2023. gada IHF Super Globe handbolā vīriešiem

2023. gada IHF Super Globe handbolā vīriešiem

aNo 7. līdz 12. novembrim Saūda Arābijā 17. reizi norisināsies IHF rīkotais handbola turnīrs vīriešu klubiem – ”Super Globe”. Pēdējās divās reizēs par šī turnīra uzvarētājiem kļuvuši Vācijas Bundeslīgas komandas ”Magdeburg” spēlētāji, kas titulu aizstāvēs arī 2023. gadā. Vēlies vairāk uzzināt par handbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Super Globe turnīru handbolā

Super Globe turnīru var saukt par sacensībām, kurās piedalās dažādu kontinenta čempionu komandas. Pirmo reizi to rīkoja 1997. gadā Austrijas galvaspilsētā Vīnē, bet pēcāk tas organizēts arī tādās vietās kā Dohā (Katarā), Kairā (Ēģiptē), bet kopš 2019. gada to rīko Saūda Arābijā un arī 2023. gadā Super Globe turnīrs gaidāms tieši šeit.

Izspēles formāts paredz, ka turnīrā startē 12 komandas, kas sadalītas četrās grupās par trim komandām. Pēc apļa turnīra katras apakšgrupas uzvarētāja turpina turnīru pusfinālā, otrās vietas ieguvējas sadala piekto līdz astoto vietu, bet trešās – 9. līdz 12. vietu.

Pēdējos divos gados par turnīra čempioni kļuvusi Vācijas Bundeslīgas komanda ”Magdeburg”. Turklāt abos finālos tā pārspējusi Spānijas klubu ”Barcelona”, kas triumfēja trīs gadus pirms tam. 2022. gada turnīrā ”Magdeburg” finālā bija pārāka ar 41:39, un uzvaru svinēja papildlaikā. Trešo vietu izcīnīja Polijas klubs ”Lomža”, kas cīņā par bronzu ar 35:26 pieveica Ēģiptes klubu ”Al Ahly”.

Šī turnīra vēsturē titulētākā komanda ir jau minētā ”Barcelona”, kam septiņi izcīnīti tituli un divi zaudējumi finālā. Divas reizes par uzvarētājām kļuvušas Vācijas komandas ”Magdeburg” un Berlīnes ”Fuchse”, kā arī Spānijas ”Ciudad Real”. Pa reizei par turnīra uzvarētājām kļuvušas ”Al-Sadd”, ”Kiel”, Madrides ”Atletico” un ”Cantabria”.

Kvalificējušās komandas

2023.gada IHF turnīrā startēs tādas komandas kā ”Magdeburg” (esošā čempione), Ēģiptes ”Al Ahly” (Āfrikas Superkausa ieguvēja), Bahreinas ”Al-Najma” (Āzijas klubu līgas čempionāta uzvarētāja), Austrālijas ”University of Queensland” (Okeānijas handbola čempionu kausa ieguvēja), ASV Sanfrancisko ”CalHeat” (Ziemeļamerikas un Karību jūras klubu čempionāta uzvarētāja), Argentīnas ”San Fernando” (Dienvidu un Centrālamerikas handbola čempionāta uzvarētāja), Polijas ”Industria” (Čempionu līgas fināliste), Saūda Arābijas ”Khaleej Club” un ”Al-Noor Club” kā mājinieces, bet ”wild card” jeb īpašos ielūgumus saņēma Vācijas komanda Berlīnes ”Fuchse” un Spānijas ”Barcelona”.

IHF vīriešu superglobusa favorīti

Par galveno favorīti var saukt pēdējo divu sezonu čempioni no Vācijas ”Magdeburg” un pēdējo gadu uzvarētāju un finālisti ”Barcelona”. Arī cita Vācijas komanda ”Fuchse” izrādīs nopietnu pretestību. Kopumā jāuzskata, ka pasaules handbolā dominē eiropieši un Eiropā ir arī spēcīgākās līgas pasaulē – gan Vācijas un Spānijas no vietējo līgu skatupunkta, gan Čempionu līgas turnīrs klubu formātā.

2023. gada IHF vīriešu superglobusa grafiks

28.septembrī notikušajā izlozē tika noteikts, ka A grupā spēlēs Ēģiptes ”Al-Ahly”, Saūda Arābijas ”Al-Noor Club” un Spānijas ”Barcelona”, B grupā ”Kuwait”, Argentīnas ”San Fernando” un Berlīnes ”Fuchse”, C grupā ”Magdeburg”, Saūda Arābijas ”Khaleej Club” un Austrālijas ”University of Queensland”, bet D grupā Polijas ”Industria”, Bahreinas ”Al-Najma” un ASV ”CalHeat”.

Sagaidāms, ka grupu cīņas tiks izspēlētas no 7. līdz 9. novembrim. 11. un 12. novembrī notiks cīņas par vietām. Tās, kuras ieņems pirmo vietu grupā, 11. novembrī aizvadīs pusfinālus, bet 12. novembrī cīņu par trešo vietu un finālu. 11. un 12. novembrī tiks uzzinātas arī pārējo vietu secības – gan cīņā par 5. līdz 8. vietu, gan par 9. līdz 12. pozīciju.

Likmes uz Pasaules čempionātu klubu handbolā

Ja tevi interesēs veikt derības uz IHF Super Globe turnīru handbolā, tad pavisam droši LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm. Lai to paveiktu, ienāc LV BET sporta totalizatorā, augšā meklē ”sporta totalizators” un pēcāk kreisajā izvēlnē meklē ”handbols”, kur piedāvājumā varēsi atrast visus mačus, kurus piedāvājam uz šo sporta veidu.

Kā veikt likmes uz handbolu? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām handbola spēlēm.

Padomi un likmes 2023. gada IHF vīriešu superglobusam LV BET

Sagaidāms, ka LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām IHF Super Globe spēlēm. Varēsi derēt ne tikai uz katra mača uzvarētāju, bet arī kopā gūtajiem un katras komandas gūtajiem vārtiem spēlē, vārtu handikapu un puslaika rezultātiem. Iespējamas arī citas likmes, taču par visu piedāvājumā esošo likmju klāstu iepazīsties spēles dienā!

Ja vēlies veikt informētas likmes, tad noskaidro, kuras komandas var saukt par favorītēm. Pavisam noteikti tādas būs visas Eiropas komandas – ”Barcelona”, ”Magdeburg”, ”Fuhcse” un arī Polijas klubs. Tikai reizi šī turnīra vēsturē nav uzvarējis Eiropas klubs, kas demonstrē to, kur atrodamas spēcīgākās handbola līgas. Savukārt šo klubu dueļi var noslēgties visādi un tur jau būs nepieciešamas padziļinātākas zināšanas par handbolu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *