VEF RĪGA – BK PROMETEY: APVIENOTĀS LĪGAS GRANDU DUELIS

Sestdien, 2. martā olimpiskajā centrā Rīgā norisināsies vienu no spēcīgāko komandu dueļiem apvienotajā Latvijas – Igaunijas līgā: ”VEF Rīga” savā laukumā uzņems ”Prometey”. Līdz šim četrās savstarpējās spēlēs uzvarējusi spēcīgā komanda no Ukrainas. Vēlies veikt derības uz spēli? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmju iespējām un veic prognozi.

KOMANDAS SAVSTARPĒJI SPĒKOSIES PIEKTO REIZI

Apvienotās Latvijas – Igaunijas līgas regulārā sezona tuvojas izskaņai. ”Prometey” jāaizvada vēl septiņas spēles (bilance 21-2, otrā vieta), bet ”VEF Rīga” sešas spēles (bilance 19-5, trešā vieta). Esošajā vietu izvietojumā var sanākt, ka abas komandas savstarpēji spēkotos pusfinālā, ja pārvarētu ceturtdaļfināla barjeru.

VEF Rīga” katrā no apvienotās līgas sezonām spēlējusi turnīra finālā, taču par čempioni kļuvusi tikai reizi – 2021./2022. gada sezonā. ”Prometey”, kas uz Latviju pārcēlās pēc tam, kad Krievija 2022. gada februāra beigās sāka pilna mēroga karu Ukrainā, par čempioni turnīrā kļuva jau pirmajā sezonā – 2022./2023. gada finālā uzvarot tieši VEF.

Līdz šim visās četrās savstarpējās spēlēs uzvarējusi tieši ”Prometey”. Pagājušajā sezonā komandas spēkojās trīs reizes – divās regulārā turnīra spēlēs ukraiņu klubs uzvarēja ar 81:71 un 92:73, bet finālā bija pārāks ar rezultātu 77:62. Šīs sezonas vienīgajā spēlē ”Prometey” izcīnīja uzvaru ar 70:66.

Jāmin, ka kopš abu komandu pēdējās cīņas to sastāvi piedzīvojuši pārmaiņas. ”Prometey” vairs nespēlē Markuss Kīns (22 punkti), Andrijs Voinalovičs (4 punkti), bet VEF rindās vairs nav Aizejas Pinjeiro (5 punkti), Brendana Adamsa (19 punkti) un Aleksandra Madsena (2 punkti). Viņu vietas ieņēmuši Džaizeks Lotijs, Pīdžejs Paipss un Gregs Vitingtons. Savukārt ”Prometey” sastāvā atgriezušies jau zināmie basketbolisti no pagājušās sezonas – Džians Klavels un Dīdžejs Kenedijs.

”VEF RĪGA” PIRMS SPĒLES KĻUVUSI PAR TRĪSKĀRTĒJO LATVIJAS KAUSA IEGUVĒJU

Lai arī FIBA Čempionu līgā VEF neizdevās pārvarēt grupu posmu, sezonas vidū tai izdevās celt pirmo trofeju virs galvām, trešo sezonu pēc kārtas triumfējot Latvijas kausa izcīņā. Mačs pret Rīgas ”Zeļļiem” nebija tas baudāmākais, taču VEF spēles sākumā izdevās iekrāt pārsvaru un iniciatīvu, ko no rokām vairs neizlaida. Ar 25 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Gregs Vitingtons, kuru atzina par visas spēles vērtīgāko spēlētāju. 17 punkti Pīdžejam Paipsam, bet 12 – Mārim Gulbim. Trīs sezonu garumā Latvijas kausa finālā apspēlēti trīs dažādi pretinieki – ”Ventspils”, ”Liepāja” un ”Zeļļi”.

BK ”PROMETEY” SPĒLI VAR IZMANTOT KĀ GATAVOŠANOS EIROKAUSA IZSLĒGŠANAS TURNĪRAM

Februāra vidus bija izlašu pārtraukums, līdz ar to iestājās arī divu nedēļu pārtraukums vietējā un Eiropas starptautiskajā klubu basketbolā. ”Prometey” pirms tam Eirokausu sezonu noslēdza ar ceturto vietu A grupā, kas deva iespēju turpināt cīņu par Eirokausa trofeju izslēgšanas spēlēs. 6. martā savā laukumā jeb ”Arēnā Rīga” tiks uzņemta Roberta Blumberga pārstāvētā Saloniku ”Aris”. Pirmajās divās izslēgšanas spēļu fāzēs jātiek pie uzvaras vienā spēlē, bet no pusfināla – divās. Līdz ar to maču pret VEF ”Prometey” basketbolisti var izmantot kā labu sagatavošanos pirms nozīmīgākajām sezonas cīņām.

KOMANDU LĪDERI

Vairāki VEF spēlētāji vidēji spēlē met virs desmit punktiem. Džaizekam Lotijam iespēti 14.5 punkti un 5.4 rezultatīvās piespēles, Pīdžejam Paipsam četros mačos 15 punkti, bet Gregam Vitingtonam trijos mačos 12.7 punkti un 7.3 atlēkušās bumbas. Ar ”double-double” līdz šim izcēlies Arnaldo Toro – 11.1 punkts un 11.5 atlēkušās bumbas. Mārim Gulbim 11.7 punkti (44.3% precizitāte tālmetienos), bet Dairim Bertānam 10.3 punkti (44.5% precizitāte tālmetienos).

Prometey” sastāvā virs desmit punktiem metuši trīs basketbolisti. Tajam Odiasem 13.9 punkti, čehu centram Ondržejam Balvinam 11.7 punkti un 8.1 atlēkusī bumba, bet Ronaldam Mārčam 11.9 punkti. Šie uzskatāmi par bīstamākajiem spēlētājiem uzbrukumā, turklāt sagaidāms, ka ”Prometey” spēli var sagaidīt ar fizisko un auguma pārsvaru zem groza. Arī citi spēlētāji kā Keilebs Agada, Dīdžejs Kenedijs, Džians Klavels un ukraiņu basketbolisti var izcelties.

PADOMI UN LIKMES VEF RĪGA – BK PROMETEY SPĒLEI LV BET

Par spēles favorīti uzskatīs ”Prometey”, tomēr VEF ir visas iespējas pārsteigt un pirmo reizi uzvarēt ukraiņu komandu, tādējādi kļūstot par otro Latvijas basketbola klubu aiz ”Ogres”, kam tas izdevies. LV BET scores ir viens no VEF šīs sezonas atbalstītājiem, tāpēc LV BET sporta totalizators piedāvā īpašos piedāvājumus uz VEF mačiem. Vienā no akcijām ir iespējams iegūt desmit eiro bezmaksas likmi. Ja tev interesē to iegūt, tad ieskaties mūsu mājaslapā un meklē piedāvājumu pie akcijām. Pirms to aktivizē, rūpīgi iepazīsties ar noteikumiem.

Uz ”VEF Rīga” svarīgākajiem sezonas dueļiem LV BET sporta totalizators piedāvā īpašās spēlētāju likmes un šis mačs nebūs izņēmums. Varēsi veikt likmes uz atsevišķu spēlētāju gūto punktu skaitu, atlēkušo bumbu skaitu, realizēto tālmetienu un combo opcijām. Kopumā uz jebkuru basketbola spēli, tostarp VEF pret ”Prometey” varēsi derēt uz spēles rezultātu, handikapu, virs/zem iespējām, un daudz ko citu. Ja tevi interesē veikt basketbola likmes, ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē sadaļu ”basketbols”, kur varēs atrast visas piedāvājumā esošās spēles.

Pirms veic derības, iepazīsties ar komandu pēdējo spēļu rezultātiem, traumēto spēlētāju sarakstu un kā vienai pret otru veicies iepriekšējās spēlēs. Labākajos vietējos čempionātos un starptautiskajās sacensībās komandu samēri ir ļoti līdzīgi, kas dod papildus intrigu spēles rezultātā. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *