Toms Skujiņš ”Giro d’Italia” divos posmos iespraucas labāko trijniekā

Toms Skujiņš ”Giro d’Italia” divos posmos iespraucas labāko trijniekā

Hokeja trakuma laikā 2023. gada maijā Itālijā notika viens no trijiem prestižākajiem daudzdienu velobraucieniem pasaulē – ”Giro d’Italia”. Tajā augstvērtīgus rezultātus uzrādīja Toms Skujiņš, kurš divos posmos iespraucās labāko trijniekā. Vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada ”Giro d’Italia”

Šī gada ”Giro d’Italia” notika no 6. līdz 28. maijam. Tā laikā kopumā bija paredzēts 21. posms, ar noslēgumu vienā no Itālijas nozīmīgākajām pilsētām, Romā. Šajā tūrē, kas ir pirmā no trim nozīmīgākajām sezonā, startēja 22 komandas, tostarp visas vadošās un arī Latvijas riteņbraucēju pārstāvētās, kā, piemēram ”Trek Segafredo”. Tāpat starp favorītēm bija tādu komandu kā Ineos Grenadiers un Jumbo Visma riteņbraucēji.

Tieši pēdējo divu komandu pārstāvji cīnījās par uzvaru ”Giro d’Italia” kopvērtējumā. 28. maijā Romā noskaidrojās, ka uzvaru izcīnīja slovēnis Primožs Rogličs no Jumbo Visma komandas, kurš par 14 sekundēm apsteidza Ineos Grenadiers pārstāvi Žereintu Tomasu. Trešo vietu ieguva UEA Team Emirates riteņbraucējs Žuau Pedro Almeida.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš divas reizes finišē top 3

Pirmo reizi daudzdienu velobrauciena ”Giro d’Italia” ietvaros piedalījās Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš ikdienā pārstāv ”Trek Segafredo” komandu. Iepriekš viņš piecus gadus piedalījās prestižākajā velobraucienā ”Tour de France”, taču 2023. gads būs izņēmums.

Skujiņš prata nobraukt līdz galam un kopvērtējumā izcīnīt augsto 31. vietu. No tūres čempiona Primoža Rogliča latvietis atpalika par stundu, desmit minūtēm un 21 sekundi. Ar visu to Toms Skujiņš deva prieka mirkļus Latvijas sporta līdzjutējiem, jo divos posmos prata finišēt labāko trijniekā.

Jau trešajā posmā Skujiņš demonstrēja augstvērtīgu sniegumu, jo izcīnīja devīto vietu, bet vēl labāk viņam klājās ceturtajā posmā. Tajā Toms Skujiņš izcīna trešo vietu. Konkrētajā posmā viņš finišu sasniedza kopā ar vēl vienu sportistu, no uzvarētāja Oreljēna Parē-Pēntra atpaliekot par 57 sekundēm. Astotajā posmā ”Trek Segafredo” pārstāvis finišēja septītais, bet labākais rezultāts tika iespēts 12. posmā. Tajā tikai finiša spurtā viņš neizcīnīja pirmo uzvaru ”Giro d’Italia”, iegūstot otro vietu. Vēl labi riteņbraucējam veicās 14. posmā, kad viņš piekto reizi iespraucās labāko desmitniekā – sestajā pozīcijā.

Pēc tūres beigām Skujiņš ieguva balvu kā labākais starpfinišu braucējs. Viņa sasniegtie rezultāti ”Giro d’Italia” ir labākie kopš Romāna Vainšteina uzvaras 1999. gadā. Savukārt kopvērtējumā izcīnītā 31. vieta ir augstākais kāda latviešu riteņbraucēja sasniegums lielajās tūrēs (”Giro d’Italia”, ”Tour de France”, ”Vuelta a Espana”).

Citi Toma Skujiņa panākumi riteņbraukšanā

Neilgi pēc ”Giro d’Italia” noslēguma Skujiņš izcīnīja uzvaru Somijā sacensībā pa neasfaltētu ceļu. Tāpat viņš veselas divas reizes, 2019. un 2021. gadā, kļuvis par Latvijas čempionu šosejas sacensībās. Jau jūnija otrajā pusē Toms Skujiņš cīnīsies gan par trešo Latvijas čempiona titulu Biķernieku trasē, gan vēlāk Lietuvas pilsētā Alītā piedalīsies Baltijas čempionātā, kur jau startēs ne tikai labākie latviešu, bet arī igauņu un lietuviešu riteņbraucēji.

Nozīmīgu panākumu Toms Skujiņš izcīnīja 2020. gada Tour de France astotajā posmā, kad, līdzīgi kā ”Giro d’Italia” 12. posmā, viņš cīnījās par uzvaru, bet finišēja otrais. 2018. gada Tour de France viņš piecus posmus bija ieguvis tā saucamo kalnu karaļa titulu, tikmēŗ 2018. un 2019. gada piektajos posmos Skujiņš bija labākais starpfinišos.

Toms Skujiņš ikdienā jau ilgu laiku pārstāv ”Trek-Segafredo” komandu. Viņu nevar uzskatīt par šīs komandas līderi, taču viņš ir viens no pieredzes bagātākajiem, kā arī ir viens no vadošajiem vienības braucējiem.

Likmes uz riteņbraukšanu LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tostarp ”Giro d’Italia”, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības, tostarp vienu no slavenākajiem daudzdienu velobraucieniem. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Kopumā uz riteņbraukšanas sacensībām iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar. Tāpat var noteikt no piedāvātajām ”outright” likmju iespējām, kurš no riteņbraucējiem uzvarēs tūrē.

Tagad vēl ērtāk vari veikt likmes LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *