CEV čempionu līga volejbolā: prestižākais klubu turnīrs Eiropā

CEV čempionu līga volejbolā: prestižākais klubu turnīrs Eiropā

Visas sezonas garumā klubu volejbolā Eiropā norit viens no svarīgākajiem turnīriem – CEV Čempionu līga. Pēdējās trīs sezonas par čempioni kļuvusi Polijas komanda ZAKSA. Vai vēlies vairāk uzzināt par volejbolu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par CEV Čempionu līgu volejbolā

Augstākā kaluma klubu turnīrs Eiropā tiek organizēts kopš 1959. gada, bet jaunajā izspēles formātā, kas aktuāls arī šobrīd, to izspēlē kopš 2018./2019. gada sezonas. Izspēles formāts paredz, ka pamatturnīrā piedalās 20 komandas, kuras vispirms sadalītas piecās grupās par četrām komandām. Aizvadot divu apļu turnīru jeb sešas spēles, ceturtdaļfinālā iekļūst katras grupas uzvarētāja un trīs labākās otro vietu ieguvējas. Ceturtdaļfinālā četri pāri aizvada divas spēles un uzvarētāja divu spēļu summā iekļūst pusfinālā, bet no pusfināla divu spēļu uzvarētāja finālā – 2024. gada maijā izšķirošajā mačā tiek noteikts čempions.

Turnīra vēsturē visvairāk titulus (13) izcīnījusi Maskavas CSKA, bet pēdējos gados turnīrā dominējusi Polijas komanda ZAKSA, kas triumfējusi jau trīs sezonas pēc kārtas. 2020./2021. gada sezonā finālā klubs ar 3-1 pārspēja Itālijas klubu ”Trentino”, to pārspējot arī sezonu vēlāk (3-0). Savukārt iepriekšējā sezonā klubs bija pārāks pār citu poļu vienību ”Wegiel” (3-2). Interesanti, ka pagājušās sezonas Čempionu līgas finālistē Polijas komandā Jastšembes Zdrojas ”Wiegel” karjeru turpinās vīriešu volejbola izlases cēlājs Edvīns Skrūders. Skrūders sezonu iesāka Grieķijas klubā Orestijas ”Athlos”, ar kuru parakstīja līgumu augustā un kurā paspēja mēnesi trenēties. Kā LVF stāstīja Skrūders, Polijas kluba menedžeris viņu pirms pāris nedēļām uzrunājis un teicis, ka vēlas latvieti redzēt sastāvā. Latvijas vīriešu volejbola izlases cēlājs ilgi nedomāja un piekrita piedāvājumam, bet ”Wiegel” maksāja izpirkuma maksu grieķu klubam.

CEV Čempionu līgas dalībnieki

Zināmas visas 20 komandas, kuras startēs līgas pamatturnīrā 2023./2024. gada sezonā. Starp tām ir arī čempione ZAKSA un ”Wiegel”. A grupā spēlēs čempione ZAKSA, Ankaras ”Ziraat Bank”, Roselāres ”Knack” un Pireju ”Olympiacos”. B grupā ielozētas Ļubļanas ”ACH Volley”, ”Asseco Resovia”, ”Tours VB” un Itālijas klubs ”Trentino”. C grupā atradīsies Ankaras ”Halkbank”, Berlīnes ”Recycling Volleys”, Lisabonas ”Benfica” un Pjačenzas ”Gas Sales”. D grupā ielozētas SVG, ”Wiegel”, kur Edvīns Skrūders turpinās karjeru, Spānijas ”Guaguas” un Čehijas ”Jihostraj”. Savukārt E grupā atradīsies un par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies ”Cucine Lube”, Prāgas ”VK Lvi”, ”Greenyard” un ”C.S. Arcada”.

CEV Čempionu līgas favorīti

Bukmeikeru vērtējumā pirms sezonas par galveno favorīti cīņā par uzvaru turnīrā novērtēta Itālijas komanda Piačenzas ”Gas Sales” (koeficients 3.8). ”Trentino” triumfs novērtēts ar otro augstāko koeficientu (4.75). Pēdējo trīs sezonu čempiones ZAKSA iespēja iegūt ceturto titulu pēc kārtas novērtēta ar trešo augstāko varbūtību (5.7). Savukārt pagājušās sezonas CEV Čempionu līgas finālistes ”Wiegel” potenciālais tituls novērtēts ar koeficientu 6.75. Kopumā bukmeikeri paredz sīvu cīņu par potenciālo titulu, jo favorītu lokā vēl ir arī tādas komandas kā ”Cucine Lube” (7.5), ”Asseco Resovia” (8.5), ”Ziraat Bank” (9.5), Ankaras ”Halkbank” (10.5) un Berlīnes ”Recycling Volleys” (11.5). Citu komandu potenciālais triumfs turnīrā netiek vērtēts ar augstu varbūtību.

CEV Čempionu līga volejbolā – kur to var noskatīties?

Latvijas teritorijā neviens kanāls tiešraidē netranslē CEV Čempionu līgu volejbolā, taču volejbola entuziastiem un sekotājiem prestižākajam Eiropas turnīram iespējams sekot līdz sociālajā tīklā ”Youtube”, meklējot ”European volleyball” kontu. Tajā piedāvā gan spēļu tiešraides, gan iespējams redzēt jau notikušo spēļu pilnus ierakstus, spēļu apskatus un daudzus citus video par šo turnīru. Ja tevi interesē redzēt labāko Eiropas volejbolu, tad video meklē tieši šeit.

Likmes uz CEV Čempionu līgu volejbolā ar LV BET

LV BET sporta totalizatorā atradīsi plašu likmju klāstu uz labākajām volejbola spēlēm. Varēsi derēt ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī setu un punktu handikapu, punktiem kopā spēlē un setos gan komandai, gan spēlē. Varēsi paredzēt katra seta uzvarētāju, noteikt precīzu rezultātu pa setiem (3-0, 3-1, 3-2) un daudz ko citu! Ja vēlies meklēt labākās volejbola likmes, tad LV BET sporta totalizators tam būs īstā vieta. Ja vēlies veikt informētas likmes, tad pirms to izdarīšanas ieskaties turnīra tabulā, katras komandas sniegumā un vai nav kādas traumas vadošajiem spēlētājiem.

Ja vēlies izdarīt likmes uz CEV Čempionu līgas turnīru volejbolā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Volejbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz volejbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām volejbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *