Slavenais Flandrijas velobrauciens: interesentās un reizē grūtās sacensības

Slavenais Flandrijas velobrauciens: interesentās un reizē grūtās sacensības

Jau 107. reizi šī gada 2. aprīlī notiks vienas no prestižākajām sezonas vienas dienas velosacensībām pasaulē – slavenais Flandrijas velobrauciens Beļģijā. Šis tiek saukts arī par vienu no sarežģītākajiem, jo sportistiem jāveic dažādas pakāpes kāpumi uz bruģa seguma. Vai vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un ienāc izdarīt derības.

Svarīgākā informācija par Flandrijas velobraucienu

Riteņbraukšanas sacensības Beļģijas Flandrijas reģionā tiek organizētas jau kopš 1913. gada. 2023. gadā sacensības noritēs jau 107. reizi un tādējādi ir saucamas par vienām no senākajām pasaulē. Tām dots īpašs sacensību statuss saistībā ar tās vēsturisko piederību un tamdēļ saucamas par vienām no pasaules prestižākajām vienas dienas sacīkstēm. Tās organizē Starptautiskā riteņbraukšanas savienība, ieviešot šīs šosejas sacensības savā ”World Tour” grafikā.

Par pirmo uzvarētāju sacensībās 1913. gadā kļuva beļģis Pols Demans. Visvairāk uzvaru ir veseliem sešiem riteņbraucējiem, kuri visi Beļģijas sacensībās tikuši pie trim panākumiem. Tie ir beļģi Ahels Buse, Ēriks Lemans, Johans Musē un Toms Bonens, itālis Florenzo Maņi un šveicietis Fabians Kancelara. Par pēdējo uzvarētāju UCI rīkotajās sacensībās riteņbraukšanā kļuva Nīderlandes sportists Metjū van der Pūls.

Pirms gada trešo reizi karjerā Flandrijas velobraucienā piedalījās Latvijas un ”Trek-Segafredo” komandas pārstāvis Toms Skujiņš, kurš finišēja 96. vietā. Labāko sniegumu no Latvijas šeit sasniedzis šosejas riteņbraucējs Romāns Vainšteins, kas 2000. gada ieguva augsto trešo vietu.

Sacensību maršruts

Kā ierasts, riteņbraukšanas sacīkstes pa Flandriju norisinās svētdien. Šoreiz kā norises datums izvēlēts 2. aprīlis. Distances garums ir aptuveni virs 270 kilometriem. Tās sākums ir Beļģijas Antverpenes pilsētā un pirmie 135 kilometri tiek veikti pa līdzenumu. Visgrūtākā gan ir otrā trases daļa. Tajā nepieciešams pārvarēt vismaz 15 dažāda garuma un stāvuma paugurus, no kuriem lielākā daļa būs uz bruģa seguma. Vairākas reizes sportistiem jāpārvar Kvaremontas paugurs, tāpat kā jātiek galā ar Paterbergas kalnu, Kopenbergas, Tāinbergas, Būnenbergas un Kruisbergas pakalniem. Visi kāpumi vijas caur Flandrijas Ardēnu daļai, bet finišu sportisti sasniedz Oudanardes pilsētā.

Ņemot vērā smago otro sacensību pusi, Flandrijā notiekošās riteņbraukšanas sacensības ir vienas no gaidītākajiem pasaules notikumiem šajā sporta veidā. Pie tam, ņemot vērā, ka sportisti sacenšas agrā pavasarī, nav izslēgts, ka laikapstākļi vēl var būt nepateicīgi. Tā, piemēram, 2022. gadā īsi pirms starta uzsniga sniegs, kas vēl līdz galam nebija nokusis un tamdēļ laiks nebija tas iedvesmojošākais.

Flandrijas velobrauciena dalībnieki

Šī gada nozīmīgajās riteņbraukšanas sacensībās piedalīsies tādas komandas kā AG2R Citroen, Arkea Samsic, Alpecin-Deceuninck, Astana Qazaqstan Team, Bahrain Victorious, Bora-Hansgrohe, Cofidis, EF Education – EasyPost, Groupama – FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarche-Circus-Wanty, Jumbo-Visma, Movistar, Soudal – Quickstep, Team Jayco AlUla, Team DSM, Trek-Segafredo, UAE Emirates, Bingoal WB, Israel-Premier Tech, Lotto – Dstny, Q36.5, Team Flanders Baloise, TotalEnergies un Uno-X.

Savu čempiona godu 2023. gadā aizstāvēs šosejas riteņbraucējs Metjū van der Pūls, kurš pārstāv ”Alpecin-Deceuninck” vienību. Konkurenci viņam sagādās tādi riteņbraucēji kā Vouts van Ārts (Jumbo-Visma), Dilans van Bārls (Jumbo-Visma), Žulians Alafilips (Soudal-Quickstep), Madss Pedersens (Trek-Segafredo) un Tadejs Pogačars (UAE Emirates). Pagaidām provizioriskajā dalībnieku sarakstā nav redzams neviens Latvijas riteņbraucējs, tostarp ”Trek-Segafredo” komandas pārstāvis Toms Skujiņš. Iespējams, tas gan vēl var mainīties.

Flandrijas velobrauciena favorīti

Pēc bukmeikeru domām par galveno sacensību favorītu tiek uzskatīts slovēnis Tadejs Pogačars, kura koeficients lēsts 3.50 apmērā. Slovēnis ir divkārtējais ”Tour de France” kopvērtējuma uzvarētājs 2020. un 2021. gadā. Tāpat viņam panākumi daudzās citās sacensībās un divus gadus pēc kārtas viņš bijis pasaules ranga pirmais numurs. Flandrijā sportists vēl nav uzvarējis. Otrs lielākais favorīts būs Vouts van Ārts (6.5), kurš nepiedalījās pagājušā gada sacensībās. Pagājušā gada čempionam Metjū van der Pūlam dota trešā augstākā varbūtība uzvarēt (7.5). Vēl starp favorītiem var minēt Dilanu van Bārlu (8.00), Tomu Pidkoku (11.00), Kristofu Laportu (13.00), Žulianu Alafilipu (13.00), Kasperu Asgrīnu (14.00) un Arnē de Lī (15.00).

Kā likt likmes uz Tour of Flanders sacīkstēm?

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības, tostarp notiekošās Beļģijas Flandrijas reģionā. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmes uz riteņbraukšanu un sacīkstēm pa Flandriju

Riteņbraukšanā iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar.

Jāatceras, ka Flandrijas velobrauciens ir interesants ar to, ka pēdējos 130 kilometros sportistiem jāveic daudz un dažādi kāpumi. Tieši tajos tiek noskaidrots čempions – izturīgākais šosejas riteņbraucējs arī uzvarēs vienas dienas UCI rīkotajās sacensībās. Pirms liec likmes, ņem to vērā un visdrīzāk visi no pieminētajiem favorītiem ērti jūtas garās un sarežģītās distancēs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *