UEFA Euro 2024 kvalifikācijā Latvija uzņems pēdējo gadu ”klienti” Turciju

UEFA Euro 2024 kvalifikācijā Latvija uzņems pēdējo gadu ”klienti” Turciju

Šī gada 16. un 19. jūnijā Latvijas futbola izlase turpinās 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu ar spēlēm pret labi zināmo Turciju, kā arī Armēniju. Daiņa Kazakeviča trenētā izlase šajos divos mačos cīnīsies par pirmajiem punktiem atlases ciklā. Vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Euro 2024 kvalifikācijas spēles – Latvijas izlases iepriekšējo spēļu kopsavilkums

Latvijas futbola izlase Eiropas čempionātā spēlējusi vienu reizi – 2004. gadā. 20 gadus vēlāk, 2024. gada Eiropas čempionāta norise gaidāma Vācijā no 14. jūnija līdz 14. jūlijam. Spēles norisināsies desmit Vācijas pilsētās – Berlīnē, Minhenē, Dortmundē, Štutgartē, Gelzenkirhenē, Frankfurtē, Hamburgā, Diseldorfā, Ķelņē un Leipzigā.

Lai iekļūtu čempionātā, komandām nepieciešams tam kvalificēties caur kvalifikācijas turnīru. Tikai rīkotāja Vācija pagaidām ir automātiski garantējusi vietu. 53 valstis sadalītas desmit grupās. Septiņās no tām ir piecas komandas, bet trijās sešas. Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki tiks noskaidroti Nāciju līgas ietvaros. No Nāciju līgas A, B un C līgām grupu uzvarētājas automātiski tiks ”play-off”, neatkarīgi, vai kvalificēsies turnīram caur kvalifikāciju. Ja tā notiks, tad to vietas ieņems nākamās vietas ieguvēja. Tas nozīmē, ka teorētiski vietu ”play off” var iegūt arī D līgas uzvarētāja. Trijos zaros vispirms notiks pusfinālu izspēle, bet vēlāk arī fināls, visam izšķiroties vienā mačā. Zara uzvarētāja kvalificēsies 2024. gada Eiropas čempionāta turnīram.

Sagaidāms, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs tiks izspēlēts līdz 2023. gada novembra beigām. Īsi pirms turnīra gaidāmas Nāciju līgu play off spēlēs, kurās uzzinās pēdējās trīs finālturnīra dalībnieces.

Latvijas izlase Euro 2024 – svarīgākā informācija

Ne pirmo reizi Latvijas izlase futbolā izlozēja neieguva kādu no grandiem, kā, piemēram, Angliju, Spāniju, Itāliju vai Franciju. Daiņa Kazakeviča trenētā izlase spēlēs D grupā ar Horvātiju, Velsu, Turciju, kā arī Armēniju. Visbiežāk Latvijas futbola izlase pēdējos gados spēkojusies pret Turciju – tieši šīs valsts izlasi tā pārspēja 2004. gada Eiropas čempionāta izšķirošajā play off spēlē par tikšanu finālturnīrā. Tāpat komandas savstarpēji spēkojās pēdējā Pasaules kausa finālturnīra kvalifikācijā, vienā no mačiem spēlējot neizšķirti 3:3. Pret Turciju Latvijas izlasei pēdējos gados izdevies demonstrēt augstvērtīgu sniegumu.

Vienu spēli 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā Latvijas futbola izlase jau aizvadīja. Šī gada 28. martā tā izbraukumā ar 0:1 piekāpās Velsai. Vienīgos vārtus pretinieku rindās guva Kīfers Mūrs, taču kopumā velsieši mačā dominēja. Šis sabraukums gan Latvijas futbola izlasei vēlāk nāca ar negatīviem publiskajiem pārsteigumiem, jo tika atklāts par vārtsarga Pāvela Šteinborga un pussarga Artūra Zjuzina disciplīnas pārkāpumiem. Visdrīzāk esošā trenera laikā viņi uz valstsvienību vairs netiks aicināti.

Latvijas izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju turpinās 16. jūnijā, kad aizvadīs pirmo spēli savā laukumā, ”Skonto” stadionā uzņemot jau labi zināmo Turciju. Trīs dienas vēlāk izbraukumā gaidāms mačs pret Armēniju. Pirmo apli Latvijas izlase noslēgs 8. septembrī, kad viesosies pie Pasaules kausa trešās vietas ieguvējas Horvātijas. Vēlāk 11. septembrī Rīgā gaidāms mačs pret Velsu, 12. oktobrī pret Armēniju, 15. oktobrī viesos pret Turciju, bet kvalifikācijas cikls tiks noslēgts 18. novembrī, Latvijas neatkarības proklamēšanas dienā, kad tā spēkosies pret Horvātiju.

Latvijas izlases izredzes iekļūt Euro 2024

Bukmeikeru vērtējumā Latvijas izlasei ir niecīgas izredzes kvalificēties Euro 2024 turnīram. D grupā tai atvēlētas sliktākās izredzes iegūt vietu starp pirmajām divām – 1000.00. Par grupas favorīti uzskata Horvātiju – tās koeficients kvalificēšanās uz Eiropas čempionātu novērtēts ar 1.72. Bukmeikeru vērtējumā par otro vietu cīnīsies Turcija un Velsa. Pagaidām nedaudz labāks vērtējums dots turkiem – 3.5, kamēr velsiešiem koeficients 4.00. Tas, iespējams, tāpēc, ka pēc Pasaules kausa komandā notikušas pārmaiņas – karjeru noslēgusi lielākā zvaigzne Gerets Beils. Tikmēr Armēnijas izredzes noteiktas ar 100.00.

Pēc pirmajām divām kārtām D grupas līderes godu dalīja Horvātija un Velsa, abām iegūstot četrus punktus. Vispirms tās viena pret otru spēlēja neizšķirti, bet vēlāk Velsa pārspēja Latviju, bet Horvātija tika galā ar Turciju. Turki ar vienu uzvaru pār Armēniju ir trešie, bet jau minētajiem armēņiem un Latvijai vēl uzvaru un tostarp arī punktu nav.

Kā veikt likmes uz Euro 2024 pie LV BET?

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvijas izlases spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visus izlases mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem uz jebkuru no Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Euro 2024 vietnē LV BET

Futbols ir viens no populārākajiem sporta veidiem pasaulē un LV BET sporta totalizators piedāvā iespējas veikt derības uz visu pasaules līgu spēlēm. Vari veikt likmes ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī gūto vārtu skaitu kopā un katrai komandai atsevišķi, notikumiem puslaikos, statistikas datiem, vārtu guvējiem, precīzu rezultātu un daudz ko citu! Lai uzzinātu likmju piedāvājumu, ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē sadaļu ”futbols”.

Ja tev patīk ērtība, tad šobrīd vēl vieglāk likmes ir veikt LV BET izstrādātajā mobilajā aplikācijā. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *