ASV atklātais čempionāts tenisā

ASV atklātais čempionāts tenisā

No šī gada 28. augusta līdz pat 10. septembrim Ņujorkā norisināsies pēdējais sezonas ”Grand Slam” turnīrs tenisā – ”US Open”. To izspēlē uz cietā seguma kortiem un spēlētāji sieviešu un vīriešu konkurencē cīnās ne tikai par vērtīgām naudas balvām, bet arī 2000 reitinga punktiem. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par ASV atklāto čempionātu tenisā 2023?

ASV atklātais čempionāts tenisā tiek rīkots jau kopš 1881. gada un 2023. gadā to organizēs 143. reizi. Kopš 1987. gada tas ir kā viens no ”Grand Slam” turnīriem, kas pie reizes ir arī noslēdzošais augstākās raudzes tenisa turnīrs sezonas laikā. Pēcāk vēl ir tikai ATP un WTA fināli, bet starp ”Grand Slam” turnīriem vēl pirms tam ir ”Australian Open”, ”French Open” un Vimbldona. ASV atklātā tenisa turnīra ietvaros tenisisti spēlē uz cietā seguma kortiem. Kopumā čempions tiek noskaidrots sieviešu un vīriešu konkurencē vienspēļu un dubultspēļu ietvarā, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

Uzvara ”US Open” ir ļoti vērtīga no ranga viedokļa, jo tas dod iespēju nopelnīt 2000 punktus. Tāpat ”Grand Slam” ASV turnīrā uzvarētājs vienspēļu turnīrā mājās brauc ar vairāk nekā 2.5 miljonu ASV dolāru lielu prēmiju, kamēr finālists tiek pie vairāk nekā viena miljona lielas naudas balvas. Dubultspēlēs uzvarētājiem tiek ap 685 tūkstošiem dolāru, bet jauktajās dubultspēlēs čempioni izcīna 163 tūkstošus dolāru. Jāmin, ka ASV atklātā tenisa turnīra izspēle noris vienā no valsts lielākajiem tirgiem – Ņujorkā.

Atklātā čempionāta ērā visvairāk reižu vīriešu konkurencē uzvarējuši Pīts Samprass, Džimijs Konorss un Rodžers Federers. Visiem ir izcīnīti pieci US Open tituli. Pie tam, Federers tos izcīnīja pēc kārtas laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam. Sieviešu konkurencē seši tituli ir divām amerikānietēm – Krisai Evertai un Serēnai Viljamsai. Pēdējā mājas čempionātā par čempioni kļuvusi 1999., 2002., 2008., 2012., 2013. un 2014. gadā. Tenisiste savu karjeru noslēdza pirms gada, tieši ASV atklātā tenisa turnīra ietvaros.

”Grand Slam” turnīrā ASV piedalījušies arī Latvijas sportisti. Pēdējos gados visaugstākajā līmenī spēlē Aļona Ostapenko, bet vislabāk šeit veicies Anastasijai Sevastovai. 2018. gada turnīrā liepājniece sasniedza pusfinālu.

Kad un kur notiks 2023. gada ASV atklātais čempionāts tenisā?

Kopš 1978. gada US Open tiek organizēts Ņujorkā, ”USTA Billie Jean King National Tennis center” kortos. Kopumā šajā kompleksā ir 22 āra laukumi, bet vēl 12 laukumos iespējams aizvadīt treniņus. Galvenais stadions ir tā saucamais Artūra Eša stadions, kurā iespējams sanākt vairāk nekā 23 tūkstošiem skatītāju. Kopš 2017. gada to iespējams arī apjumtot un tādējādi aizvadīt spēles, ja nav tie labākie tenisam laikapstākļi, kā, piemēram, lietus. Otrs lielākais tenisa stadions kompleksā ir Luī Ārmstronga, kurā var sanākt vairāk nekā 14 tūkstoši skatītāju. Vismazāk skatītāju var spēles raudzīties astotajā un 16. kortā – tajos ir tikai 336 sēdvietas. Savukārt 14. un 15. kortā norīkotas 502 skatītāju vietas.

  1. gadā ASV notiekošo ”Grand Slam” turnīru organizēs no 28. augusta līdz pat 10. septembrim. Visdrīzāk pirmajās dienās gaidāma kvalifikācija uz pēdējām vietām pamatturnīrā, pēc kā sekos pirmās kārtas, bet 10. septembrī turnīrs noslēgsies ar finālu vīriešu vienspēļu sacensībās.

Kurš triumfēja ASV atklātajā čempionātā tenisā 2022. gadā?

Pagājušogad vīriešu konkurencē pirmo ”Grand Slam” titulu izcīnīja spānis Karloss Alkarass, kurš finālā četros setos ar 6:4, 2:6, 7:6 (1) un 6:3 pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu. Tobrīd Alkarass ATP rangā spēja apsteigt Novaku Džokoviču un tādējādi kļūt par ranga līderi. Savukārt dāmu konkurencē nepārspēta palika cita ranga līdere, poliete Iga Švjonteka. Viņa finālā ar 6:2, 7:6 (5) pārspēja vienu no savām 2022. gada sīvākajām konkurentēm, tunisieti Onsu Žabēru. Dubultspēlēs par čempioniem kļuva Radžīvs Rams un Džo Selisberijs vīriešiem, kā arī Barbora Krejčīkova ar Katerinu Siņakovu sievietēm, kamēr jauktajās dubultspēlēs uzvarēja Storma Sandersa ar Džonu Pīrsu.

ASV atklātā čempionāta tenisā 2023. gada dalībnieki

Kā jau ierasts, katrā no ”Grand Slam” turnīriem gatavi piedalīties visi pasaules spēcīgākie tenisisti. Tas nozīmē, ka no vīriešiem sagaidāms, ka spēlēs Novaks Džokovičs, Karloss Alkarass, Kaspers Rūds, Stefanoss Cicips, Holgers Rūne, Teilors Frics, Janiks Siners, Franciss Tiafo, kā arī mājinieki kā Kamerūns Noriss un Endijs Marejs. Bez šiem spēlēs arī citi vadošie tenisisti, bet neziņa ir par Rafaelu Nadalu, kurš pēc ”Australian Open” vairs nav piedalījies tenisu turnīros traumas dēļ.

Arī dāmām gaidāms visu nozīmīgāko tenisistu piedalīšanās ar ranga līderi Igu Švjonteku priekšgalā. Titulu mēģinās aizstāvēt ranga trešā numure Jeļena Ribakina, ko gan paveikt nebūs viegli. Vēl turnīrā startēs tādas vadošās tenisistes kā Karolīne Garsija, Džesika Pegula, Onsa Žabēra, Koko Gaufa, Marija Sakari, Petra Kvitova un citas.

Tāpat ASV atklātajā čempionātā startēs Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. Viņa WTA rangā jūnija vidū ieņēma augsto 17. vietu. Līdz šim ASV atklātais čempionāts tenisā viņai bijis neveiksmīgākais no četriem. Labāko rezultātu Aļona Ostapenko šeit sasniegusi 2017., 2018. un 2019. gada turnīros, kad tikusi līdz trešajai kārtai. Kopš 2019. gada Ostapenko allaž zaudējusi kādā no pirmajām divām kārtām. Uzņemtā forma 2023. gadā var liecināt, ka šoreiz var izdoties aizspēlēties vistālāk pēdējo gadu laikā.

ASV atklātais čempionāts tenisā 2023: favorīti

Sievietēm par favorīti noteikti sauks Igu Švjonteku, taču starp favorītēm jāmin arī mājinieces, kā, piemēram, Džesiku Pegulu un Koko Gaufu. Viens no augstākajiem koeficientiem var tikt izlikts Marijas Sakari, Onsas Žabēras, Petras Kvitovas, Jeļenas Ribakinas un Arinas Sabaļenkas virzienos. Tāpat par vienu no vadošajām tenisistēm var saukt Ostapenko.

Vīriešu vidū divi galvenie favorīti būs Novaks Džokovičs un spānis Karloss Alkarass. Mājinieku statusā par augstākajiem mērķiem cīnīsies Frenciss Tiafo un Teilors Frics. Nav izslēgts, ka labāko vidū var tikt minēti Kaspers Rūds, Stefans Cicips, Holgers Rūne, taču, kā jau katrā lielajā tenisa turnīrā, iespējami arī pārsteigumi.

ASV atklātais čempionāts tenisā 2023: padomi un likmes

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Likmes uz ASV atklāto čempionātu tenisā 2023 vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada US Open gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *