VĒLREIZ PĀRCELTA: GADSIMTA CĪŅA BOKSĀ STARP USIKU UN FJŪRIJU NOTIKS MAIJĀ

Lai arī sākotnēji šī gada 17. februārī bija paredzēta titulu apvienošanās cīņa smagsvaros starp ukraini Oleksandru Usiku un britu Taisonu Fjūriju, praksē tas nerealizējās otrā gūtās traumas dēļ sparingā. Plānotais cīņu šovs Saūda Arābijā pārcelts uz 18. maiju, bet gadījumā, ja kāds bokseris vēlreiz atteiksies, zaudēs desmit miljonus ASV dolāru. Vēlies veikt likmes uz boksu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvāto likmju sarakstā un veic prognozes.

FJŪRIJS SPARINGĀ GŪST TRAUMU, ABU CĪŅU PĀRCEĻ UZ MAIJU

Par absolūtā pasaules čempiona titulu boksā smagsvaros Oleksandrs Usiks, kuram pieder WBA Super, IBF, WBO un IBO čempiona jostas, pret Taisonu Fjūriju, kuram ir tikai WBC tituls, vēlējies cīnīties jau iepriekš, taču puses nekad nav spējušas nonākt pie kopsaucēja. Tāds tik atrasts 2023. gada rudenī, kad tika ziņots par abu vienošanos aizvadīt cīņu 2023. gada decembrī. Datums tika mainīts pēc tam, kad Taisonam Fjūrijam bija sarežģīta cīņa pret Frensisu Nganū – otrs viņu pat uz brīdi nosūtīja nokdaunā. Tas lika mainīt plānus, pusēm vienojoties Saūda Arābijas pilsētā Rijādā cīnīties 2024. gada 17. februārī.

Arī šie plāni praksē nerealizējās. Februāra sākumā tika ziņots, ka Taisons Fjūrijs sparingā ir guvis traumu – viņam pārsista uzacs. Oficiālā paziņojumā Fjūrijs paziņoja, ka nevarēs sagatavoties 17. februārī gaidāmajai cīņai, jo šobrīd to viņam neļaujot pārsistā uzacs. Tas raisīja sašutuma vētru Usika pārstāvu vidū, kuri Fjūriju nosauca dažādos nepieklājīgos vārdos.

Saūda Arābijas organizatori gan atrada risinājumu. Par absolūtā pasaules boksa čempiona titulu smagsvaros abi cīnīsies 18. maijā. Tas tika paziņots īpašā paziņojumā, kurā attālināti piedalījās gan Usiks ar savu pārstāvi, gan Taisons Fjūrijs. Ja kāds no bokseriem atteiksies no cīņas pirms 18. maija, tad viņš zaudēs jau līdz šim no nopelnītās naudas balvas desmit miljonus ASV dolāru. Ja atteiksies Fjūrijs, tad Oleksandrs Usiks varēs izvēlēties pats pretinieku viņa vietā, bet, ja atteiksies Usiks, tad organizatori vēlas redzēt Taisona Fjūrija un Entonija Džošua cīņu. Sagaidāms, ka vakara gaitā notiks arī visas iesildošās cīņas, kuras bija paredzētas 17. februārī.

INFORMĀCIJA PAR DALĪBNIEKIEM

TAISONS FJŪRIJS

35 gadus vecais britu bokseris Taisons Fjūrijs savā līdzšinējā boksa karjerā vēl nav piedzīvojis nevienu zaudējumu. Viņš līdz šim ir aizvadījis 35 cīņas, no kurām uzvarējis 34, bet viena – pret Deonteju Vailderu 2018. gada 1. decembrī, noslēdzās neizšķirti. Savas karjeras laikā Fjūrijs ticis galā ar tādiem bokseriem kā Dereku Čišoru, Deonteju Vailderu (divas reizes), Dilianu Vaitu, Otto Valīnu un Vladimiru Kļičko. 2015. gada 28. novembrī viņš no kroņa gāza ukraini, atņemot viņam WBA Super, IBO, IBF un WBO jostas. Tieši tās šobrīd pieder citam ukrainim – Oleksandram Usikam. 24 no savām uzvarām Fjūrijs izcīnījis ar nokautu palīdzību, bet pārējās desmit bijušas pēc labvēlīgiem tiesnešu lēmumiem. Boksa pasaulē un boksa līdzjutējiem plašāk zināms kā ”The Gypsy King”.

OLEKSANDRS USIKS

37 gadus vecais ukrainis Oleksandrs Usiks savu ceļu boksa pasaules virsotnē sāka pakāpeniski. Vispirms viņš amatieros kļuva par olimpisko čempionu, vēlāk krūzeros jeb pirmajā smagajā svarā viņš tika galā ar visiem, ieskaitot Mairi Briedi, bet vēlāk smagsvaros sevi visskaļāk pieteica, divas reizes uzvarot britu Entoniju Džošua. Šie panākumi viņam deva iespēju iegūt šīs kategorijas čempiona jostas WBA Super, IBO, IBF un WBO. Boksa karjeras laikā Usiks cīnījies 21 reizi un allaž ringu pametis kā uzvarētājs. 14 panākumi izcīnīti ar nokautu, bet septiņi pēc tiesnešu labvēlīgiem lēmumiem. Pēdējo cīņu viņš aizvadīja 2023. gada augusta beigās, kad ar nokauta palīdzību pārspēja Danielu Dubuā.

KUR VARĒS NOSKATĪTIES TAISONS FJŪRIJS PRET OLEKSANDRU USIKU CĪŅU?

Ja februārī paredzētā Fjūrija cīņa ar ukraini Oleksandru Usiku nenotika, tad maijā Fjūrijs un Usiks visdrīzāk gan varētu kāpt ringā. Gan februārī, gan arī maijā cīņas translāciju nodrošina straumēšanas platforma DAZN. Latvijas teritorijā neviena komerctelevīzija šo cīņu netranslēs, tāpēc, lai to oficiāli skatītos, tev jāiegādājas abonements, kas maksās ap desmit dolāriem.

TAISONS FJŪRIJS PRET OLEKSANDRU USIKU BOKSA CĪŅAS PROGNOZE LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

Jau šobrīd LV BET sporta totalizators piedāvā veikt likmes uz Usika un Fjūrija cīņu. Neliels favorīta statuss atvēlēts britam, kura uzvara noteikta ar koeficientu 1.80, kamēr Usika iespējas kļūt par absolūto čempionu boksā vērtē ar koeficientu 1.88. Uzvarēt var abi, ko var būtiski novērot piedāvātajos koeficientos.

Ja vēlies veikt likmes uz boksu un tieši šo cīņu, tad LV BET sporta totalizators piedāvās plašākās likmju iespējas. Bez uzvarētāja noskaidrošanas iespējams derēt uz to, vai tiks aizvadīti visi raundi, cik raundi kopā tiks aizvadīti, uzvaras metodi, kā arī veikt dažādas interesantas likmes uz uzvarošo raundu grupu. Veicot likmes LV BET sporta totalizatorā, iegūsi iespēju derēt uz labākajiem koeficientiem.

Ja tevi interesē veikt derības uz boksa cīņām, tad pavisam droši LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām pasaulē pieejamajām cīņām. Lai to paveiktu, ienāc LV BET sporta totalizatorā, augšā meklē ”sporta totalizators” un pēcāk kreisajā izvēlnē meklē ”bokss”, kur piedāvājumā varēsi atrast visas cīņas, uz kurām piedāvājam izdarīt derības.

Kā veikt likmes uz boksu? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo cīņu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām boksa cīņām.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *