Piecu spēcīgāko futbola līgu sezonas kopsavilkums

Piecu spēcīgāko futbola līgu sezonas kopsavilkums

Futbola sezona noslēgusies visās piecās spēcīgākajās Eiropas vietējās līgās – Premjerlīgā, A sērijā, La Liga, Ligue 1 un Bundeslīgā. Katrā no tām noskaidroti čempioni – citā spraigā cīņā, bet citur jau to noskaidrojot priekšlaicīgi. LV BET sporta blogs atskatīsies uz aizgājušo futbola sezonu un palīdzēs uzzināt, kad gaidāms 2023./2024. gada sezonas sākums. Vēlies veikt likmes uz futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmju piedāvājumiem un veic derības.

Svarīgākā informācija par 2022./2023. gada sezonu futbolā

Kopumā 2022./2023. gada sezonā futbola valdīja daudz dažādu notikumu. Visām komandām nācās pielāgoties tam, ka sezonas vidū bija nepieciešams ieviest pārtraukumu gaidāmā 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra dēļ Katarā. Tas nozīmēja pieblīvētu čempionāta kalendāru, daudz spēļu visas sezonas garumā un ne vienmēr iznākumus, kuros panākumus gūst favorītes. 2022./2023. gada sezona visās piecās lielākajās Eiropas līgās – Francijā, Vācijā, Anglijā, Spānijā un Itālijā, noslēdzās jūnija sākumā. Un tikai Vācijā čempions noskaidrojās pēdējā kārtā, kamēr visās citās tas tika uzzināts vairākas kārtas pirms turnīra beigām.

Atskats uz piecu lielāko čempionātu sezonu

Spānijas La Liga

Spānijas čempionātā tronī atgriezās ”Barcelona”, kura starpsezonā veica nozīmīgus uzlabojumus sastāvā, sākot jau ar poļa Roberta Levandovska piesaisti. 38 spēlēs vienība izcīnīja 28 uzvaras, bet vēl četrās spēlēja neizšķirti, kopā izcīnot 88 punktus. Tas bija par desmit vairāk nekā otrās vietas ieguvējai Madrides ”Real”, kamēr trešo pozīciju ieguva cita galvaspilsētas vienība ”Atletico”. Vietu augstākajā sabiedrībā zaudēja tādas komandas kā ”Elche”, ”Espanyol” un ”Valladolid”. Kopumā ”Barcelona” Spānijas līgas vēsturē par čempioni kļuva 27. reizi un tādējādi ir otra titulētākā komanda valstī.

Anglijas Premjerlīga

Aizraujoša sezona bija vērojama Anglijā. Lielu sezonas daļu līdere bija Londonas ”Arsenal”, taču, sākot ar sezonas vidu, 20 komandu vidū izcēlās esošā čempione Mančestras ”City”, kas ar Ērlingu Holannu priekšgalā jau trešo sezonu pēc kārtas kļuva par turnīra uzvarētāju. Ērlings ar 36 gūtajiem vārtiem kļuva par vienā sezonā gūto vārtu rekordistu Premjerlīgā. Līgas ietvaros vēl vietu Čempionu līgā izcīnīja Mančestras ”United” un ”Newcastle”. Pirmā izcīnīja 75 punktus, bet otrā 71 punktu. Uz Anglijas otro līgu izkrita tādas komandas kā ”Southampton”, ”Leicester” un ”Leeds United”. Izcili neveiksmīgu sezonu aizvadīja Londonas ”Chelsea”, kam tā bija pirmā jauno īpašnieku statusā. Gada laikā tika veiktas trīs treneru maiņas, pirkti daudz spēlētāji, taču rezultātu tas nedeva, finišējot aiz pirmā desmitnieka. Vasara tika iesākta ar Maurisio Početino noalgošanu trenera amatā un atkal pārmaiņas skars spēlētāju rindas.

Francijas Ligue 1

Francijā turpina dominēt Parīzes ”Saint-Germain”, kas 2022./2023. gada sezonā izcīnīja savu 11. titulu un devīto kopš 2012./2013. gada sezonas. Čempionāta ietvaros tā aizvadīja 38 spēles, tiekot pie 85 punktiem. Viens punkts mazāk un otro vietu ieguva ”Lens”, kamēr trešajā pozīcijā finišēja ”Marseille”. Arī individuālās sezonas balvas tika PSG pārstāvjiem – par ”Ligue 1” labāko spēlētāju atzina kluba līderi Kiljanu Mbapē, kurš apgalvoja, ka turpinās spēlēt vienībā arī nākamajā sezonā. To gan vairs nedarīs Lionels Mesi, kurš futbolista karjeru turpinās ASV, kā arī pieredzējušais Serhio Ramoss. Nav izslēgts, ka Parīze meklēs jaunu galveno treneri un meklēs komandu, kas gatava uzņemt brazīlieti Neimāru.

Vācijas Bundeslīga

Vissaistošākā cīņa par titulu bija novērojama Vācijas Bundeslīgā, kur viss izšķīrās pēdējā kārtā. Savstarpēji par titulu cīnījās Dortmundes ”Borussia” un ilggadējā flagmane Minhenes ”Bayern”. Pirms pēdējās kārtas ”Borussia” bija divu punktu pārsvars, taču tā nespēja noslēdzošajā spēļu kārtā apspēlēt ”Mainz” (2:2). Tikmēr ”Bayern” ar 2:1 pārspēja ”Koln” un pie labākas savstarpējo spēļu bilances izcīnīja pirmo vietu, 33. titulu un 11 pēc kārtas. Līgas ietvaros, kurā visas komandas aizvadīja 34 spēles, ”Bayern” neklājās viegli. Sezonas laikā tika atlaists galvenais treneris Jūlians Nāgelsmans, bet pēc titula izcīnīšanas arī prezidents Olivers Kāns un sporta direktors Hasans Salihamidžičs. Labāko trijniekā iekļuva vēl arī ”Leipzig”, bet uz līgu zemāk izkrita ”Hertha” un ”Schalke 04”.

Itālijas A sērija

Visvairāk Latvijas futbola līdzjutēji varēja sekot Itālijas A sērijai, jo sezonas vidū no Virslīgas čempiones ”Valmieras” uz ”Spezia” transfērā pārcēlās Raimonds Krollis. Viņš līdz turnīra beigām laukumā devās četrās spēlēs, tajās iesaistoties no rezervistu soliņa. ”Spezia” gan vēl gaidāma pārspēle pret ”Verona” par vietas nosargāšanu augstāko sabiedrībā. Čempionāta ietvaros par čempioni tikai trešo reizi vienības vēsturē kļuva ”Napoli”, kura bija vispārliecinošākā komanda. Vēl vietu Čempuonu līgā nodrošināja ”Lazio”, ”Milan” un ”Inter”, bet uz otro divīziju izkrita ”Sampdoria” un ”Cremonese”.

Kad sāksies jaunā futbola sezona?

Zināms, ka jaunā futbola sezona sāksies jau pēc nepilniem diviem mēnešiem – augusta vidū. Tā, piemēram, Anglijas Premjerlīgā jaunās sezonas starts tiks dots 12. augustā, bet tā noslēgsies 2024. gada 19. maijā. Vācijas Bundeslīgā nākamā gada turnīrs sāksies sešas dienas vēlāk nekā Anglijā – 18. augustā ar pēdējās kārtas izspēli 2024. gada 18. maijā. Spānijas ”La Liga”, līdzīgi kā Anglija, čempionātu iesāks 12. augustā, taču noslēgs 2024. gada maija izskaņā – 26. maijā. Arī Francijā sezona sāksies 12. vai 13. augustā, bet jāņem vērā, ka nākamajā gadā šīs valsts augstākajā čempionātā 20 komandu vietā startēs 18. Savukārt Itālijas A sērija čempionātu sāks 20. augustā ar tā noslēgšanos 2024. gada 26. maijā.

Likmes uz futbolu LV BET sporta totalizatorā

Futbols ir viens no populārākajiem sporta veidiem pasaulē un LV BET sporta totalizators piedāvā iespējas veikt derības uz visu pasaules līgu spēlēm. Vari veikt likmes ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī gūto vārtu skaitu kopā un katrai komandai atsevišķi, notikumiem puslaikos, statistikas datiem, vārtu guvējiem, precīzu rezultātu un daudz ko citu! Lai uzzinātu likmju piedāvājumu, ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē sadaļu ”futbols”.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Tagad vēl ērtāk vari veikt likmes LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *