Billie Jean King fināls: Šveicē cīņā par titula aizstāvēšanu

Billie Jean King fināls: Šveicē cīņā par titula aizstāvēšanu

No šī gada 7. līdz 12. novembrim Spānijas pilsētā Seviljā gaidāms nozīmīgā sieviešu izlašu tenisa turnīra Billijas Džīnas Kingas finālizspēle. Pirms gada par turnīra uzvarētāju kļuva Šveice, kam šoreiz būs jāaizstāv iepriekš izcīnītais tituls. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada Billie Jean King turnīru

Billijas Džīnas Kingas vārdā nosauktais turnīrs ir vienīgais sieviešu izlasēm. Līdzvērtīgi Deivisa kausam vīriešu konkurencē, šajā turnīrā tiek noteikta spēcīgākā planētas sieviešu izlase. Augstākajā grupā, lai iekļūtu play off jeb fināla fāzē, nepieciešams uzvarēt kvalifikācijas turnīros. Iepriekšējā gada uzvarētāja un fināliste jau automātiski iekļūst finālsacensībās, bet vēl vienu vietu piešķir pēc wild card principiem.

Kvalifikācijas sietos savos turnīros uzvarēja tādas izlases kā Kanāda, Čehija, Francija, Vācija, Itālija, Kazahstāna, Slovēnija, Spānija un ASV. Automātiski turnīram kā 2022. gada uzvarētāja bija kvalificējusies Šveice un kā fināliste Austrālija. Savukārt ”wild card” tika piešķirts Polijai, kuras sastāvā ir ranga līdere Iga Švjonteka. Tas nozīmē, ka finālā piedalīsies 12 komandas, kuras vispirms būs sadalītas četrās grupās par trijām komandām.

Billie Jean King 2022 — rezultāti

2022.gada Billijas Džīnas Kingas vārdā nosauktais turnīrs noritēja 59. reizi un finālā cīnījās tādas valstis kā Kazahstāna, Lielbritānija, Beļģija, Kanāda, Čehija, Itālija, Polija, Slovākija, Spānija, Šveice un ASV. Toreiz no četrām grupām kā uzvarētājas nākamajā iekļuva Šveices, Austrālijas, Lielbritānijas un Čehijas izlases. Pusfinālā šveicietes ar 2-0 pieveica Čehiju, bet austrālietes ar 2-1 Lielbritāniju. Finālā Šveices izlase pārspēja Austrāliju ar 2-0. Kopumā šveicietes šajā turnīrā, kas agrāk saukts arī par Federācijas kausu un Fed kausu, uzvarēja pirmo reizi.

Visvairāk reižu par sieviešu izlašu turnīra uzvarētājām kļuvušas ASV tenisistes – viņas triumfējušas 18 reizes, pēdējo no tām izdarot 2017. gadā. Čehijai ir 11 tituli, Austrālijai septiņi, bet Krievijai un Spānijai piecas uzvaras. Billijas Džīnas kausa nosaukums šo turnīru rotā tikai kopš 2020. gada un toreiz par pirmā turnīra uzvarētājām kļuva krievietes, bet otrā jau minētās Šveices tenisistes. 2023. gadā kāda izlase kļūs par trešajām Billijas Džīnas Kingas vārdā nosauktā turnīra uzvarētājām.

Billie Jean King Cup Playoffs 2023 – dalībnieki un formāts

Kā jau minēts, tad 2023. gada Billijas Džīnas Kingas kausa finālā piedalīsies tādas izlases kā Šveice, Austrālija, Polija, Kanāda, Čehija, Francija, Vācija, Itālija, Kazahstāna, Slovēnija, Spānija un ASV. Visas 12 komandas tiek sadalītas četrās grupās – A grupā spēlēs Šveice, Čehija, ASV, B grupā Austrālija, Kazahstāna, Slovēnija, C grupā Spānija, Kanāda, Polija, bet D grupā Francija, Itālija un Vācija. Grupu spēles Seviljā gaidāmas no 7. līdz 10. novembrim. 11. novembrī plānoti pusfināli, bet 12. novembrī lielais fināls. Katra spēle notiek līdz kādas komandas divām uzvarām – tas nozīmē, ka maksimums iespējams trīs spēļu aizvadīšana.

2023. gada Billija Jean King kausa izcīņas favorīti

Sieviešu tenisā ir nozīmīga konkurence un visu izšķirs sastāvi, kādos komandas atbrauks, kā arī pirmās spēles. Ja kāds iegūs uzvaras grupu turnīrā, tad ātri vien kļūs par šo sacensību vienu no favorītēm, jo vismaz spēlēs pusfinālā. Var būt, ka komandu sastāvos spēlē lielākās zvaigznes kā Iga Švjonteka, Koko Gaufa, Belinda Benčiča un citas. Pirms veic likmes, iepazīsties ar to, kādos sastāvos komandas atbraukušas uz turnīru un kurās vietas tenisistes atrodas WTA rangā. Lai iegūtu precīzāku priekšstatu, iespējams arī ieskatīties, kā katrai no komandai veicies līdzšinējos mačos.

Padomi un derību līnijas 2023. gada Billija Žana Kinga kausa izcīņai

LV BET sporta totalizators piedāvā plašas likmju iespējas uz tenisu. Bez tā, ka ir iespējams derēt uz spēles uzvarētāju, pastāv varbūtība veikt likmes uz spēles geimu handikapu, uzvarētāju katrā no setiem, breiku skaitu, geimu skaitu kopā spēlē un katram spēlētājam atsevišķi, kā arī precīzu rezultātu kādā no setiem. Iespējamas arī citas derību iespējas – piemēram, vari noteikt dubultkļūdu un netveramo servju skaitu, kā arī katra spēlētāja kopā gūto punktu skaitu spēlē. Ja vēlies iepazīties ar visām potenciālajām likmēm uz tenisu, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā, kas saviem spēlētājiem piedāvā labāko likmju piedāvājumu. Ja vēlies veikt informētas sporta likmes, tad pirms veic derības iepazīsties ar komandu sastāviem, iepriekšējo sniegumu un, ja totalizators piedāvā outright iespēju, ieskaties, kuri pēc bukmeikera domām ir uzskatāmi par turnīra favorītiem.

Likmes uz Billie Jean King Cup 2023 vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Billie Jean King 2023. gada kausa finālspēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *