Eiropas sudraba volejbola līga: Latvijas vīriešu un sieviešu izlašu uznācieni

Eiropas sudraba volejbola līga: Latvijas vīriešu un sieviešu izlašu uznācieni

Visa šī gada jūnija laikā volejbola izlases pulcējas Zelta un Sudraba līgas turnīru izspēlē. 2023. gadā Latvijas volejbola valstsvienības – gan vīriešu, gan sieviešu izlase piedalās sudraba līgā. Vai vēlies vairāk uzzināt par volejbolu? Ienāc LV BET sporta blogā iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Sudraba līgu

Eiropas Sudraba līga netiek organizēta pirmo gadu. Kopumā tas ir ikgadējs turnīrs vasarā valstsvienībām spēļu prakses iegūšanas nolūkos, kas kopumā aizvieto tā saucamās pārbaudes spēles. 2023. gadā Sudraba līgā piedalās gan sievietes, gan vīrieši. Tā, piemēram, dāmām kopumā sudraba līgā startē astoņas komandas, bet vīriešu konkurencē tikai sešas. Visas spēles tiek aizvadītas jūnijā, lai noteiktu spēcīgāko Sudraba līgā, kas var ļaut jau vēlāk piedalīties spēcīgākajā, Zelta līgā.

Spēļu grafiks

Eiropas sudraba līgas ietvaros sieviešu konkurencē spēles gaidāmas no 27. maija līdz 25. jūnijam. Vispirms no 27. maija līdz 17. jūnijam tiek izspēlētas grupu cīņas, bet vēlāk 24. jūnijā seko abi pusfināli ar fināla aizvadīšanu 25. jūnijā.

Līdzvērtīgs kalendārs ir vīriešu konkurencē. Eiropas Sudraba līgā gaidāmas spēles no 27. maija līdz 17. jūnijam, kam seko pusfināli 24. jūnijā ar finālu 25. jūnijā. No katras apakšgrupas gan sievietēm, gan vīriešiem pusfinālā iekļūst divas labākās izlases.

Dalībnieki vīriešu konkurencē

Šī gada Eiropas sudraba līgā piedalās tikai sešas komandas – Latvijas vīriešu izlase, kā arī Kipra, Fēru salas, Ungārija, Austrija un Gruzija. Visas vienības sadalītas divās grupās – Latvijai pretiniekos ir Kipra un Fēru salas, kamēr otrajā grupā spēkojas Ungārija, Austrija un Gruzija.

Latvijas volejbola izlase turnīru sāka ar spēli 4. jūnijā pret Fēru salām, 10. jūnijā pret šo komandu spēkojoties vēlreiz. Vēlāk gaidāmas divas spēles pret Kipru – vispirms 13. jūnijā, bet vēlāk arī 14. jūnijā. Jāmin, ka gan potenciāli izbraukuma mačs, gan mājas spēle pret Kipru notiks Rīgā – olimpiskajā centrā.

Favorīti

Pavisam noteikti Latvija var tikt uzskatīta par galveno favorīti cīņā par CEV Sudraba līgas titulu. Iepriekš latvieši vairākus gadus spēlēja Zelta līgā, taču, piemēram, pirms gada nespēja izrādīt konkurenci citām komandām, zaudējot visās sešās spēlēs. Šī vasara var kļūt par piemēru, kā jaunā trenera Mihala Gogola vadībā iespējams arī ko uzvarēt.

Dalībnieki sieviešu konkurencē

Jau minēts, ka sievietēm piedalās astoņas izlases – bez Latvijas sieviešu izlases arī tādas valstis kā Igaunija, Ziemeļmaķedonija, Austrija, Portugāle, Melnkalne, Fēru salas un Gruzija. Latvijas sieviešu izlase atrodas A grupā kopā ar igaunietēm, austrietēm un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, kamēr otru grupu veido Melnkalne, Fēru salas, Portugāle un Gruzija.

Latvijas izlase turnīru sāka 27. maijā pret Igauniju, turpinot to 31. maijā pret Ziemeļmaķedoniju un 3. jūnijā pret Austriju. Vēl gaidāmas cīņas pret Austriju 10. jūnijā, Ziemeļmaķedoniju 14. jūnijā un Igauniju 17. jūnijā. No rakstītā var secināt, ka jūnijs 2023. gada vasarā kļūs par aizņemtāko mēnesi izlašu volejbolā.

Favorītes

Sieviešu konkurencē Latvijas izlasi nevar saukt par favorīti. Visdrīzāk par finālu cīnīsies Igaunijas, Austrijas, Portugāles un Melnkalnes valstsvienības. Galveno favorīšu statusu varētu atvēlēt ziemeļu kaimiņienēm igaunietēm, kā arī Portugāles izlasei. Latvijas sieviešu izlase varētu nodrošināt trešo vietu apakšgrupā un izcīnīt uzvaras pār Ziemeļmaķedoniju.

Kā komandām veicies Sudraba līgas pirmajās spēlēs?

Vīriešu konkurencē Latvijas volejbola izlase aizvadījusi tikai vienu spēli, taču tajā pārliecinoši trijos setos ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:16) izbraukumā pārspēja Fēru salas. Visdrīzāk tā par pirmo vietu spēkosies pret Kipru, kas pirmajos divos mačos tikusi galā ar jau minēto Fēru salu volejbolistiem, iekrājot divus panākumus tikpat spēlēs.

B apakšgrupā viena no pirmajām divām vietām iegūs Ungārija, kas pirmo divu maču laikā apspēlēja gan Austriju, gan Gruziju. Savukārt austrieši ar uzvaru pār Gruziju visdrīzāk nodrošinās otro vietu apakšgrupā.

Sievietēm Latvijas sieviešu izlase aizvadījusi jau trīs spēles, iekrājot vienu uzvaru. To izdevās izcīnīt 31. maijā, izbraukumā pārspējot Ziemeļmaķedoniju trijos setos ar 3-0 (25:23, 25:18, 25:18). Citās spēlēs piedzīvotas neveiksmes pret Igauniju ar 1-3 (25:20, 21:25, 16:25, 21:25) un Austriju 1-3 (23:25, 25:16, 15:25, 23:25). Pēc trim spēlēm A grupas līdere ir Igaunija ar uzvarām visos trijos mačos, bet B apakšgrupā trīs uzvaras tikpat spēlēs ir Portugālei.

Likmes uz Sudraba līgas spēlēm LV BET

Ja tevi interesē volejbola likmes, tad LV BET sporta totalizators tādas piedāvā, tostarp arī uz Latvijas izlases spēlēm. Vari derēt ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet gan arī precīzu rezultātu, kopā spēlētājiem setiem, katras komandas kopā gūtajiem punktiem spēlē un abu komandu kopā gūtajiem punktiem. Tāpat iespējamas cita veida derību iespējas. Ar visām potenciālajām likmēm ienāc un iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kreisajā izvēlnē meklējot ”volejbols”. Ja vēlies vairāk uzzināt, kāds ir izlases sastāvs, par to visātrāk ziņos Latvijas volejbola federācija.

Likt likmes uz volejbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām volejbola spēlēm.

Tagad vēl ērtāk vari veikt likmes LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *