2023. gada Cazoo Grand Slam šautriņu mešanā

2023. gada Cazoo Grand Slam šautriņu mešanā

No šī gada 11. līdz 19. novembrim gaidāms noslēdzošais TV reitinga turnīrs pirms 2024. gada pasaules čempionāta šautriņu mešanā – ”Grand Slam of darts”. Tajā sapulcēsies visi nozīmīgākie šautriņu metēji, bet iespēju sevi pierādīt būs arī tiem, kuri ne vienmēr piedalās reitinga turnīros. Vai vēlies vairāk uzzināt par šautriņu mešanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Cazoo Grand Slam šautriņu mešanā

PDC jeb Professional darts corporation šo šautriņu mešanas turnīru organizē kopš 2007. gada. Sākotnēji tas nebija reitinga turnīrs un viens pret otru spēlēja PDC un tās niknākās konkurentes BDO (British darts organisation) paspārnē esošie spēlētāji. Šobrīd vietu turnīrā nodrošina dažādu līmeņu spēlētāji, tostarp arī sievietes. 2022. gada turnīrā 14 vietas tika nodrošinātas no ”Order of Merit”, viena no PDC Eiropas tūres, vēl viena no PDC Pro tūres, bet pēdējās astoņas dalībnieku vietas tika noteiktas speciālā kvalifikācijas turnīrā. Vēl Cazoo Grand Slam šautriņu mešanas turnīrā piedalās jaunatnes čempions un finālists, PDC Challenge, Development tūres ranga labākie, divas sievietes, PDC Āzijas un Ziemeļamerikas čempionātu uzvarētāji.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka vispirms 32 šautriņu metēji tiek izlozēti astoņās grupās par četriem katrā. Vispirms tie izspēlē apļa turnīru, pēc kā no katras grupas divi labākie šī sporta veida pārstāvji iekļūst otrajā kārtā. Vēlāk jau pēc izslēgšanas metodes tiek noteikts čempions. Grupu turnīrā spēles notiek līdz pieciem uzvarētiem legiem, otrajā kārtā līdz desmit, bet ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā līdz 16.

Jāmin, ka Grand Slam of darts ir noslēdzošais TV reitinga turnīrs pirms pasaules čempionāta. Šis nozīmīgais turnīrs allaž ticis organizēts kalendārā gada beigās Londonā ar noslēgšanos nākamā gada sākumā. Savukārt šis turnīrs visbiežāk ticis organizēts Vulverhemptonā, vien 2020. un 2021. gadā tam notiekot Koventrī.

Cazoo Grand Slam of darts uzvarētāji

Visvairāk reižu, sešas, par šī turnīra uzvarētāju kļuva slavenais anglis Fils Teilors. Trīs reizes šajās sacensībās par labāko kļuvs Maikls van Gervens un velsietis Gervins Praiss, savukārt pa reizei triumfējuši Skots Vaitss, Žuzē de Sūza, Reimonds van Bārnevelds un Maikls Smits. Tieši esošais pasaules čempions Smits kļuva par pēdējo šī turnīra uzvarētāju, 2022. gada finālā pārliecinoši ar 16-5 pārspējot Neitanu Aspinalu.

Cazoo Grand Slam šautriņu mešanā 2023 dalībnieki

Jāmin, ka turnīra kopējais balvu fonds ir 650 tūkstoši sterliņu mārciņu. No tā uzvarētājs nopelnīs 150 tūkstošus, kamēr 70 tūkstoši pienāksies finālistam. Pusfinālisti mājās brauks ar 50 tūkstošu lielu naudas prēmiju, ceturtdaļfinālisti ar 25 tūkstošiem, bet otrā kārta ļaus nopelnīt 12 ar pusi tūkstošus sterliņu mārciņu. Astoņi tūkstoši tiks tiem spēlētājiem, kuri grupā paliks trešie, bet pieci tūkstoši ceturto vietu ieguvējiem. Katras grupas uzvarētājs savu prēmiju palielinās par trim ar pusi tūkstošiem sterliņu mārciņu.

Septembra otrajā pusē vēl nebija zināmi visi 2023. gada turnīra dalībnieki, taču daļa no tiem jau bija saprotami. Bija skaidrs, ka starp dalībniekiem būs tādi zināmi spēlētāji kā Maikls Smits, Maikls van Gervens, Neitans Aspinals, Kriss Dobijs, Endrjū Glaidings, Gervins Praiss, Džonijs Kleitons, Robs Kross, Pīters Raits, Gerijs Andersons, Deivs Čiznals, Lūks Hamfriss, Krištofs Ratajskis, Dirks van Duijvenbode, Deimons Heta un Denijs Noperts.

Kā esošais jaunatnes čempions turnīrā piedalīsies Džošs Roks, bet finālists Neitans Girvans. PDC attīstības tūrē labākais ir bijis Gians van Vīns, kas dod viņam iespēju debitēt uz lielās skatuves, kamēr Bo Grīvsa ar panākumu sieviešu ”World Matchplay” būs viena no dāmām turnīrā. Citas spēlētāju vietas tiks noteiktas līdz turnīram, bet pēdējie astoņi dažas dienas pirms 11. novembra, kad gaidāms turnīra sākums. Latvijas šautriņu metējs Madars Razma vēl savas karjeras laikā šajā turnīrā startējis nav un caur kvalifikāciju viņam var būt iespēja iegūt vienu no pēdējām astoņām ceļazīmēm.

Likmes uz Cazoo Grand Slam šautriņu mešanās turnīru ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Grand Slam turnīru šautriņu mešanā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”šautriņu mešana”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz šautriņu mešanu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām šautriņu mešanas spēlēm.

Derību padomi un likmes uz Cazoo Grand Slam šautriņu mešanā LV BET

LV BET piedāvā veikt dažādas derības uz šautriņu mešanas sacensībām. Vari noteikt ne tikai uzvarētāju, bet arī kopā spēlētos legus, potenciālo deviņu dārtu finišu, rezultāta handikapu, un dažādus citus iespējamos aspektus. Saistībā ar kopā spēlētājiem legiem jāņem vērā, ka katrā turnīra fāzē var atšķirties spēles formāts – Grand Slam turnīrā grupā maksimums tiks spēlēti deviņi legi, otrajā kārtā, 19, bet ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā maksimums iespējams 31 legs. Ar visām potenciālajām likmju izvēlēm ienāc un iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kas saviem spēlētājiem piedāvā pašas labākās izvēļu iespējas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *