WTA tenisa turnīrs Čārlstonā 2023: Ostapenko viena no potenciālajām favorītēm

WTA tenisa turnīrs Čārlstonā 2023: Ostapenko viena no potenciālajām favorītēm

No šī gada 3. līdz 9. aprīlim ASV Čārlstonā plānots WTA premier sērijas turnīrs tenisā sieviešu konkurencē. Vienspēlēs piedalīsies 64 spēlētājas un viena no tām būs arī Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Čārlstonas atklātais čempionāts — kas jums jāzina par turnīru?

Čārlstonas WTA premier sērijas turnīrs tiek organizēts jau kopš 1973. gada. Sākot ar 1990. gadu, šīs sacensības iekļautas WTA (Sieviešu tenisa asociācijas) kalendārā. Vispirms līdz 2008. gadam tās bija Tier 1 sacensības, vēlāk līdz 2021. gadam premier sērijas, bet tagad WTA500 turnīrs. Šajā turnīrā tenisistes spēlē uz māla seguma kortiem, tādējādi gatavojoties otrajam sezonas ”Grand Slam”, kas maijā notiek Francijā. Tāpat sportistes iepriekš sauktajā ”premier turnīra” ieskaitē pelna ne tikai naudas balvas, bet arī vērtīgus punktus WTA rangā.

Pēdējos gados turnīrā dominējušas ASV tenisistes, kopš 2010. gada uzvarot veselas četras reizes. Trīs šī turnīra tituli ir Serēnai Viljamsai, bet 2022. gadā pirmo reizi karjerā par Čārlstonas WTA premier uzvarētāju kļuva šveiciete Belinda Benčiča, kura finālā ar rezultātu 6:1, 5:7 un 6:4 pārspēja Onsu Žabēru.

Veiksmīgi šeit spēlējusi Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko. 2017. gada turnīrā Ostapenko aizspēlējās līdz pat finālam, kurā nācās atzīt krievu sportistes Darjas Kasatkinas pārākumu (1:6, 3:6). 2019. gadā viņa aizspēlējās līdz astotdaļfinālam, vispirms uzvarot zviedru tenisisti ar 6:1, 6:4, bet vēlāk arī amerikānieti Šelbiju Rodžersu ar rezultātu 4:6, 6:3, 7:6. Šī kļūs tikai par trešo reizi, kad Aļona Ostapenko piedalās turnīrā.

Čārlstonā spēlējusi arī Anastasija Sevastova, kura uz laiku pārtraukusi tenisistes karjeru ģimenes pieauguma dēļ. 2021. gadā viņa šeit izstājās otrajā kārtā, ar 6:7, 6:2 un 4:6 zaudējot Keitijai Maknalijai. Vislabāk Sevastova nospēlēja 2018. gadā, kad tika līdz pat pusfinālam. Otrajā kārtā viņa ar 7:5, 6:7, 6:1 uzvarēja Karolīni Dolehaidu, astotdaļfinālā ar 6:3, 6:4 Ešliju Bārtiju, bet ceturtdaļfinālā viņa tika galā ar Kristinu Pliškovu (6:4, 6:0). Pusfinālā kāju priekšā tenisistei aizlika Vācijas tenisiste. Anastasija Sevastova 2023. gada Čārlstonas WTA turnīrā nepiedalīsies, jo vēl nav atsākusi karjeru.

Turnīra datums un vieta

Šogad Čarlstonā rīkotais turnīrs notiks Lieldienu nedēļā, no 3. līdz 9. aprīlim. Spēles kopš 2001. gada norit ASV pilsētā Čarlstonā uz māla seguma laukumiem, kuri gan ir zaļā nevis ierasti sarkanajā krāsā.

Čārlstonas atklātais čempionāts – dalībnieču saraksts

Turnīrā piedalīsies vairākas pasaules vadošās tenisistes, paziņojuši organizatori, ieskaitot 2022. gada čempioni Belindu Benčiču un 2023. gada ”Australian Open” titula ieguvēju Arinu Sabaļenku. Pagaidām sarakstā gan nav atrodama pasaules un WTA rangā līderes pozīcijas ieņemošā poliete Iga Švjonteka. Toties par dalību premier turnīra ietvaros lēmušas tādas tenisistes kā Džesika Pegula, Onsa Žabēra, Darja Kasatkina, Viktorija Azarenka un uzvarētajā turnīrā dubultspēlēs Magda Linette. Starp dalībnieču vārdiem vēl ir arī Veronika Kudermetova, Medisona Kīsa, Sloana Stīvensa, Šelbija Rodžersa, Emma Navaro, Aļona Ostapenko, Daniele Kolinsa, Amanda Anisimova, Bernarda Pera, Lorena Deivisa, Alīsija Parksa, Klēra Lu, Elisone Riske-Amritraža un Keitija Maknalija. Organizatori pauduši, ka vēl četras vietas tiek piešķirtas pēc ”wild card” principa, bet pārējās sportistes, kuras startēs pirmajā kārtā noskaidros kvalifikācijā.

Pagaidām nav arī notikusi izloze, līdz ar to nav zināms, pret ko Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko spēkosies pirmajā kārtā. Tāpat kā visos citos turnīros, arī Čārlstonā nozīmīga būs pati pirmā kārta, jo tajā var notikt pārsteigumi. Pasaules labākajām tenisistēm ir piesātināts kalendārs visa gada garumā, līdz ar to atsevišķos turnīros tās var piekāpties jau pašā ievadā. Ostapenko tikko ar rezultātu 6:0, 0:6, 4:6 zaudēja Indianvelsas WTA1000 turnīra trešajā kārtā.

Čārlstonas atklātā čempionāta favorīti

Raugoties WTA rangā, tad par galvenajām favorītēm var saukt trīs sportistes – Arinu Sabaļenku (0trā vieta), Džesiku Pegulu (trešā vieta) un Onsu Žabēru (ceturtā vieta). Netālu ir arī cita mājiniece Koko Gaufa (sestā vieta) un 2017. gada uzvarētāja Darja Kasatkina (astotā). Savukārt pagājušā gada čempione Belinda Benčiča ieņem devīto pozīciju. Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pagaidām WTA rangā atrodas 25. vietā. Arī viņa var iekļūt starp labākajām un pat uzvarēt turnīrā, ko ir arīdzan pierādījusi savas karjeras laikā. Ostapenko ir izcīnījusi piecus vienspēļu titulus, lielāko no tiem ”French Open”. Tāpat viņai seši tituli dubultspēlēs un nav izslēgts, ka Čārlstonā viņa startēs arī šajās sacensībās kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku.

Likmes uz Čārlstonas Open turnīru LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada WTA premier sērijas Čārlstonas gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

LV BET Charleston Open padomi

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms turnīra gan ieskaties precīzā dalībnieku sarakstā un pirmās kārtas izlozē. Tā var ļaut saprast potenciālo zaru tālākajās kārtās un kuri no sportistiem savstarpēji varētu spēlēt astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Tāpat novērtē, vai kādam no favorītiem nav savainojums un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros. Jāatceras, ka Čārlstonas sērijas sacensības noritēs uz māla seguma, kas ne visiem ir parocīgs. Ja vēlies izbaudīt labāko tenisa spēles pieredzi un veikt likmes uz Aļonas Ostapenko spēlēm, tad ienāc LV BET Sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *