Vasaras Grand Prix tramplīnlēkšanā 2023

Vasaras Grand Prix tramplīnlēkšanā 2023

Tramplīna lēcēji šajā sporta veidā sacenšas ne tikai ziemas laikā, bet arī vasarā. Arī 2023. gadā no jūlija beigām līdz pat oktobra sākumam sportisti sacentīsies tā saucamajā vasaras ”Grand Prix” posmos tramplīnlēkšanā. Vai vēlies uzzināt vairāk par tramplīnlēkšanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar pieejamajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Kas ir tramplīnlēkšanas vasaras Grand Prix?

Pirmo reizi vasaras ”Grand Prix” tramplīnlēkšanā tika ieviests 1994. gadā vīriešiem un tikai 2012. gadā sievietēm. Kopumā šo discplīnu var uzskatīt par ziemas sporta veidu, un tieši tā laikā tas iegūst nozīmīgāko popularitāti. Viscaur Eiropā un pat ārpus vecā kontinenta sportisti sacenšās Pasaules kausa ietvaros, bet par nozīmīgākajām kļūst četru tramplīnu turneja, kas ikgadēji notiek pašā gada izskaņā un nākamā gada sākumā. Reizi četros gados lielākās sacensības tramplīnlēcējiem ir ziemas olimpiskajās spēlēs. Nākamās gaidāmas 2026. gadā, kad sportisti pulcēsies Itālijā.

Ar ko atšķiras tramplīnlēkšana vasarā no ziemas? Vispirms jau ar to, ka konkrētos tramplīnus neklāj sniegs. Tie ir noklāti ar speciālu zaļu segumu, kas ļauj sportistiem veikt lēcienus no tramplīna. Arī pašiem dalībniekiem nepieciešamas citādākas slēpes, ar kurām piedalīties šo sacensību ietvarā.

Līdz šim vasaras sezonas ietvaros visvairāk uzvaru vīriešu konkurencē izcīnījis Adams Mališs no Polijas, kurš uzvarējis 13 posmos. Austrietim Gregoram Šlīrenzaueram arī 13 panākumi, bet uzvara mazāk ir diviem citiem poļiem – Kamilam Stokam un Dāvidam Kubackim. Sievietēm līdz 2019. gadam dominēja japāniete Sara Takanaši, kura vienatnē bija pamanījusies tikt pie 25 posmu uzvarām. Trijās citās reizēs viņa neuzvarēja, taču kāpa uz goda pjedestāla.

2022.gada sezonas laikā trešo reizi karjerā kopvērtējumā vīriešiem uzvarēja polis Dāvids Kubackis, kurš uz pasaules mēroga uzskatāms arī par vienu no labākajiem sava sporta veida pārstāvjiem. Kopvērtējumā viņš apsteidza austrieti Manuelu Fetneru, kā arī savu tautieti Kamilu Stoku. Sieviešu konkurencē otro gadu pēc kārtas par čempioni kļuva slovēniete Urša Bogataja, kura bija labāka par savu tautieti Niku Križnaru, kā arī francūzieti Žozefīni Paņē. Nāciju kopvērtējumā vīriem par labākajiem kļuva Polijas tramplīna meistari, kuri apsteidza Austriju un Vāciju, bet dāmām labākās bija slovēnietes, aiz kurām sekoja Vācijas un Austrijas sportistes.

Kad un kur notiks 2023. gada vasaras Lielā balvas izcīņa tramplīnlēkšanā?

Šī gada vasaras ”Grand Prix” tramplīnlēkšanā sāksies 29. un 30. jūlijā Francijas Korčevelas trasē. Jau nedēļu vēlāk pirmo reizi vasarā posms gaidāms Polijas Ščirkas trasē. Šeit sacensības gaidāmas 5. un 6. augustā. Kopumā jāuzskata, ka Polijas pilsētā pirmo reizi sacensības notiks gan kungiem, gan dāmām, jo 2011. gadā šeit viesojās vīrieši, uzvarot austrietim Tomasam Morgenšternam.

Pēcāk nākamais posms gaidāms tikai septembra beigās, 23. un 24. septembrī. Tas norisināsies Rumānijas Rasnovas tramplīnā. Nedēļu vēlāk, 30. septembrī un 1. oktobrī tikai vīrieši sacentīsies Hinzenbahā, bet vēl nedēļu pēc tam, 7. un 8. oktobrī, gaidāmas noslēdzošās vasaras tramplīnlēkšanas sacensības Klingentālē. Pēdējā posmā vienīgo reizi vasaras laikā noritēs jaukto komandu sacensības. Sezona sadalīta divās daļās un, kā min organizatori, tas noticis pēc sportistu lūguma.

2023. gada vasaras tramplīnlēkšanas Grand Prix favorīti

Nekas nav mainījies – vīriešu konkurencē par galvenajiem favorītiem var uzskatīt poļu tramplīnlēcējus ar pagājušās sezonas uzvarētāju Dāvidu Kubacki priekšgalā. Noteikti arī Kamils Stoks cīnīsies par augstākajām vietām. Nevar neuzteikt pagājušā gada otrās vietas ieguvēju Manuelu Fetneru no Austrijas. Tāpat norvēģis Halvors Engers Granerūds, kurš kļuva par vasaras sezonas 2021. gada čempionu, varētu cīnīties par augstākajām vietām. Talantīgi lēcēji ir arī Vācijas ierindā, kā, piemēram, Karls Greigers, Slovēnijai ir Anže Lanišeks un Tims Zajcs, bet Japānai Jukije Sato.

Sieviešu rindās trešo titulu pēc kārtas mēģinās izcīnīt slovēniete Urša Boataja. Par augstākajām vietām cīnīsies arī viņas tautiete, Nika Kržnara, kura līdz šim divas reizes kopvērtējumā bijusi otrā. Sara Takanaši, Marita Kramere no Austrijas un francūziete Žozefīne Paņē var arī tikt uzskatītas par vienām no galvenajām favorītēm cīņā par uzvaru kopvērtējumā.

Tramplīnlēkšanas vasaras Grand Prix 2023 padomi un derības

Atsevišķas likmju iespējas var tikt atrodamas LV BET Sporta totalizatorā arī uz vasaras ”Grand Prix” posmiem šajā sporta veidā. Pārsvarā vari paredzēt to, kurš no sportistiem uzvarēs divu sportistu duelī, bet kurš no sarakstā esošajem tramplīnlēcējiem kļūs par posma uzvarētāju. Atzīmēto tramplīnlēcēju sarakstā būs visi iepriekš minētie favorīti, tostarp Greigers, Lindviks, Granerūds, Stoks un Kubackis un citi. No tā arī vari izvēlēties, kurš, tavuprāt, kļūs par labāko. Ņem vērā pagājušā gada rezultātus un, ja deri sezonas laikā, iepriekšējo posmu un kopvērtējuma vietu sadalījumu.

Likmes uz tramplīnlēkšanu LV BET

Ja vēlies izdarīt likmi uz pasaules kausa tramplīnlēkšanā posmiem un četru tramplīnu turneju, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”tramplīnlēkšana”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās likmju iespējas uz pasaules kausa notikumiem.

Likt likmes uz tramplīnlēkšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo posmu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *