Pasaules kauss biatlonā 2023./2024. gada sezonā

Pasaules kauss biatlonā 2023./2024. gada sezonā

No šī gada 25. novembra līdz pat 2024. gada 17. martam deviņos posmos tiks aizvadīta 2023./2024. gada sezona biatlonā, respektīvi, Pasaules kausa izcīņā. Pa vidu gaidāms arī pasaules čempionāts, kas šoreiz plānots Čehijas Nove Mesto trasē. Vai vēlies vairāk uzzināt par biatlonu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Pasaules kausu biatlonā 2023./24

Jaunā sezona biatlonā sāksies jau novembra beigās un kopumā tajā paredzēti deviņi posmi – jau zināmajās Zviedrijas Estešundas, Austrijas Hohfilcenes, Vācijas Rūpoldingas un Oberhofas, Itālijas Anholcas un Norvēģijas Holmenkollenes trasēs, kā arī atsevišķās vietās, kur biatlons sacensību kalendārā iekļauts retāk. Decembrī sportisti dosies uz Šveici Lenzerheidi, bet pēdējie divi posmi, 2024. gada martā gaidāmi Ziemeļamerikā – vispirms ASV (Jūtā) un vēlāk Kanādā (Kenmorā).

Nekas daudz nav mainījies distancēs, kurās notiek sacensības. Pārsvarā vīriešiem un sievietēm jāsacenšas individuālajā distancē, sprintā, iedzīšanā, komandu un jauktajā stafetē, bet atsevišķos posmos gaidāms arī masu starts. Visbiežākās sacensībās ir sprints un iedzīšana – šīs sacensības plānotas astoņos no posmiem. Tā saucamā klasika jeb individuālās sacensības noritēs trijos Pasaules kausa posmos, masu starts četros, komandu stafete piecos, jaukto komandu stafete trijos, bet individuāli jauktā stafete trijos.

Sportisti cīnīsies gan par uzvaru kopvērtējumā katrā no distancēm, gan kopā. 2023./2024. gada sezonā uz starta dosies arī Latvijas sportisti. Vīriešu konkurencē vadošais Latvijas biatlonists ir Andrejs Rastorgujevs, kurš aizvadīja spilgtu atgriešanās sezonu pēc divu gadu diskvalifikācijas. Sevi apliecināt tēmē Renārs Birkentāls, kā arī citi jaunie biatlonisti, kā, piemēram, Aleksandrs Patrijuks. Vismaz pirmajos biatlona posmos nepiedalīsies spēcīgākā Latvijas dāma – Baiba Bendika, kurai nesen bijis ģimenes pieaugums. Uz starta varētu doties māsas Buliņas un Annija Sabule.

Iepriekšējās biatlona Pasaules kausa sezonas kopsavilkums

Pagājušajā Pasaules kausa sezonā dominēja norvēģis Johaness Tinjess Bē, kurš kopvērtējumā izcīnīja 1589 punktus, otrās vietas ieguvēju, tautieti Sturlu Holmu Lēgreidu apsteidzot par 500 punktiem. Arī trešais kopvērtējumā bija norvēģis – Vetle Kristiansens. Raugoties atsevišķi pa distancēm, par individuālās distances mazā globusa uzvarētāju kļuva Vetle Kristiansens, sprinta Johaness Tinjess Bē, iedzīšanas arī Bē, masu starta Vetle Kristiansens, bet stafetē labākā bija Norvēģija. Andrejs Rastorgujevs kopvērtējumā ieņēma 28. vietu.

Sievietēm par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva francūziete Žūlija Simona, kura visu posmu ieskaitē izcīnīja 1093 punktus. Otrajā vietā ierindojās itāliete Doroteja Vīrere (911 punkti), bet trešajā viņas tautiete Līza Vitoci (882 punkti). Individuālajā distancē mazo globusu izcīnīja Vitoci, sprintā vāciete Denīze Hermane-Vika, iedzīšanā Žūlija Simona, kas bija labākā arī masu startā, bet stafetē par labāko komandu izrādījās Francija, kas spēja apsteigt gan Zviedriju, gan Norvēģiju un citas sīvākās konkurentes.

Pasaules kausa grafiks biatlonā 2023./24. gada sezonā

Jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā sāksies no 25. novembra līdz 3. decembrim, kad pirmais posms norisināsies Zviedrijas Estešundas trasē. No 8. līdz 10. decembrim gaidāms otrais posms Austrijas Hohfilcenes trasē, trešais posms norisināsies Šveicē Lezerheidē no 14. līdz 17. decembrim, bet ceturtais posms Vācijas Oberhofas trasē gaidāms jau 2024. gadā (4. līdz 7. janvāris). No 10. līdz 14. janvārim Oberhofā norisināsies piektais posms, bet Itālijas Antholcas trasē no 18. līdz 21. janvārim sestais. Vēlāk februārī gaidāms pasaules čempionāts Čehijā, bet noslēdzošie trīs posmi gaidāmi februāra beigās un marta sākumā. Vispirms septītais plānots Holmenkollenē (29. februāris līdz 3. marts), astotais ASV (8. līdz 10. marts), bet noslēdzošais, devītais posms, Kanādā no 14. līdz 17. martam.

Likmes uz Pasaules kausu biatlonā ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz 2023./2024. gada biatlona pasaules kausa posmiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Biatlons”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās sacensības. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz biatlonu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām biatlona notikumiem.

Pasaules kausa biatlonā padomi un likmes LV BET

Pirms veic likmes, ieskaties totalizatora piedāvātajās ”outright” iespējās, kas palīdz noteikt, kuri sportisti uzskatāmi par sezonas favorītiem. Vīriešu konkurencē par galveno favorītu cīņā par uzvaru kopvērtējumā uzskata norvēģi Johannesu Tinjesu Bē (koeficients 1.2). Vēl starp favorītiem var saukt Sturlu Holmu Lēgreidu (6.00) un francūzi Kventinu Fijonu Majē (15.00). Andreja Rastorgujeva triumfs kopvērtējumā novērtēts ar ļoti mazām izredzēm (600.00).

Lielāka konkurence cīņā par uzvaru kopvērtējumā varētu būt dāmām. Pagaidām favorītes ir māsas Ēberjas no Zviedrijas. Elvīrai piešķirts koeficients 3.00, bet māsai Hannai 4.00. Esošajai Pasaules kausa uzvarētājai Žūlijai Simonai koeficients ir 4.5, bet Līzai Vitoci 8.00. Vēl starp favorītēm var minēt Doroteju Vīreri (10.00).

Ar visām biatlona likmēm iepazīsties pirms sacensību sākuma mūsu sporta totalizatorā. Lai veiktu informētas likmes, seko līdz rezultātiem un dalībnieku sarakstiem. Atsevišķos posmos, īpaši pirmajā, var būt arī atsevišķi pārsteigumi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *