Pasaules čempionāts handbolā sievietēm: norvēģietes dosies titula aizstāvēšanas cīņā

Pasaules čempionāts handbolā sievietēm: norvēģietes dosies titula aizstāvēšanas cīņā

No šī gada 29. novembra līdz 17. decembrim trijās valstīs Norvēģijā, Dānijā un Zviedrijā plānots viens no prestižākajiem izlašu turnīriem handbolā – pasaules čempionāts sievietēm. Kā čempiones turnīru sagaidīs Norvēģija, kas triumfēja pirms diviem gadiem. Vai vēlies vairāk uzzināt par handbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par pasaules čempionātu handbolā sievietēm

Pasaules čempionāts handbolā sievietēm tiek organizēts kopš 1957. gada. Kopš 1993. gada šo turnīru rīko reizi divos gados, bet 2021. gada turnīrs kļuva par pirmo reizi, kad tajā piedalījās 32 valstu izlases. Visvairāk reižu par pasaules čempionēm kļuvušas Norvēģijas handbolistes – viņas ir arī pašreizējās čempiones, 2021. gada turnīra finālā ar 29:22 pārspējot Franciju. Norvēģija uzvarējusi četras reizes, tostarp izcīnījušas četras reizes sudrabu un trīs bronzu. Četri zelti arī Krievijas izlasei, bet divi Francijas handbolistēm.

2023.gada čempionāta rīkošanas tiesības tika piešķirtas trim valstīm – Norvēģijai, Dānijai un Zviedrijai. Par to tika lemts 2017. gada janvārī kongresā Francijas galvaspilsētā Parīzē. Sākotnēji šīs kandidatūras lielākā konkurente bija Krievija, kas īsi pirms balsojuma atteicās no vēlmes rīkot turnīru. Beigās šo iespēju saņēma Skandināvijas valstis, kurās handbols ir cienījams un populārs sporta veids.

Kad notika kvalifikācijas kārtas?

Uzreiz pēc tam, kad balsojumā Norvēģija, Dānija un Zviedrija, ieguva tiesības rīkot turnīru, tās automātiski arī nodrošināja tajā vietu. 2022. gada Eiropas čempionātā noskaidrojās nākamās trīs ceļazīmes – tās izcīnīja Melnkalne, Francija un Nīderlande. No 2022. gada 2. novembra līdz 2023. gada 12. aprīlim Eiropas kvalifikācijas zonā noskaidroja vēl desmit dalībnieces – par tām kļuva Horvātija, Čehija, Vācija, Ungārija, Polija, Rumānija, Serbija, Slovēnija, Spānija un Ukraina.

2022.gada Āfrikas čempionātā tika sadalītas četras ceļazīmes uz pasaules čempionātu no šī kontinenta. Tās izcīnīja Angola, Kamerūna, Kongo un Senegāla. 2022. gada Dienvidamerikas un Centrālamerikas čempionātā uzzināja nākamās divas dalībnieces, par kurām kļuva Argentīna un Brazīlija. No Āzijas čempionātam pasaules meistarsacīkstēm kvalificējās Ķīna, Irāna, Japāna, Kazahstāna un Dienvidkoreja, no 2023. gada Centrālamerikas čempionāta Čīle un Paragvaja. Vēl vietu izcīnīja Grenlande, bet kā ”wild-card” uz turnīru dosies Austrija un Islande.

Kuras komandas piedalīsies pasaules čempionātā?

Sadalījums grupās

32 komandas tika sadalītas četros grozos, lai noteiktu astoņas grupas. Izlozes kārtībā tika uzzināts, ka 2023. gada pasaules handbola izlases spēlēs sekojošās grupās. A grupā ielozēta Zviedrija, Horvātija, Ķīna un Senegāla. B grupā spēlēs Melnkalne, Ungārija, Kamerūna un Paragvaja. C grupā ielozēja esošo pasaules čempioni Norvēģiju kopā ar Dienvidkoreju, Grenlandi un Austriju. D grupā spēlēs Francija, Slovēnija, Angola un Islande, E grupā Dānija, Rumānija, Serbija, Čīle, F grupā Vācija, Polija, Japāna un Irāna, G grupā Brazīlija, Spānija, Ukraina un Kazahstāna, bet H grupā Nīderlande, Čehija, Argentīna un Kongo.

Pasaules čempionāta handbolā sievietēm spēļu grafiks

No 29. novembra līdz 5. decembrim visas komandas izspēlēs grupu turnīru. Katras grupas trīs labākās komandas iekļūs nākamajā grupas kārtā, kur spēkosies pret citas grupas trim labākajām – A pret B, C pret D, E pret F un G pret H. Šīs spēles gaidāmas no 6. līdz 11. decembrim. Savukārt visu ceturto vietu ieguvējas noteiks 25. līdz 32. vietas ieguvējas.

No otrās grupu kārtas katras grupas divas labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur jau turnīrs turpināsies pēc izslēgšanas metodes. Katras spēles uzvarētāja dosies uz nākamo kārtu. Ceturtdaļfināli gaidāmi 12. un 13. decembrī, pusfināli 15. decembrī, bet spēle par trešo vietu un fināls 15. decembrī.

Kuram ir vislielākās izredzes gūt panākumus?

Bukmeikeri pirms turnīra par galveno favorīti uzskata esošo čempioni Norvēģiju – tas izredzes izcīnīt jau piekto titulu tiek novērtētas ar koeficientu 2.20. Otrs labākais koeficients piešķirts Francijai – tās izredzes izcīnīt titulu novērtētas ar koeficientu 4.8. Vēl favorītu lokā atzīmētas tādas handbola izlases kā Dānija (7.00), Nīderlande (9.5) un Zviedrija (12.00). Citu komandu izredzes tikt par pasaules čempionēm novērtētas ar zemākiem koeficientiem.

Likmes uz Pasaules čempionātu handbolā sievietēm ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz 2023. gada pasaules čempionātu handbolā sievietēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”handbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz handbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām handbola spēlēm.

Padomi un likmes pasaules čempionātam handbolā sievietēm

LV BET sporta totalizators piedāvās visas 2023. gada pasaules čempionāta handbolā spēles savā piedāvājumā. Tev būs iespēja derēt ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar maču saistītiem faktoriem kā gūto vārtu skaitu, handikapu, rezultātu katrā no puslaikiem, kā arī daudz ko citu. Ja vēlies uzzināt visu piedāvājumu, ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē ”handbola” sadaļu. Ja vēlies veikt informētas likmes, tad pirms tās veikšanas iepazīsties ar izlašu sastāviem, bukmeikeru piedāvātajām outright iespējām, kā arī izpēti pārbaudes spēļu un iepriekšējo savstarpējo spēļu rezultātus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *