2024. gada PDC pasaules čempionāts šautriņu mešanā – Razmas piektā dalības reize

2024. gada PDC pasaules čempionāts šautriņu mešanā – Razmas piektā dalības reize

No šī gada 15. decembra līdz 2024. gada 3. janvārim Londonā Alexandra Palace gaidāms gada svarīgākais notikums šautriņu mešanā – 2024. gada pasaules čempionāts. Tajā piekto reizi karjerā piedalīsies Latvijas šautriņu metējs Madars Razma. Vēlies vairāk uzzināt par šautriņu mešanu? Ienāc LV BET sporta blogā, uzzini svarīgāko informāciju un veic derības!

Svarīgākā informācija par PDC Pasaules čempionātu šautriņu mešanā

Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) rīkotais pasaules čempionāts uzskatāms par vērienīgāko turnīru sporta veidā. Turklāt tas iezīmē jaunas sezonas sākumu – allaž tas sākas iepriekšējā kalendārā gada beigās, bet noslēdzas jaunā sākumā. Pasaules čempionātā piedalās 96 šautriņu metēji no visas pasaules. Automātiski turnīram kvalificējas 32 labākie no ”Order of Merit” ranga un 32 labākie no ”Pro” tūres ranga. Savukārt pārējie 32 šautriņu metēji vietas izcīna caur dažādām reģionālām kvalifikācijām, tamdēļ turnīrā pārstāvēti visu kontinentu (Eiropas, Ziemeļamerikas, Āzijas, Okeānijas, utml) sportisti. Tāpat turnīrā startē divas sievietes.

Turnīra formāts nosaka, ka ”Order of Merit” ranga pirmie 32 vietu ieguvēji sacensībās piedalās no otrās kārtas, bet pirmajā kārtā ”Pro” tūres 32 labākie tiek ielozēti pret pārējiem 32 vietu izcīnījušiem šautriņu metējiem. Tālāk jau viss norit pēc izslēgšanas metodes, taču katrā no kārtām ir nedaudz atšķirīgāks formāts. Pirmajā un otrajā kārtā dalībnieki spēlē līdz maksimums pieciem setiem jeb uzvar tas, kurš bijis pārāks pirmais trijos. Katrā setā jāuzvar trijos legos. Trešajā un ceturtajā kārtā spēle norit līdz kāda spēlētāja četriem uzvarētiem setiem (maksimums septiņi seti), ceturtdaļfinālā līdz pieciem (maksimums deviņi seti), pusfinālā sešiem (maksimums 11 seti), bet finālā septiņiem (maksimums 13 seti).

2024.gada pasaules čempionātā būs nemainīgs balvu fonds – 2.5 miljoni sterliņu mārciņu. Pusmiljonu saņems čempions, 200 tūkstošus finālists, 100 tūkstošus pusfinālisti, 50 tūkstošus ceturtdaļfinālisti, 35 tūkstošus zaudētāji ceturtajā kārtā, 25 tūkstošus trešajā kārtā, 15 tūkstošus otrajā kārtā, bet zaudējums pirmajā kārtā ļaus mājās braukt ar nopelnītiem septiņiem ar pusi tūkstošiem sterliņu mārciņu.

Iepriekšējie PDC pasaules šautriņu mešanas čempionāta izdevumi

Par pēdējo jeb 2023. gada pasaules čempionāta uzvarētāju kļuva anglis Maikls Smits, kurš tādējādi pirmo reizi karjerā triumfēja čempionātā. Viņš finālā ar 7-4 pārspēja Maiklu van Gervenu. Turnīrā, kas tiek organizēts kopš 1994. gada, vēl uzvarējuši arī tādi šautriņu metēji kā Deniss Prīstlejs, Fils Teilors, Džons Pārts, Reimonds van Bārnevelds, Eidriens Lūiss, Maikls van Gervens, Gerijs Andersons, Robs Kross, Pīters Raits, Gervins Praiss un jau minētais Smits. Visvairāk titulu (14) ir leģendārajam Teiloram, trīs reizes par čempionu kļuvis Maikls van Gervens, bet divi tituli ir Lūisam, Pārtam, Andersonam un Raitam.

PDC Pasaules šautriņu mešanas čempionāta 2024 dalībnieki

Caur dažādām kvalifikācijām vietu turnīrā nodrošinājuši tādi šautriņu metēji kā Saimons Adamss, Ouvens Beitss, Stīvs Bantzs, Deivids Kamerūns, Tomoya Gato, Džefrijs de Grāfs, Lourenss Ilagans, Prakašs Dživa, Marko Kantele, Man Loks Leungs, Lūks Liters, Normans Madho, Haruki Muramatsu, Paolo Nebrida, Vesels Nīmans, Berijs van Pērs, Darens Penhals, Haupai Puha, Reinaldo Rivera, Falona Šeroka, Sandro Eriks Sosings, Alekss Spelmens, Mikuru Suzuki un Ksjao Čens.

Pavisam noteikti turnīrā piedalīsies Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kā arī visi planētas labākie šautriņu metēji – Maikls Smits, Pīters Raits, Maikls van Gervens, Lūks Hamfriss, Gervins Praiss, Neitans Aspinals, Denijs Noperts, Džonijs Kleitons, Dirks van Duijvenbode, Džo Kalens, Robs Kross, Deivs Čiznals, Deimons Heta, Džeimss Veids, Dimitri van den Bergs, Raiens Serls, Ross Smits, Derils Gērnijs, Kriss Doubijs, Endrjū Gildings, Gerijs Andersons, Žuzē de Sūza, Gabriels Klemenss, Kšištofs Ratajskis, Martins Šindlers, Stīvens Bantings, Džošs Roks, Brendans Dolans, Reimonds van Bārnevelds, Kalans Ridzs, Kims Haibrekts un citi. Pagaidām Order of Merit Razma ieņem 32. vietu, un, ja viņš sekmīgi aizvadīs noslēdzošos turnīrus pirms pasaules čempionāta, var to sākt kā izsētais sportists.

PDC Pasaules šautriņu mešanas čempionāta 2024. gada grafiks

Grafiks paredz, ka no 15. līdz 23. decembrim tiks izspēlēta pirmā un otrā kārta. Pēcāk sekos trīs brīvas dienas, no 27. līdz 30. decembrim izspēlējot trešās un ceturtās kārtas mačus. Pēc Jaunā gada 1., 2. un 3. janvārī gaidāmi izšķirošie mači – vispirms ceturtdaļfināls, tad pusfināli un lielais fināls, kurā tiks noskaidrots, kurš kļūs par nākamo pasaules čempionu.

Likmes uz PDC Pasaules čempionātu šautriņu mešanā ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu šautrās, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”šautriņu mešana”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz šautriņu mešanu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām šautru spēlēm.

Derību padomi un likmes PDC 2024 Pasaules šautriņu mešanas čempionātā LV BET

Ja vēlies veikt informētas likmes uz pasaules čempionātu šautrās, tad ieskaties bukmeikeru piedāvātajās ”outright” iespējās, kurās noteikti galvenie favorīti cīņā par titulu. Šobrīd par nozīmīgāko favorītu uzskata Maiklu van Gervenu – viņa koeficients noteikts 4.6 vērtībā. Ja viņš uzvarēs, tad izcīnīs ceturto pasaules čempiona titulu karjerā. Otrs labākais koeficients piešķirts Gervinam Praisam (5.1), bet esošā pasaules čempiona Maikla Smita iespējas atkārtot triumfu novērtēta ar koeficientu 7.75. Vēl starp favorītiem min Lūku Hamfrisu (8.25), Pīteru Raitu (11) un Geriju Andersonu (17.5). Madara Razmas potenciālā uzvara čempionātā novērtēta ar zemu varbūtību – koeficientu 500.00. Viņš četros līdzšinējos pasaules čempionātos nav ticis augstāk par otro kārtu, bet izsētā statuss varētu ļaut viņam pirmo reizi šo latiņu pārvarēt.

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz katru no spēli. Bez mača uzvarētāja noteikšanas vari derēt uz spēlēto legu daudzumu, šajā gadījumā arī setu daudzumu, legu un setu handikapu, deviņu šautru finišu, 180 noslēgumu daudzumu un augstāko noslēguma kombināciju. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *