Pasaules kauss šautriņu mešanā: Latvijai trešā dalības reize

Pasaules kauss šautriņu mešanā: Latvijai trešā dalības reize

No 15. līdz 18. jūnijam Vācijā notiks ikgadēji lielākais izlašu turnīrs šautriņu mešanā – Pasaules kauss. Šoreiz tam ir mainīts izspēles formāts un palielināts dalībnieku skaits līdz 40 nācijām, trešo reizi valsts vēsturē piedaloties arī Latvijas izlasei ar Madaru Razmu un Dmitriju Žukovu ierindā. Vai vēlies vairāk uzzināt par šautriņu mešanas notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Pasaules kausu šautriņās

PDC Pasaules kauss šautriņu mešanā tiek organizēts kopš 2010. gada. Tās ir lielākās izlašu sacensības šajā sporta veidā. Katru valsti pārstāv divi rangā augstāk stāvošie sportisti, cīnoties par Pasaules kausa iegūšanu. Līdz šim visvairāk reižu, četras, tas izdevies Anglijas un Nīderlandes spēlētājiem, bet 2022. gadā pirmo reizi titulu ieguva Austrālija.

Pirms 2023. gada PDC Pasaules kausa tika mainīts izspēles formāts. Sākot ar šī gada turnīru, visas spēles tiks uzvarētas tā saucamajā ”dubultspēlē”. Tas arī ļāvis palielināt dalībnieku skaitu līdz 40, bet četras valstis, Anglija, Nīderlande, Skotija un Velsa, turnīra pirmo spēli aizvadīs no otrās kārtas, jo atrodas pirmo četru vienību izsēto statusā.

Pārējās 36 izlases sadalītas 12 grupās par trim komandām. No katras grupas spēcīgākā izlase iekļūs otrajā kārtā. Vēlāk sekos astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls. Kopējais balvu fonds ir 400 tūkstoši sterliņu mārciņu.

Kad notiks sacensības un to spēļu grafiks

Profesionālās šautriņu mešanas korporācijas (PDC) rīkotais Pasaules kauss plānots no 15. līdz 18. jūnijam Vācijā. Sacensību formāts paredz, ka grupu spēles tiks izspēlētas 15. un 16. jūnijā. Tajās uzvarētājs tiks noteikts līdz četriem uzvarētiem legiem (septiņi legi maksimums). Otrā kārta jeb astotdaļfināls gaidāms 17. jūnijā, bet ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls 18. jūnijā. No otrās kārtas līdz pusfinālam komandai nepieciešams uzvarēt astoņos legos (15 legi maksimums), bet finālā desmit (19 legi maksimums)

PDC Pasaules kausa dalībnieki

Jau minēts, ka 2023. gada Pasaules kausā četras komandas turnīru sāks no otrās kārtas. Tās būs Anglija, Nīderlande, Skotija un Velsa, kuras ir izliktas ar pirmo līdz ceturto numuru. Angļus šajā turnīrā pārstāvēs pasaules čempions Maikls Smits un Robs Kross, Nīderlandi titulētais šautriņu metējs Maikls van Gervens un Denijs Noperts, Skotiju divi pasaules čempioni Pīters Raits un Gerijs Andersons, kamēr Velsu Gervins Praiss un Džnojis Kleitons.

Pārējās 36 izlases sadalītās 12 grupās par trim izlasēm. A grupā spēlēs Beļģija, Somija un Ķīna, B grupā Vācija, Hongkonga un Japāna, C grupā Austrālija, Gajana un Gibraltārs, D grupā Ziemeļīrija, Francija un Ukraina, E grupā Īrija, Taizeme un Horvātija, F grupā Austrija, Dānija un ASV, G grupā Polija, Portugāle un Lietuva, H grupā Kanāda, Indija un Ungārija, I grupā Čehija, Singapūra un Filipīnas, J grupā Spānija, Dienvidāfrika un Islande, K grupā Latvijas izlase, Jaunzēlande un Bahreina, bet L grupā Šveice, Itālija un Zviedrija.

Latvijas izlasi pārstāvēs līderis Madars Razma un debitants Dmitrijs Žukovs

Latvijas izlase nozīmīgajās izlašu sacensībās piedalīsies trešo reizi. Abās reizēs tai izdevies uzvarēt pirmajā kārtā. 2020. gada sacensībās tika svinēta uzvara pār Hongkongu, bet pagājušogad tika sākts ar uzvaru pār Ungāriju. Tālāk par otro kārtu Latvijai vēl nav izdevies tikt, jo vienu reizi zaudēts Beļģijai, bet pirms gada šautriņu mešanas nācijai Anglijai.

Trešo reizi pēc kārtas Latvijas izlasi svarīgajās sacensībās pārstāvēs Madars Razma, kurš ir valsts labākais šautriņu metējs. 2022. gadā viņš aizvadīja savu karjeras labāko sezonu, debitēja World Matchplay, Word Grand Prix un Eiropas čempionātā. Šis gads vēl nav bijis tik spilgts, taču viņš joprojām ir starp 40 pasaules labākajiem šautriņu mešanā – 36. vietā.

Debiju tik lielās sacensībās piedzīvos Dmitrijs Žukovs, kuram tieši 2023. gads ir izrāviena sezona. Viņš kļuva par otro latvieti, kurš spējis kvalificēties PDC Eiropas tūres kādam no posmiem, līdz ar to viņš ir jau ieguvis pieredzi, spēlējot uz lielās skatuves.

Latvija PDC Pasaules kausu sāks 15. jūnijā ar spēli pret galveno konkurenti cīņā par pirmo vietu, Jaunzēlandi. Ja spēle tiks uzvarēta, tad 16. jūnijā pret Bahreinu mačs tiks aizvadīts vakara sesijā, bet zaudējuma gadījumā būs jāspēlē pēcpusdienas sesijā. Visdrīzāk tieši mačs pret Jaunzēlandi noteiks, kura izlase tiks otrajā kārtā.

Favorīti

Tieši pirmās četras izsētās komandas, Angliju, Nīderlandi, Skotiju un Velsu, var saukt par galvenajām pretendentēm uz uzvaru šī gada Pasaules kausa turnīrā. Ņemot vērā dubultspēles formātu, var būt arī dažādi pārsteigumi un pēdējos divos gados kāda no komandām spējusi izsist galvenās favorītes. 2021. gadā līdz finālam aizspēlējās Austrija, bet pirms gada triumfēja Austrālija. Tas jāņem vērā un Pasaules kauss ir viens no iemīļotākajiem turnīriem šī sporta veida līdzjutēju vidū.

Likmes uz šautriņu mešanu LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz šautriņu mešanas notikumiem. Vari veikt likmes ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī kopā spēlētājiem legiem, vidējiem punktiem, veiktajiem maksimālajiem 180 punktu gājieniem, legu handikapu un daudz ko citu. Ja vēlies uzzināt visas piedāvājumā esošās likmes, tad mūsu totalizatorā meklē tās pie ”šautriņu mešanas” sadaļas.

Ja vēlies veikt likmes uz šautriņu mešanu, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē konkrēto notikumu. Likt likmes ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām šautriņu mešanas spēlēm.

Tagad vēl ērtāk vari veikt likmes LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *