FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarche – Circus – Wanty, Israel – Premier Tech, Jumbo – Visma, Movistar Team, Soudal Quick Step, Team Arkea Samsic, Team Corratec, Team DSM, Team Jayco Alula, Trek – Segafredo un UAE Team Emirates. Katrā no komandām ir savi līderi, kuri visdrīzāk piedalīsies un cīnīsies par visaugstākajām vietām. Trek – Segafredo komandā startē divi latvieši – Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš, kamēr Krists Neilands ir Israel – Premier Tech pārstāvis. Nav izslēgts, ka kāds no viņiem būs savas komandas sastāvā uz nozīmīgo velobraucienu.

Giro d’Italia 2022 — pagājušā gada uzvarētāji

Pagājušā gada ”Giro d’Italia” velobrauciena kopvērtējumā pirmo reizi karjerā par uzvarētāju kļuva austrālietis Džejs Hindlijs, kurš absolūtajā kopvērtējumā par vienu minūti un 18 sekundēm apsteidza kolumbieti Ričardu Karapazu. Trešo pozīciju, no uzvarētāja atpaliekot par trim minūtēm un 24 sekundēm, ieņēma spānis Mikels Landa. Komandu ieskaitē labākā bija ”Team Bahrain Victorious”, kuras riteņbraucēji, kopā ņemot, distanci veica 259 stundu, 48 minūšu un 12 sekunžu laikā. Četras minūtes atpalika Bora – Hansgrohe, bet vairāk nekā stundu un 22 minūtes Ineos Grenadiers riteņbraucēji.

2023. gada Giro d’Italia favorīti

Pēc bukmeikeru domām par galveno velobrauciena favorītu šogad uzskata Remko Evenpūlu, kura koeficients uz uzvaru šī gada tūrē tiek vērtēts ar koeficientu 2.10. Nedaudz atpaliek titulētais slovēnis Primožs Rogličs, kura koeficients ir 2.50. Vēl starp favorītiem var minēt tādus riteņbraucējus kā Žeraintu Tomasu (8.00), Aleksandru Vlasovu (13.00), Žuau Almeidu (13.00). Starp favorītu vārdiem bukmeikeru vidū nav pagājušā gada uzvarētāja Džeja Hindlija, kas var nozīmēt, ka viņš šajā gadā nepiedalīsies un arī neaizstāvēs 2022. gadā izcīnīto uzvaru.

Likmes uz Giro d’Italia 2023 vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tostarp ”Giro d’Italia”, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības, tostarp vienu no slavenākajiem daudzdienu velobraucieniem. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Giro d’Italia 2023 prognozes LV BET

Riteņbraukšanā iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar.

Kopumā tūrēs kā ”Giro d’Italia” daudz ko noteiks, kā uz līderiem strādās pārējie komandas biedri un kādā fiziskajā formā būs vadošie sportisti. Noderīgi būs saprast, kā labākajiem būs veicies pirmajos posmos, lai gan uzvarētājs var noskaidroties tā kalnu grūtākajos posmos, tā pašās tūres izskaņā. Ja vēlies veikt likmes uz riteņbraukšanu, tad LV BET sporta totalizatorā atradīsi labākās iespējas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *