FORMULA 1: SAŪDA ARĀBIJAS GRAND PRIX | LV BET Blog

FORMULA 1: SAŪDA ARĀBIJAS GRAND PRIX

No 7. līdz 9. martam F1 ietvaros gaidāms otrais 2024. gada pasaules čempionāta posms – Saūda Arābijas ”Grand Prix”. 2023. gadā šeit uzvarēja meksikānis Serhio Peress, kurš aiz sevis atstāja komandas biedru Maksu Verstapenu. Vēlies veikt derības uz F1 notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic prognozes.

Saūda Arābijas ”Grand Prix” tiek organizēts kopš 2021. gada

FORMULA 1: SAŪDA ARĀBIJAS GRAND PRIX | LV BET BlogSaūda Arābijā Formula 1 čempionāts nenotiek ļoti ilgi. Pirmo reizi šeit posms noritēja vien 2021. gadā un līdz ar to 2024. gadā Saūda Arābijas ”Grand Prix’‘ tiks organizēts ceturto reizi. Ja pirmajā gadā par posma uzvarētāju kļuva ”Mercedes” braucējs Lūiss Hamiltons, tad nākamajos divos gados pēc kārtas posma uzvarētāja gods tika ”Red Bull” braucējiem. 2022. gadā par labāko šajā trasē kļuva esošais pasaules čempions Makss Verstapens, bet 2023. gada pirmās formulas sezonā otro reizi pēc kārtas uzvaru komandai sniedza viņa komandas biedrs Serhio Peress. Pagājušā gada sacīkstē ātrāko apli sasniedza Verstapens, to veicot minūtē un 31 sekundē. Ja pagājušogad dubultuzvaru svinēja ”Red Bull”, tad trešo vietu ieņēma ”Aston Martin” braucējs, pieredzējušais spānis Fernando Alonso.

Kur un kad notiks Formula 1 Saūda Arābijas Grand Prix?

2024.gada Formula 1 čempionātā Saūda Arābijas ”Grand Prix” plānots kā otrais no kopumā paredzētajiem 24 posmiem. Tas gaidāms no 7. līdz 9. martam. Vispirms, 7. martā, sportisti aizvadīs pirmos divus treniņbraucienus, 8. martā treniņbraucienu un kvalifikāciju, bet 9. martā pašu sacīksti. 8. martā kvalifikācijā noteiksies starta vietas un ”pole position” ieguvējs, kurš sacīksti sāks no pirmās starta vietas.

Bahreinas posms norit ”Jeddah Comiche” trasē. Sportistiem jāveic kopumā 50 apļi, bet viena apļa garums ir 6.1 kilometri. Tas nozīmē, ka kopumā visiem 20 sportistiem jāveic 308 kilometru gara distance. Ja pagājušogad ātrāko apli sasniedza Makss Verstapens, tad sacensību vēsturē ātrākais aplis pieder Lūisam Hamiltonam, kurš 2021. gadā to veica vienā minūtē 30.734 sekundēs.

Formula 1: Saūda Arābijas Grand Prix – dalībnieki

Kā jau jebkurā no 24 posmiem, F1 čempionātā startē desmit komandas – ”Red Bull”, ”McLaren”, ”Ferrari”, ”Mercedes”, ”Alpine”, ”Aston Martin”, ”Haas”, ”Williams”, ”RB Visa” un ”Kick Sauber”. Starpsezonā ”AlphaTauri” komanda tagad tiek devēta par ”RB Visa”, bet ”Alfa Romeo” šobrīd nēsā ”Kick Sauber” vārdu.

Pilotu vidū gan nav notikušu nekādu izmaiņu. ”Mercedes” pārstāvēs Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, ”Alpine” Estebans Okons un Pjērs Gaslī, ”Haas” Kevins Magnusens un Niko Hulkenbergs, ”Red Bull” Makss Verstapens un Serhio Peress, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”RB Visa” Daniels Rikjardo un Juki Cunoda, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Kick Sauber” Valteri Botass un Žo Ganju, bet ”Williams” Alekss Albons un Logants Sāržents.

Formula 1 Saūda Arābijas GP favorīti

Katra F1 posma favorīti būs ”Red Bull” piloti. 2023. gada sezonā viņi bija pārliecinošākie no visiem, bet Makss Verstapens neuzvarēja vien dažos no posmiem, ātri vien sev nodrošinot čempiona titulu. Konkurenci ”Red Bull” šajā sezonā mēģinās sagādāt ”Ferrari”, ”Aston Martin”, ”Mercedes” un ”McLaren” komandas. ”Ferrari” ik pa laikam iespraucās top3, ”Aston Martin” bija labs 2023. gada čempionāta sākums, bet ”Mercedes” ar ”McLaren” apgriezienus uzņēma sezonas otrajā pusē. ”McLaren” īpaši optimismu var dot tās jauno pilotu kalve ar Oskaru Pjastri un Lendo Norisu priekšgalā.

Likmes uz Formulu 1 un Saūda Arābijas GP ar LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visiem Formula 1 čempionāta posmiem un Saūda Arābijā notiekošais nebūs izņēmums. Varēsi veikt derības uz posma uzvarētāju, sportistiem, kuri finišēs top2, top3, top6, un izcīnīs punktus finišā. Tāpat būs iespēja noteikt kvalifikācijas uzvarētāju, posma uzvarētāja tautību, ātrāka apļa īpašnieku un komandu, kuras pilots uzvarēs Saūda Arābijas posmā.

Pirms veic likmes uz Formula 1 notikumiem, ieskaties, kā sportistiem veicies līdz šim un kuras komandas kopumā dominējušas pēdējos gados. Bukmeikeri pagaidām par sezonas favorītiem uzskata ”Red Bull” kā komandu un tās līderi Maksu Verstapenu kā pilotu. Tomēr gadījumā, ja citas komandas izrādīs nopietnāku pretstāvi, bukmeikeru prognozes par čempionu gan kopvērtējumā, gan komandu kopvērtējumā var mainīties.

Ja vēlies veikt likmes uz F1, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā, spied uz ”sports” un kreisajā izvēlnē meklē sadaļu ”F1”. Pārsvarā F1 čempionāta notikumi var būt ievietoti rekomendēto līgu sarakstā. Viss, kas jādara pēc tam, jāatrod likme, uz kuru vēlies veikt derības, jāizlemj tās lielums un jāapstiprina kupons. Visērtāk likmi ir veikt LV BET sporta totalizatorā mobilajā aplikācijā.

Ja vēlies uzzināt vairāk par F1 un tās notikumiem, ienāc LV BET sporta blogā, kurā aprakstīti dažādi pasaules nozīmīgākie sporta notikumi, tostarp aktīvi tiek sekots līdz F1 pasaules čempionāta norisei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *