2023. gada IIHF pasaules čempionāts: A grupa

2023. gada IIHF pasaules čempionāts: A grupa

Jau no 12. līdz 28. maijam Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā gaidāmi hokeja svētki – 2023. gada pasaules čempionāts hokejā. LV BET Sporta blogs īsi pirms tā sākuma iepazīstina ar abu grupu komandām, spēļu grafiku un favorītēm, sākot ar A apakšgrupu. Vai vēlies vairāk uzzināt par izlašu hokeju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par A grupu

Pasaules čempionāts hokejā jau ilgus gadus tiek izspēlēts pēc vienas un tās pašas formulas. 16 komandas tiek sadalītas divās grupās par astoņām vienībām, respektīvi, A un B apakšgrupā. Pēc apļa turnīra izspēles tiek noteiktas četras labākās, kuras spēlēs ceturtdaļfinālā, bet katras grupas pēdējās vietas īpašniece izkrīt divīziju zemāk.

Otro gadu pēc kārtas izlases, kuras atradīsies A grupā, spēlēs Somijā. Jo tieši šajā valstī plānotas šīs apakšgrupas cīņas. Otra, B grupa, spēles aizvadīs Latvijas galvaspilsētā Rīgā, ”Arēna Rīga”. Tamperē čempionāts norisinājās jau pirms gada, kad par čempioniem kļuva tieši mājinieki, finālā pagarinājumā revanšējoties Kanādai par zaudējumu gadu iepriekš Rīgā. Sākotnēji 2023. gada pasaules čempionāts hokejā bija jārīko Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, bet pēc valsts invāzijas Ukrainā rīkošanas tiesības valstij atņēma.

Tamperē spēles norisināsies ”Nokia Arena”. Tā atklāta vien pirms mazāk nekā diviem gadiem – 2021. gada 3. decembrī, bet tās izmaksas lēšamas 124 miljonu eiro vērtībā. Halles ietilpība ir vairāk nekā 13 tūkstošu skatītāju vietas uz hokeja spēlēm (13 455), kamēr mūzikas koncerti var satilpināt pat 15 tūkstošus skatītāju. Interesanti, ka hokeja arēnas galvgalī ir izveidota viesnīca, bet šajā arēnā līdz šim pat notikušas Nacionālās hokeja līgas spēles – 2022. gada 4. un 5. novembrī šeit regulārā turnīra mačus aizvadīja Kolorādo ”Avalanche” un Kolumbusas ”Blue Jackets”.

A grupas komandas

Šī gada pasaules čempionāta hokejā A apakšgrupā savstarpēji par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies sekojošas valstu izlases – Austrija, Dānija, Somija, Francija, Vācija, Ungārija, Zviedrija un ASV. Somija ir pašreizējā pasaules čempione, pie tam, šajā valstī pasaules čempionāts hokejā tiks organizēts jau desmito reizi. ASV pagājušajā gadā demonstrēja solīdu spēli, taču nespēja pārspēt čehus cīņā par bronzu, tādējādi komanda ierindojās ceturtajā vietā. Zviedrija zaudēja ceturtdaļfinālā un finišēja sestajā vietā, šajā pašā turnīra fāzē izstājoties arī Vācijai (septītā vieta). Austrija, Dānija un Francija pagājušā gada turnīrā nespēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, to noslēdzot attiecīgi 11., devītajā un 12. vietā. Ungārija pagājušogad uzvarēja pirmās divīzijas turnīrā un, līdzīgi kā Slovēnija, atgriezās pasaules čempionāta apritē.

Kad notiks A grupas spēles?

Par pasaules čempionāta hokejā atklāšanas spēļu dienu kļūs 12. maijs, kad Somija cīnīsies pret ASV, bet Zviedrija pret Vāciju. 13. maijs nesīs nākamos grupas mačus – Francija turnīru sāks pret Austriju, Ungārija cīnīsies pret Dāniju, bet Somija pret Vāciju. Arī 14. maijs būs diena, kad turnīrā plānoti mači, jo vismaz A grupā ASV eksaminēs ungārus, Francija cīnīsies pret Dāniju, bet Zviedrija pret Austriju.

Kopumā apakšgrupu cīņas ļaus hokeja līdzjutējiem izdzīvot lielu spēļu klāstu, kas norisināsies katru dienu no 12. līdz 23. maijam. A grupā pēc 14. maija nākamajos mačos savstarpēji cīnīsies Vācija pret ASV un Somija pret Zviedriju (abas spēles 15. maijs). Pēc tam Dānijai gaidāms mačs pret Austriju, Francijai pret Ungāriju (abas – 16. maijs), ASV pret Austriju, Somijai pret Franciju (abas – 17. maijs), Ungārijai pret Zviedriju, Dānijai pret Vāciju (abas – 18. maijs), Ungārijai pret Somiju, Austrijai pret Vāciju (abas – 19. maijs), ASV pret Dāniju, Austrijai pret Somiju, Zviedrijai pret Franciju (visas trīs – 20. maijs), Vācijai pret Ungāriju, ASV pret Franciju (abas – 21. maijs), Dānijai pret Zviedriju, Austrijai pret Ungāriju (abas – 22. maijs). 23. maijs kļūs par grupu turnīra noslēdzošo spēļu dienu – A grupā pēdējie mači gaidāmi starp Zviedrijas un ASV, kā arī Somijas un Dānijas izlasēm.

A grupas favorīti

Raugoties bukmeikeru prognozēs par čempionāta favorītēm, tad A grupā par to noteikti jāuzskata mājinieci Somiju, kas ir arī pašreizējā turnīra uzvarētāja. Tās koeficients iegūt jau trešo titulu četru čempionātu laikā tiek vērtēts ar 3.50. Zviedrijai un ASV ir otrās un trešās labākās izredzes no šīs grupas, to koeficientiem esot 5.00 un 8.00. Vācijas koeficients uz triumfu ir 29.00, bet pārējām izlasēm lielas izredzes dotas netiek. Dānijas koeficients ir 81.00, Francijas 300.00, Austrijas 500.00, bet Ungārijas 1000.00. Tas nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām no A grupas ceturtdaļfinālā tiks Somija, ASV, Zviedrija un Vācija.

Likmes uz pasaules čempionātu hokejā LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz hokeja čempionāta spēlēm, tostarp Latvijas izlases mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās turnīra spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Hokeja likmes LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašas likmes uz 2023. gada čempionāta spēlēm. Bez jau spēlētāju iecienītās likmes uz uzvarētāju būs iespējams arī derēt uz katras komandas un kopā spēlē gūto vārtu skaitu, rezultātu katrā no periodiem, handikapu, precīzu spēles rezultātu, un daudz ko citu! Uz katru A apakšgrupas spēli LV BET totalizators saviem spēlētājiem piedāvās iespējas derēt uz to notikumiem – ja vēl neesi pārliecināts, ienāc pie mums un atrodi labākās likmju iespējas! Hokejā brīžiem mēdz notikt pārsteigumi, tāpēc pirms to izdarīšanas uz pasaules čempionātu hokejā ieskaties izlašu sastāvos un kā tām veicies pirms turnīra vai pirmajās spēlēs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *