2023. gada Cazoo Premjerlīga šautriņu mešanā

2023. gada Cazoo Premjerlīga šautriņu mešanā

No 2023. gada februāra sākuma līdz pat maija izskaņai Lielbritānijā gaidāms prestižākais ārpus reitinga turnīrs šautriņu mešanā – Premjerlīga. Tajā piedalīsies astoņi īpaši uzaicināti spēlētāji, cīnoties par titulu. Čempions iegūs 275 tūkstošus sterliņu mārciņu, bet kopējais balvu fonds ir viens miljons. Vai vēlies vairāk uzzināt par šautriņu mešanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada Cazoo Premjerlīgu

Professional darts corporation jeb PDC rīkotā šautriņu mešanas Premjerlīgas tiek organizēta kopš 2005. gada. To nevar uzskatīt par reitinga turnīru, bet tās ir ļoti prestižas sacensības, jo ar īpašiem ielūgumiem tajos piedalās astoņi spēcīgi šautriņu metēji. Par pēdējo jeb 2022. gada čempionu kļuva titulētais Maikls van Gervens, kurš premjerlīgā uzvarēja sesto reizi karjerā. Vēl šo titulu izcīnījuši tādi sportisti kā Fils Teilors, Gerijs Andersons, Džeimss Veids, Reimonds van Bārnevelds, Glens Durants un Džonijs Kleitons.

Kurš piedalīsies?

Šajā gadā PDC izvēlējusies sekojošus astoņus šautriņu metējus – turnīrā piedalīsies Maikls van Gervens, Pīters Raits, Maikls Smits, Gervins Praiss, Džonijs Kleitons, Neitans Aspinals, Dimitri van den Bergs un Kriss Dobijs. Smits ir pašreizējais ranga līderis, jo kļuva par 2023. gada pasaules čempionu. Pīters Raits ir otrās vietas īpašnieks rangā un viņa augstākais sasniegums ir spēlēšana finālā 2017. gadā. Maikls van Gervens rangā ir trešais, bet Gervins Praiss ceturtais. Bez titula Premjerlīgā 2022. gada turnīrā titulētais Nīderlandes šautriņu metējs uzvarēja arī ”World Matchplay” un ”World Grand Prix” turnīros. Turnīrā piedalīsies 2021. gada čempions Džonijs Kleitons, kurš rangā ir septītais. Atgriešanos piedzīvos Aspinals un van den Bergs, bet pirmo reizi karjerā astotniekā iekļuvis Kriss Dobijs. Tas noticis pateicoties viņa triumfam gada pirmajā turnīrā ”Masters”. Parasti tieši šī turnīra uzvarētājs saņem pēdējo ceļazīmi uz Premjerlīgu.

Madars Razma, kurš ir Latvijas labākais šautriņu metējs, Premjerlīgai piedalīties nav izvēlēts. Iepriekšējā sezona viņam gan bija sekmīgākā karjerā. Viņš debitēja ”World Matchplay”, Eiropas čempionātā un ”World Grand Prix”, bet 2023. gada pasaules čempionāta ietvaros latvietis aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur interesantā cīņā zaudēja Gerijam Andersonam. Nav izslēgts, ka 2024. gada pasaules čempionāts arī būs reize, kad Madars Razma būs starp dalībniekiem.

Grafiks

Šī gada Premjerlīga norisināsies no 2. februāra līdz 25. maijam. Vispirms gaidāmi 16 atsevišķi turnīri tādās vietās kā Belfāstā, Kārdifā, Glāzgovā, Dublinā, Ekseterā, Liverpūlē, Notingemā, Ņūkāslā, Berlīnē, Birmingemā, Braitonā, Roterdamā, Līdsā, Mančestrā, Šefildā un Aberdīnā. Savukārt fināli, kā ierasts, plānoti Londonā O2 arēnā.

Kopš 2022. gada ir arī mainīts formāts sacensībās. Sākot ar to, visi astoņi šautriņu metēji aizvada spēles pēc izslēgšanas principa. Tas nozīmē, ka katrā no 16 vakariem tiek noteikts viens uzvarētājs, kurš saņem desmit tūkstošu sterliņu mārciņu prēmiju. Tāpat uzvarētājs turnīra tabulā iegūs piecus punktus, finālists trīs punktus, bet pusfinālisti divus punktus. Zaudētāji pirmajā mačā paliks bez punktiem. Pēc 16 aizvadītajiem vakariem četri labākie pēc izcīnītajiem punktiem kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pusfinālā pirmā vieta tabulā spēlēs pret ceturtās, bet otrās pret trešās.

Šautriņu mešanas Premjerlīgas čempions kļūs par vismaz 275 tūkstošiem sterliņu mārciņu bagātāks. Viņam ir iespēja papildināt gūto prēmiju apmēru ar uzvaru atsevišķajos posmos. Finālists iegūs 125 tūkstošus, pusfinālisti 85 tūkstošus, piektās vietas ieguvējs 75 tūkstošus, sestās vietas 70 tūkstošus, septītās vietas 65 tūkstošus, bet noslēdzošā astotā vieta ļaus nopelnīt 60 tūkstošus sterliņu mārciņu. Pievienojot 160 tūkstošus, kurus var saņemt bonusos no uzvarām atsevišķos turnīros Premjerlīgas kopējais naudas balvas apjoms ir viens miljons sterliņu mārciņu.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt 2023. gada Cazoo Premjerlīgā?

Pirms turnīra par lielākajiem favorītiem šautriņu mešanā var saukt trīs – Maiklu Smitu, Maiklu van Gervenu un Pīteru Raitu. Smits ir pašreizējais pasaules čempions, kā arī nav zaudējis jau vairākos finālos pēc kārtas. Van Gervens ir seškārtējs Premjerlīgas uzvarētājs, kā arī šeit kļuva par titula ieguvēju 2022. gada turnīrā. Tikmēr Raits ir 2022. gada un 2020. gada pasaules čempions. Viņš ieguvis arī daudzus citus titulus. Premjerlīgā gan ir iespējami pārsteigumi un jebkurš no astoņiem šautriņu metējiem var uzvarēt kādā no 16 vakariem. Tomēr pieminētajiem trim un Praisam vajadzētu tikt uzskatītiem par galvenajiem favorītiem uz tikšanu pusfinālā.

Kur var skatīties 2023. gada Cazoo Premjerlīgu?

Latvijas teritorijā darts sacensības iespējams vērot tiešsaistes platformā Viaplay. Tieši šeit tiek translētas visas nozīmīgākās darts sacensības un turnīri. Izņēmums nebūs arī Premjerlīgas sacensības, ieskaitot visu vakaru un izslēgšanas cīņu translēšana. Gadījumā, ja tev nav pieejams Viaplay pakalpojums, tad iespējams reģistrēties pdc.tv un skatīties šajā platformā. Tāpat sporta veida vadošā organizācija PDC katras kārtas nozīmīgāko apskata video ievieto savā sociālajā tīklā Youtube, bet kārtas laikā labākajiem notikumiem legos iespējams sekot līdz PDC kontā Twitter.

Likmes uz 2023. gada Cazoo Premjerlīgu vietnē LV BET

Ja tev interesē derēt uz šautriņu mešanas turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”Šautriņu mešana”. Ar tā palīdzību vari izvēlēties piedāvājumā esošās spēles un izdarīt likmes.

Izdarīt likmes uz šautriņu mešanas turnīriem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Tas ir tik vienkārši! Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš piedāvā saviem spēlētājiem jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot šautru turnīriem.

2023. gada Cazoo Premjerlīgas padomi un likmes vietnē LV BET

Uz Premjerlīgas spēlēm vari derēt uz spēlētāju iecienītāko prognozi – mača uzvarētāju. Tomēr pastāv arī citas iespējamas derības. Vari noteikt arī kopā spēlētos legus – jāatceras, ka katra turnīra pirmajā kārtā šautriņu metēji spēlē līdz sešiem uzvarētiem legiem, līdz ar to netiks spēlēti vairāk par 11. Iespējams derēt uz legu handikapu jeb uzvarētāja iespējamo pārsvaru, kā arī precīzu rezultātu. Tajā var būt sešas dažādas opcijas – 6-0, 6-1, 6-2, 6-3, 6-4 vai 6-5. Šautriņu mešana gan ir neprognozējama – spēle var noslēgties gan ar 6-0, gan ilgt līdz maksimāli spēlētajiem legiem. Ar visām iespējamajām likmēm šautriņu mešanā iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvā labāko šī sporta veida spēļu klāstu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *