Viens no prestižākajiem posmiem: Formula 1 Monako Grand Prix

Viens no prestižākajiem posmiem: Formula 1 Monako Grand Prix

Maija pašā izskaņā, no 26. līdz 28. maijam, Formula 1 čempionātā gaidāms viens no gaidītākajiem posmiem – Monako ”Grand Prix”. Tas tiek aizvadīts šīs pilsētas ielās un laika gaitā to kā iecienītāko nosaukuši liela daļa no pilotiem. Vai vēlies vairāk uzzināt par F1 čempionātu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar potenciālajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Monako Grand Prix

Formula 1 Monako ”Grand Prix” tiek organizēts jau kopš 1955. gada, bet sacensības šajā vietā norit jau kopš 1929. gada. Šis ir viens no slavenākajiem čempionāta posmiem, jo sacensības noris Monako pilsētas ielās. Tas nozīmē, ka šeit vissarežģītākā ir apdzīšana, jo ielas nav nemaz tik plašas, tāpēc šeit jo īpaši parādās pilotu prasmes gan apdzīšanā, gan savu pozīciju nosargāšanā. Līdz ar to īpaši Monako nozīmīga ir vieta kvalifikācijā – tajā nepieciešams uzrādīt pēc iespējas augstāku rezultātu ar mērķi sacīksti sākt no ”pole position”.

Visvairāk reižu Monako uzvarējis leģendārais Airtons Senna (sešas). Piecas reizes šīs pilsētas ielās labākie bijuši Greiems Hils un Mihaels Šūmahers, kamēr no aktīvajiem pilotiem visvairāk uzvaru ir Lūisu Hamiltonam – viņš šajā trasē triumfējis 2008., 2016. un 2019. gadā. Komandu sakarā visvairāk reizes Monako uzvarējuši ”McLaren” piloti, tiesa, pēdējo reizi tas noticis pasen – 2008. gadā. Deviņi tituli ir ”Ferrari”, bet seši, tostarp pēdējie divi, ir ”Red Bull”, kas čempionātā dominē arī 2023. gada sākumā.

Iepriekšējā reizē pirmo uzvaru Monako svinēja ”Red Bull” pilots, meksikānis Serhio Peress, kurš apsteidza otrās vietas ieguvēju no ”Ferrari” Karlosu Sainsu, kā arī savu komandas biedru, divkārtējo pasaules čempionu, Maksu Verstapenu. Kvalifikācijā uzvarēja cits ”Ferrari” pilots Šarls Leklērs, taču viņš savas pozīcijas nosargāt neprata. Ātrāko apļa laiku uzrādīja ”McLaren” pilots Lendo Noriss – viena minūte, 14.693 sekundes.

Kādu balvu saņems Monako Grand Prix uzvarētājs?

Katrā posmā sacensību uzvarētājs tiek pie speciāli izveidota kausa un šampanieša, taču pats nozīmīgākais ir punktu kopvērtējumā tabulā. Pirmās vietas ieguvējs tiek pie 25 punktiem, otrās 18, trešās 15, ceturtās 12, piektās desmit, sestās astoņiem, septītās sešiem, astotās četriem, devītās diviem, bet desmitās vietas ieguvējam tiek viens punkts. Tas arī palīdz to komandām konstruktoru kausā, jo sezonas noslēgumā čempiona titulu iegūst ne tikai pilots, bet arī kāda komanda, kas tikusi pie visvairāk punktiem.

Kur notiks Monako Grand Prix?

Monako Grand Prix notiek šīs pilsētas jeb Monako ielās. Viena apļa garums ir 3.337 kilometri un sportistiem sacīkstes laikā jāveic veseli 78 apļi. Tas nozīmē, ka svarīga Grand Prix laikā ir taktika, cik pitstopi sacīkstes laikā tiks izmantoti – atsevišķi piloti var lemt par diviem, bet citi pat par trim. Kopumā sportisti veic nedaudz vairāk nekā 260 kilometru garu distanci. Veicot šo posmu, sportistiem var pavērties lielisks skats, jo distance iet gar ostu un Monako atrodamo Vidusjūru.

Monako Grand Prix grafiks

Monako Grand Prix nebūs viens no tiem, kurā gaidāms sprinta sacensības, tāpēc šajā posmā grafiks gaidāms pēc klasiskās izpratnes. Piektdien, 26. maijā gaidāmi pirmie divi treniņbraucieni, bet sestdien, īsi pirms kvalifikācijas, arī noslēdzošais trešais. 27. maijā uzreiz pēc pēdējā treniņbrauciena noritēs nozīmīgā kvalifikācija, kurā tiks sadalītas starta vietas. Posma kulminācija gaidāma 28. maijā, kad plkst. 16:00 pēc Latvijas laika gaidāmas sacensības.

Formula 1 Monako Grand Prix dalībnieki

Šajā, 2023. gada sezonā, F1 piedalās desmit komandas. Posmā ”Red Bull” pārstāvēs Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo, ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons, ”AlphaTauri” Niks de Vrīss un Juka Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, bet ”Williams” pārstāvēs Alekss Albons un Logans Šārdžents.

Monako Grand Prix favorīti

Pagaidām 2023. gada F1 sezonā dominē Red Bull piloti. Pēc pirmajiem pieciem posmiem kopvērtējuma līderis ar izcīnītiem 119 punktiem bija esošais un pēdējo divu sezonu čempions Makss Verstapens, taču viņam sīvu konkurenci izrāda komandas biedrs Serhio Peress, kuram tikai par sešiem punktiem mazāk (109). Izskatās, ka, ja nekas nemainīsies, tad tieši vienas komandas pārstāvji šajā sezonā sadalīs čempiona godu.

Sezonas ievadā pārsteigusi ”Aston Martin” komanda un tās pieredzējušais pilots Fernando Alonso. Viņš pēc pirmajiem pieciem posmiem ir trešais kopvērtējumā ar 75 punktiem. Pagaidām savu potenciālu nav izmantojušas ”Mercedes” un ”Ferrari” piloti, kuri kopvērtējumā pagaidām ir no ceturtās līdz septītajai vietai. Pagaidām no četrotnes labākais ir Hamiltons, kuram izcīnīti 56 punkti.

Tas nozīmē, ka Monako galvenie favorīti ir abi ”Red Bull” piloti un arī Alonso, kuram šajā sezonā ir konkurētspējīga mašīna. Savukārt ”Ferrari” un ”Mercedes” centīsies izjaukt sezonas ievadā tik bieži redzēto labāko trijnieku. Mājas sacīkstes šīs būs ”Ferrari” pilotam Šarlam Leklēram, kurš gan sezonas ievadā nav spējis uzrādīt labākos rezultātus.

Arī bukmeikeru vērtējumā ”Red Bull” ir galvenie čempionāta favorīti. Maksa Verstapena trešais tituls pēc kārtas novērtēts ar koeficientu 1.13, kamēr Serhio Peresa pirmais ar 6.00. Citu pilotu izredzes cīnīties par titulu netiek vērtētas augstu – Fernando Alonso un Hamiltonam piešķirts koeficients 51.00, bet Šarlam Leklēram 100.00.

Likmes uz Monako Grand Prix pie LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Monako Grand Prix padomi un derības LV BET

Likmju iespējas uz F1 sacensībām ir dažādākās. Vari derēt no iespējas, kurš kļūs par sacensību uzvarētāju līdz tam, kuri piloti iekļūs labāko sešiniekā un desmitniekā. Tāpat pastāv varbūtība izdarīt likmes uz kvalifikācijas rezultātiem, bet interesantāku likmju meklētājiem saistoša var šķist iespēja derēt uz dažādiem savstarpējiem dueļiem.

Interesantas derības pastāv arī uz tādām iespējām kā ātrākā apļa laika noteikšanu, boksos došanās ātrumu un kurš no pilotiem pirmais izstāsies no sacensībām. Bez individuālajām derībām uz kādu no sportista, pastāv arī iespēja derēt uz komandu rezultātiem.

Ja vēlies veikt derības uz Monako Grand Prix, tad pirms sacīkstēm iepazīsties ar kvalifikācijas rezultātiem, jo bieži vien tieši tie visvairāk nosaka rezultātus pašā sacīkstē. Monako nav viegli apdzīt un arī tas jāņem vērā. Tajā pašā laikā, kā jau visās F1 sacīkstēs, mēdz gadīties avārijas, drošības mašīnas un citi pavērsieni, kas sacīksti var padarīt aizraujošu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *