2023. gada FIFA Pasaules kauss sievietēm

2023. gada FIFA Pasaules kauss sievietēm

Jau no 20. jūlija vesela mēneša garumā Austrālijā un Jaunzēlandē devīto reizi turnīra vēsturē tiek organizēts FIFA Pasaules kauss sievietēm. Pirmo reizi turnīrā startēs 32 komandas, kā arī to rīko divas valstis. Čempioņu godā to sagaidīja ASV, kas pirms četriem gadiem finālā apspēlēja Nīderlandi. Vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada FIFA Pasaules kausu sievietēm

FIFA Pasaules kauss sievietēm, kas ir nozīmīgākais futbola turnīrs dāmām, tiek rīkots reizi četros gados kopš 1991. gada. Lai varētu kvalificēties turnīram, komandām šobrīd jāaiziet trīs gadu kvalifikācijas cikls, tikai mājiniecēm garantējot automātisku vietu čempionātā. 2023. gads kļuvis par pirmo, kad turnīrā startē 32 komandas, kā arī pirmo reizi sacensības noris divās valstīs – Austrālijā un Jaunzēlandē.

Līdz šim visvairāk reižu par čempionēm kļuvušas ASV futbolistes. Viņas pasaules kausa titulu ieguvušas veselas četras reizes. Tā notika arī 2019. gada turnīrā, kad finālā amerikānietes ar 2:0 pārspēja Nīderlandi. Vēl ASV spēlētājas bija labākās 1991. gada, 1999., kā arī 2015. gada čempionātos. Bez ASV izlases vēl par pasaules čempionēm kļuvušas tādas izlases kā Norvēģija (1995. gadā), Vācija (2003. un 2007. gadā) un Japāna (2011. gadā).

Katram kontinentam ir savs ceļazīmju skaits uz Pasaules kausu. Visvairāk ir Eiropai – 12. Kvalifikācijas ciklā noskaidrojās, ka šogad turnīrā spēlēs tādas komandas kā Dānija, Anglija, Francija, Vācija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Īrija, Spānija, Zviedrija un Šveice. Sešas ceļazīmes piešķirtas Āzijas un Ziemeļamerikas kontinentam. No Āzijas kā viena no rīkotajām startēs Austrālija. Bez tās uz turnīru devušās arī Ķīnas, Japānas, Filipīnas, Dienvidkorejas un Vjetnamas izlases. Savukārt no CONCACAF uz nozīmīgo turnīru brauc Kanādas, Kostarikas, Haiti, Jamaikas, Panamas un ASV valstsvienības. Āfrikai ir četras vietas turnīrā, kuras izcīnīja Marokas, Nigērijas, Dienvidāfrikas un Zambijas izlases, savukārt no Dienvidamerikas Pasaules kausā startē Argentīna, Brazīlija un Kolumbija. Viena vieta ir okeānijai, kuru pārstāv cita mājiniece Jaunzēlande.

Ņemot vērā, ka šī ir pirmā reize, kad Pasaules kausa ietvaros piedalās 32 valstu izlases, turnīrā debitēs vairākas valstis. Debiju Pasaules kausā piedzīvos Filipīnas, Vjetnama, Maroka, Zambija, Haiti, Panama, Portugāle un Īrija. Pirms turnīra rangā pirmo vietu ieņēma esošās čempiones ASV, kam sekoja Vācijas un Zviedrijas dāmu valstsvienības.

2023. gada FIFA Pasaules kausa sievietēm apakšgrupas

Grupu turnīrs paredz, ka 32 valstu izlases sadalītas astoņās apakšgrupās par četrām izlasēm. Rezultātā A grupā atradīsies Jaunzēlandes, Norvēģijas, Filipīnas un Šveices izlases, B grupā Austrālijas, Kanādas, Īrijas un Nigērijas, C grupā Kostarikas, Japānas, Spānijas un Zambijas, D grupā Anglijas, Haiti, Dānijas un Ķīnas, E grupā ASV, Vjetnamas, Nīderlandes un Portugāles, F grupā Francijas, Jamaikas, Brazīlijas un Panamas, G grupā Zviedrijas, Dienvidāfrikas, Itālijas un Argentīnas, bet H grupā Vācijas, Marokas, Kolumbijas un Dienvidkorejas valstu izlases.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka no katras apakšgrupas divas labākās izlases pēc izcīnītajiem punktiem kvalificēsies izslēgšanas fāzei. Tālāk astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā tiks noteikta komanda, kas kļūs par 2023. gada FIFA Pasaules kausa sievietēm čempioni. Jāmin, ka izslēgšanas fāzē nepieciešams noskaidrot uzvarētāju un, ja tas nenotiks pamatlaikā, tiks spēlēts divi papildlaiki, katrs 15 minūšu garš. Ja arī pēc tā rezultāts būs neizšķirts, sekos 11 metru pēcspēles sitieni.

Pasaules kausa izcīņas sievietēm spēļu grafiks

Jau minēts, ka Pasaules kauss sievietēm tiks izspēlēts viena mēneša garumā. Vispirms no 20. jūlija līdz pat 3. augustam tiks izspēlēts grupu turnīrs. A grupas spēles norisināsies 20., 21., 25. un 30. jūlijā, B grupas 20., 21., 26., 27., 31. jūlijā, C grupas 21., 22., 26., 31. jūlijā, D grupas 22., 28. jūlijā un 1. augustā, E grupas 22., 23., 27. jūlijā un 1. augustā, F grupas 23., 24., 29. jūlijā un 2. augustā, G grupas 23., 24., 28., 29. jūlijā un 2. augustā, bet H grupas 24., 25., 30. jūlijā un 3. augustā.

Izslēgšanas spēles sāksies 5. augustā. No konkrētā datuma līdz pat 8. augustam gaidāmas astotdaļfināla spēles, kam sekos ceturtdaļfināli. Labākās astoņas komandas pusfinālistes noskaidros 11. un 12. augustā. 15. un 16. augustā norisināsies pusfināli, 19. augustā spēle par trešo vietu, bet lielais fināls paredzēts turnīra pēdējā dienā, 20. augustā. To izspēlēs Austrālijas pilsētā Sidnejā. Vēl spēles norisināsies Brisbenā, Oklendā, Velingtonā, Melburnā, Adelaidā, Pertā, Hamiltonā un Dunedinā.

Sieviešu Pasaules kausa favorītes

Par galvenajām Pasaules kausa favorītēm uzskata esošās čempiones ASV futbolistes. Bukmeikeri to izredzes izcīnīt piekto titulu vērtē ar koeficientu 3.6. Ar 2.22 koeficientu novērtēts ASV spēlētāju iespējamā tikšana finālā, bet ar 1.57 iekļūšanu vismaz pusfinālā. Vēl starp galvenajām favorītēm var minēt tādas dāmu izlases kā Angliju (koeficients uz uzvaru 4.5), Spāniju (7.00), Vāciju (8.00), kā arī Franciju (11.00). Vismazākās izredzes cīnīties par augstākajiem mērķiem piešķirtas tādām izlasēm kā Vjetnamai, Filipīnai, Jamaikai, Šveicei un Nigērijām – visām dots koeficients 500.00.

Pasaules kausa derības sievietēm futbolā 2023 uz LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Pasaules kausa sievietēm spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlēm tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Pasaules kausa likmes sievietēm LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās likmes uz katru no šī nozīmīgā turnīra mačiem. Varēsi ne tikai veikt likmes uz spēles uzvarētāju, bet arī kopā gūtajiem vārtiem, statistikas datiem (brīdinājumi, VAR, stūra sitieni, sitieni uz vārtiem), handikapu, vārtu guvējiem, precīzu rezultātu spēlē un vadību pēc noteiktiem intervāliem. LV BET sporta totalizators piedāvā plašāko likmju klāstu uz futbola mačiem, kas saviem spēlētājiem sniedz labāko pieredzi. Iepriekš iepazīsties ar piedāvātajām outright iespējām, labāk noskaidrojot, kuras ir galvenās favorītes uz titula iegūšanu vai uzvaru spēlē.

Jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *