MXGP posms Itālijā: Jonass vēlreiz mēģinās tikt top6

MXGP posms Itālijā: Jonass vēlreiz mēģinās tikt top6

MXGP sezona marta otrajā nedēļas nogalē sākās ar Argentīnas ”Grand Prix” sacensībām, kurās Pauls Jonass izcīnīja augsto piekto vietu kopvērtējumā. Divas nedēļas vēlāk, marta izskaņā, plānots nākamais motosporta federācijas (FIM) pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē posms, kas šoreiz notiks Itālijā. Vai tevi interesē vairāk uzzināt par motosportu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar pieejamajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada sezonu

Arī šajā sezonā MXGP klasē tajā startē Latvijas motosportists Pauls Jonass. Ja pirms gada viņš bija ”Standing Construct Husqvarna factory” braucējs, tad šogad viņš ir mainījis motociklu, ar kuru brauc, pārejot uz ”Honda” ražotajiem rīkiem. Jāsecina, ka 2022. gada čempionāts viņam nebija veiksmīgs. Pirms pašas sezonas Pauls Jonass iedzīvojās rokas savainojumā, kā dēļ viņam tika veikta operācija. Tas ietekmēja gan sagatavošanos sezonai un pierašanu pie jaunā motocikla, gan sezonu kopumā. Starptautiskās motosporta federācijas (FIM) rīkotajā pasaules motokrosa čempionāta MXGP ieskaitē Jonass kopvērtējumā palika devītais ar izcīnītiem 350 punktiem. Tas kļuvis par viņa otro sliktāko rezultātu MXGP klasē, jo iepriekš 2019. gadā viņam devītā vieta, 2020. gadā 31., bet 2021. gadā septītā.

Jaunā sezona jau ir sākusies un jau ziņots, ka motosporta federācijas FIM pasaules motokrosa čempionāta pirmajā posmā Argentīnas ”Grand Prix” Pauls Jonass finišēja augstajā piektajā vietā kopvērtējumā. Vispirms kvalifikācijā viņš ierindojās astotais, bet vēlāk pirmajā braucienā bija sestais un otrajā ceturtais. Tas deva 33 punktus kopsummā un piekto vietu kopvērtējumā. Par pirmā posma uzvarētāju kļuva spānis Rubens Fernandess, kurš aiz sevis atstāja Džefriju Hērlingsu un Horhi Prado. Vēl Argentīnas Grand Prix labāko sešiniekā iekļuva Romēns Fevrs un Maksims Reno, kamēr nepiedalījās 2022. gada čempions Tims Gajsers, kurš lauzis kājas augšstilba kaulu un nez vai šajā sezonā startēs.

Sardegna Grand Prix maršruts

Sardīnijā esošā ”Riola Sardo” trase ir pilna ar dažādiem līkumiem un tramplīniem, kuros sportisti var augstu palēkties un tikt tālāk par citiem konkurentiem. Kopumā katrs aplis ir 1750 metrus garš. Sacīkstes laikā katrā no diviem braucieniem sportisti vispirms veic 30 minūšu ilgus braucienus. Pēc tam, kad iztek laiks, visiem trasē esošajiem sportistiem jāturpina posms vēl divus līdz trīs apļus, kamēr tiek sasniegts finišs. Īpaši aizraujošs ir pirmais aplis un starts, kad sportisti cīnās par izvietojumu trasē. Arī tālakajā gaitā starp tuvāk esošajiem sportistiem norit spraiga cīņa par augstākas vietas iegūšanu vai pat uzvaru braucienā. Par uzvaru braucienā sportists saņem 25 punktus, otrās vietas ieguvējs tiek pie 22 punktiem, trešā vieta pie 20, ceturtā 18, piektā 16, sestā 15 un tā tālāk līdz 20. vietai, kas iegūst vienu punktu.

Pirms šī posma kopvērtējuma līderis ir Horhe Prado, kam 50 punkti. Divi punkti mazāk ir Rubenam Fernandesam, bet seši punkti Romēnam Fevrē. Pauls Jonass ar 36 punktiem pagaidām ir sestais kopvērtējumā.

Sardegna Grand Prix dalībnieki

Ilgu laiku sacensību apritē neatgriezīsies 2022. gada čempions pasaules čempionātā motokrosā Tims Gajsers, kurš, kā jau ziņots, Itālijas atklātā čempionāta otrajā posmā lauza labo augšstilba kaulu. Kopumā 2023. gada sezonā piedalīsies tādi motokrosisti kā Romēns Febvrs, Kalvins Vlanderēns, Benuā Paturels, Brents van Doniks, Stefens Rubinī, Pauls Jonass, Mičs Evanss, Horhe Prado, Rubens Fernandess, Hardi Rosiorgs, Alesandro Lupino, Džefrijs Hērlingss, Kevins Brumans, Džeremijs Zēvers, Valentins Žilē, Matia Guadaņini, Alvins Ostlunds un Braiens Bogerss. Tomēr katrā no posmiem starptautiskās motosporta federācijas (FIM) ieskaitē ir iespējams pieteikties arī citiem sportistiem, lai tādējādi aizpildītu brīvās vietas pie starta līnijas. Tā, piemēram, motociklu Grand Prix Argentīnā startēja 40 dalībnieki, brīvās pozīcijas aizpildot Dienvidamerikas sportistiem gan no Argentīnas, gan Čīles, Brazīlijas un citām valstīm. Līdzvērtīgi būs iespējams darīt arī citos posmos, kas tādējādi var palielināt kopējo dalībnieku skaitu. Šī iniciatīva gan nemaina to, ka favorīti paliek iepriekšējie.

Kā likt likmes uz Sardegna Grand Prix pie LV BET?

Pagaidām LV BET sporta totalizators likmes uz MXGP sacensībām nepiedāvā, taču, ja tevi interesē citas motosporta sacensības, tad dodies uz LV BET mājaslapu, augšējā izvēlnē meklē ”Sports”’ un tad kreisajā stūrī izvēlnē meklē ”motosports”.

Likt likmes uz motosporta sacensībām ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlē un likmju piedāvājumā, LV BET pieejams Sporta blogs, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem un derību iespējām.

Likmes uz Sardegna Grand Prix pie LV BET

Jau ziņots, ka LV BET sporta totalizators pagaidām likmes uz MXGP notikumiem nepiedāvā. Ja nu tomēr pastāv iespēja kur derēt uz šo Latvijā populāro motosporta čempionātu, tad visdrīzāk būs iespēja paredzēt posma uzvarētāju un kopvērtējuma labāko trijnieku. Lielas iespējas kādā no posmiem labāko trijniekā tikt ir arī Paulam Jonasam, kurš, piemēram, 2022. gada sezonā labāko sasniegumu uzrādīja mājas trasē Ķegumā, izcīnot otro vietu. Arī 2023. gadā šajā Latvijas trasē plānots MXGP posms, kas šoreiz pēc kārtas būs astotais pirmajā jūnija nedēļas nogalē. 3. jūnija plānota kvalifikācija, bet 4. jūnija abi posmi. Šeit tieši Jonasu sauks par vienu no favorītiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *