NHL izslēgšanas spēļu konferences fināls: Bļugers turpina cīņu par titulu

NHL izslēgšanas spēļu konferences fināls: Bļugers turpina cīņu par titulu

Naktī uz 19. maiju pēc Latvijas laika Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona būs jau tuvu savai kulminācijai, jo startēs Austrumu un Rietumu konferences fināli. Austrumos par vietu Stenlija kausa finālā spēkosies Karolīnas ”Hurricanes” pret Floridas ”Panthers”, kamēr Rietumos Teodora Bļugera pārstāvētā Lasvegasas ”Golden Knights” pret Dalasas ”Stars”. Vai vēlies vairāk uzzināt par NHL? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

NHL pirmo divu izslēgšanas spēļu kārtu apskats

Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs jau pirmajā kārtā bija vērojami pārsteigumi. No tālākās cīņas par titulu izstājās regulārā turnīra uzvarētāja Bostonas ”Bruins”’, kas ierakstīja savu vārdu vēstures annālēs ar visvairāk izcīnītajām uzvarām regulārajā sezonā. Ar to nebija gana, lai Stenlija kausa izcīņā spētu pārvarēt kaut vienu kārtu. Austrumu konferences pirmajā duelī tā septiņās spēlēs piekāpās Floridas ”Panthers” (3-4). Floridieši otrajā kārtā izslēdza Toronto ”Maple Leafs”, kas pirmajā kārtā tika galā ar Tampabejas ”Lightning” pretestību. Tampabeja pirms tam trīs sezonas pēc kārtas bija spēlējusi vismaz par Stenlija kausu, to izcīnot divās no sezonām. Citā zarā par veiksmīgāko kļuva Karolīnas ”Hurricanes”, kas vispirms tika galā Ņujorkas ”Islanders”, bet vēlāk arī Ņūdžersijas ”Devils”, kas savukārt pirmajā kārtā pārspēja Ņujorkas ”Rangers”.

Arī Rietumu konferences izspēlē bija vērojami pārsteigumi. Jau pirmajā kārtā čempiones pilnvaras nolika Kolorādo ”Avalanche”, kas septītajā spēlē zaudēja Sietlas ”Kraken”, tādējādi izstājoties no tālākās cīņas par titulu (3-4). Sietlas klubs, kas tikai otro sezonu piedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) turnīrā, nespēja tikt Rietumu konferences finālā, jo otrajā kārtā to pārspēja Dalasas ”Stars” (4-3). Līdz konferences finālam tika Teodora Bļugera pārstāvētā Lasvegasas ”Golden Knights”, kas vispirms piecās spēlēs tika galā ar Vinipegas ”Jets”, bet pēc tam sešās spēlēs pārspēja Edmontonas ”Oilers”. Vēl izslēgšanas spēlēs piedalījās tādas komandas kā Minesotas ”Wild”un Losandželosas ”Kings”, abām izstājoties pēc pirmās kārtas.

Kurš kvalificējās konferences finālam?

Par Austrumu konferences titulu un vietu 2022./2023. gada Stenlija kausa finālā cīnīsies Floridas ”Panthers” un Karolīnas ”Hurricanes” vienības. ”Panthers” spēlēs pirmajā Austrumu konferences finālā kopš 1995./1996. gada sezonas, kad viņiem izdevās uzvarēt, vēlāk finālā gan zaudējot Sanda Ozoliņa pārstāvētajai Kolorādo ”Avalanche”. Karolīna spēlēs konferences finālā pirmo reizi kopš 2018./2019. gada sezonas, kad tā četrās spēlēs (0-4) zaudēja Bostonas ”Bruins”. Abas komandas viena pret otru izslēgšanas spēlēs spēkosies pirmo reizi, bet regulārās sezonas laikā divās no trijām spēlēm uzvarēja ”Hurricanes”.

Latvijas līdzjutēji ciešāk sekos Rietumu konferences finālā notiekošajām spēlēm, jo Lasvegasas ”Golden Knights” sastāvā spēlē Teodors Bļugers. Viņa pārstāvētais klubs Rietumu konferences izšķirošajā sērijā spēlēs jau ceturto reizi. Pēdējo no tām, 2020./2021. gada sezonā, tā sešās spēlēs (2-4) piekāpās Monreālas ”Canadiens”. Dalasas ”Stars” šis kļūs par desmito pusfinālu Stenlija kausa izcīņā kopš 1980. gada. Pēdējo reizi tā tik tālu aizspēlējās 2019./2020. gada sezonā, uzvarot šīs sezonas pretinieci ”Golden Knights” piecās spēlēs (4-1). Jāmin, ka Dalasas klubs uzvarējis Lasvegasas vienību visās trijās regulārās sezonas spēlēs.

Teodors Bļugers ”Golden Knights” sastāvam pievienojās februārī maiņas darījumā no Pitsburgas ”Penguins”. Pēc regulārā turnīra beigām viņš tika ievietots rezervistu sastāvā, bet spēlētāju traumas lika viņu iesaistīt pēdējās divās spēlēs pret Edmontonas ”Oilers”. Gadījumā, ja ”Golden Knights” izcīnīs titulu, Bļugers kļūs par otro latvieti, kura vārds tiks iegravēts Stenlija kausā.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Bukmeikeri visu četru komandu izredzes izcīnīt Stenlija kausu vērtē ļoti līdzvērtīgi. Pagaidām labākais koeficients piešķirts Karolīnas ”Hurricanes” (3.3), kam seko Bļugera pārstāvētā Lasvegasas ”Golden Knights” (3.5), Dalasas ”Stars” (3.8) un Floridas ”Panthers” (4.25). Kopumā nevienu no komandām nevar uzskatīt par favorīti cīņā par tikšanu finālā, taču jāatgādina, ka jebkurā ”play off” sērijā viss norit līdz četrām kādas komandas uzvarām. Tas nozīmē, ka sērija var noslēgties jau pēc četrām spēlēm, bet var ilgt maksimālās septiņas.

Konferenču fināla spēļu grafiks

Austrumu konferences fināla spēles starp Karolīnas ”Hurricanes” un Floridas ”Panthers” sāksies naktī uz 19. maiju pēc Latvijas laika. Vēlāk mači gaidāmi naktī uz 21., 23. un 25. maiju, bet nepieciešamības gadījumā vēl spēles tiks aizvadītas naktī uz 27., 29. un 31. maiju.

Rietumu konferences fināla spēles starp Lasvegasas ”Golden Knights” un Dalasas ”Stars” sāksies naktī uz 20. maiju pēc Latvijas laika. Vēlāk mači gaidāmi naktī uz 22., 24. un 26. maiju, bet nepieciešamības gadījumā vēl spēles tiks aizvadītas naktī uz 28., 30. maiju un 1. jūniju.

Hokeja un NHL sporta derības LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tostarp Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

NHL konferences fināla derības un prognozes LV BET

Uz jebkuru NHL spēli veikt derības iespējas LV BET sporta totalizatorā, kas saviem spēlētājiem piedāvā labākās likmju iespējas. No spēles uzvarētāja paredzēšanas līdz pat precīza rezultāta prognozēšanai un uzvarētāja noteikšanai katrā no periodiem. Atceries, ka ”play off” mačs var noslēgties arī pēc pamatlaika jeb papildlaikā. Izslēgšanas mačos papildlaiks rit tik ilgi, kamēr kāda komanda iemet vārtus. Tāpat vari derēt uz handikapu, gūto vārtu skaitu, precīzu rezultātu un daudz ko citu! Pirms veic likmes, iepazīsties ar komandu sastāviem, kā tās spēlējušas viena pret otru iepriekš un kā tām veicies savā un pretinieku laukumā līdz šim play off laikā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *