WRC Centrāleiropas rallijs

WRC Centrāleiropas rallijs

No šī gada 25. līdz 29. oktobrim 2023. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) notikumi tuvosies tā kulminācijai, tiekot aizvadītam priekšpēdējam posmam. Tas gaidāms vienlaicīgi trijās valstīs – Austrijā, Čehijā un Vācijā, tādējādi tiekot sauktam par Centrāleiropas ralliju. Vai vēlies vairāk uzzināt par WRC sacensībām? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Centrāleiropas ralliju

Centrāleiropas rallijs WRC kalendārā iekļauts pirmo reizi. Tas vienlaicīgi notiks trijās valstīs – Čehijā, Vācijā un Austrijā, kopumā tam norisinoties no 2023. gada 25. līdz 29. oktobrim. Tāpat tas kļūs par WRC jeb pasaules rallija čempionāta priekšpēdējo posmu. Pēc tam vēl viens plānots Japānā.

Pirms posma Centrāleiropā kopvērtējuma līderis ir soms Kalle Rovanpera, kurš ar trim posmu uzvarām Portugālē, Igaunijā un Grieķijā, kā arī trim goda pjedestāliem spējis izcīnīt 200 punktus. Tuvākais sekotājs no Rovanperas, brits Elvinss Evanss, atpaliek par 33 punktiem – viņam šobrīd ir 167 punkti. Gadījumā, ja arī pēc Centrāleiropas rallija starp sportistiem būs vismaz 31 vai vairāk punktu starpība, jau pēc priekšpēdējā posma būs zināms WRC 2023. gada pasaules čempions.

Vēl neliela intriga ir arī par trešo vietu kopvērtējumā – pirms oktobra beigās paredzētā posma trešais ir beļģis Tjerī Nevils ar 134 punktiem, bet 25 punkti mazāk ir igaunim Otam Tanakam. Igauņa sniegums šosezon bijis nestabils – no uzvaras Zviedrijas rallijā, līdz punktu neizcīnīšanai Somijā, vien sešiem punktiem savās mājās Igaunijā un 35. vietai Itālijā.

Centrāleiropas rallija maršruts

Centrāleiropas rallija kopumā paredzēti 18 ātrumposmi un visiem dalībniekiem jāveic kopējā distance gandrīz 1700 kilometru garumā (1667.08 kilometri). Pirmie ātrumposmi gaidāmi Čehijā tādās apdzīvotās vietās kā Velka Chuchle, Klatovy, Vlachovo Brezi, Zvotoky 1, Šumavske Hoštice 1, Vlachovo Brezi 2, Zvotoky 2 un Šumavske Hoštice 2. Tas nozīmē, ka Čehijā gaidāmi astoņi posmi, kamēr pārējie desmit norisināsies Austrijā un Vācijā. Pēc pavadītā laika Čehijā sportisti turpinās sacensības ar ātrumposmiem tādās apdzīvotās vietās kā Schardinger Innviertel 1, Muhital 1, Knaus Tabbert Bayerischer Wald 1, Schardinger Innviertel 2, Muhital 2, Knaus Tabbert Bayerischer Wald 2, Bohmerwald 1, Passauer Land 1, Bohmerwald 2 un Passauer Land 2, kur arī noslēgsies Centrāleiropas 2023. gada posms.

Centrāleiropas rallija grafiks

Rallijs, kas notiks trijās Eiropas valstīs, sāksies ar tā saucamo shakedown, kas būs 3.38 kilometru garš posms un norisināsies 25. oktobrī. 26. oktobrī paredzēti pirmie divi ātrumposmi, kuri gan nebūs gari. 27. oktobrī sacensības turpināsies ar sešiem ātrumposmiem, 28. oktobrī ar ar vēl sešiem ātrpumposmiem, bet 29. oktobrī sacensības noslēgsies ar pēdējiem četriem ātrumposmiem. Par rallija uzvarētāju kļūs tas sportists, kurš visus 18 ātrumposmus kopā būs veicis visātrāk. Viņš kopvērtējumā iegūs 25 vērtīgus punktus, kas var dot, iespējams, pat čempiona goda nodrošināšanu. Otrās vieta papildinās punktu bagāžu ar 18 punktiem, bet trešā vieta ar 15. Kopumā punktus kopvērtējumā iegūs pirmie desmit labākie sportisti.

Centrāleiropas rallija dalībnieki

WRC čempionāta ietvaros piedalās tādi sportisti kā Lorenzo Bertelli, Esapeka Lappi, Elvins Evanss, Jari-Matti Latvala, Pjērs Luiss Lubē, Takamoto Kacuta, Sebastjēns Ožē, Tjerī Nevils, Kalle Rovanpera, Jourdans Serderidis, Dani Sordo, Tēmu Suninens, Ots Tanaks un Kreigs Brīns. Katram no sportistiem blakus ir stūrmanis, kurš palīdz trasi veikt pareizi jeb nodod norādes, kur doties. Komandu pārstāvniecība WRC pasaules rallija čempionāta ietvaros ir vēl mazāka, jo piedalās vien trīs rūpnīcu komandas – Hyundai Shell Mobis World Rally team, M-Sport Ford World Rally team un Toyota Gazoo Racing World Rally team.

Centrāleiropas rallija favorīti

Par galvenajiem favorītiem var saukt čempionāta līderi Kalli Rovanperu un viņa tuvāko sekotāju, britu Elvinu Evansu. Rovanpera šajā posmā var nodrošināt čempiona godu, bet Evanss ar uzvaru posmā var to vēl neļaut somam panākt. Vēl šosezon kādā no posmiem uzvarējuši sportisti kā Ots Tanaks, Tjerī Nevils, Sebastjēns Ožē. Arī viņi var būt starp tiem sportisti, kuri var kļūt par Centrāleiropas rallija pirmajiem uzvarētājiem.

Likmes uz Centrāleiropas ralliju ar LV BET

Ja tevi interesēs veikt derības uz WRC pasaules čempionātu rallijā, tad pavisam droši LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības. Lai to paveiktu, ienāc LV BET sporta totalizatorā, augšā meklē ”sporta totalizators” un pēcāk kreisajā izvēlnē meklē ”rallijs”, kur piedāvājumā varēsi atrast visus posmus.

Kā veikt likmes uz ralliju? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli vai turnīru, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajiem motosporta notikumiem.

Padomi un bukmeikeru likmes uz WRC LV BET

Daudz likmju uz rallija čempionāta posmiem nav pieejamu. Ja atrodi LV BET piedāvājumā rallija sporta likmes, tad pārsvarā varēsi derēt uz to, kurš no sportistiem uzvarēs posmā. Ar visām potenciālajām likmēm uz rallija notikumiem iepazīsties mūsu sporta totalizatorā. Ja ne uz ralliju, tad kopumā LV BET piedāvā plašāko likmju piedāvājumu uz lielāko daļu no pasaules sporta notikumiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *