Liepājas rallijs: mājinieks Sesks cīnīsies par uzvaru

Liepājas rallijs: mājinieks Sesks cīnīsies par uzvaru

No 17. līdz 18. jūnijam Latvijā gaidāms FIA Eiropas rallija čempionāta posms – Liepājas rallijs. Tas norisināsies tādās klasēs kā ERC, ERC3, ERC4, kā arī ERC Junior. Vienā no šī gada posmiem, Polijā, uzvaru izcīnīja Mārtiņš Sesks, kurš Liepājā jau būs mājinieku statusā. Vēlies vairāk uzzināt par rallija norisēm? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Rallijs Liepāja 2023 – kas jāzina?

Tet Rally Liepāja, kā to dēvē 2023. gadā, kopumā notiek jau kopš 2013. gada. Vēl senāk Latvijas sportisti sacentušies tā saucamajā Kurzemes rallijā, bet pēdējos gados sacensības ietverts FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārā. Šogad šis kļūs par kalendāra ceturto posmu aiz jau aizvadītajiem Portugālē, Spānijā un Polijā.

Līdz šim Tet Rally Liepāja uzvarējuši Somijas, Īrijas, Krievijas, Zviedrijas un Latvijas autosportisti. Pirmajā rallijā par uzvarētāju kļuva soms Jari Ketomā, bet vēl šeit uzvarējuši tādi sportisti kā Esapeka Lapi, Kreigs Brīns, Ralfs Sirmacis, Nikolajs Grjazins, kā arī Olivers Solbergs. 2022. gadā jeb pēdējā Liepājas rallijā par uzvarētāju kļuva mājinieks un arī liepājnieks Mārtiņš Sesks, kurš sacensībās piedalījās ar Škoda Fabia Rally2 evo automašīnu.

Pirms Tet Rally Liepāja FIA Eiropas rallija čempionāta kopvērtējumā līderis ir austrālietis Haidens Padons, kuram trijos posmos izcīnīti 85 punkti. Pēc uzvaras Polijā uz otro vietu kopvērtējumā pacēlies Mārtiņš Sesks, kuram 48 punkti, taču tikpat ir arī Madsam Ostbergam no Norvēģijas. Vēl labāko sešiniekā ir sportisti no Francijas, Spānijas un Polijas.

Rally Liepāja 2023 maršruts un grafiks

Sacensību plāns paredz, ka šī gada TET Rally Liepāja norisināsies divas dienas. To laikā sportisti aizvadīs 17 ātrumposmus. Rallijs sāksies sestdien, 17. jūnijā Tukumā. Tieši tur gaidāms pirmais ātrumposms, kurš, pie tam, būs garākais sacensību laikā – 27.56 kilometri. Dalībniekiem tas būs jāveic divas reizes, kas nozīmē, ka Tukumā gaidāmi pirmie divi posmi. Uzreiz pēc tam rallijs turpināsies Talsu pusē – šeit FIA Eiropas rallija čempionāta ātrākās ekipāžas startēs pirmo reizi. Ātrumposma maršruts vedīs ārpus pilsētas, noslēdzoties ar īsu grunts posmu Talsu novadā. Ceturtais un piektais ātrumposms gaidāms Kuldīgas pusē, kur tas atgriezīsies pirmo reizi piecu gadu laikā. Ceturtais posms norisināsies Īvandē, bet piektais Snēpelē. Pirmā diena noslēgsies ar ātrumposmu Liepājas pilsētas ielās, Jūrmalas parka teritorijā.

Otrā sacensību diena gaidāma svētdien, 18. jūnijā. Dienas laikā vispirms notiks četri ātrumposmi Dienvidkurzemes novadā. Tad gaidāma viesošanās servisa parkā, lai sagatavotu automašīnas noslēdzošajam rallija cēlienam – atkārtotiem posmiem Liepienu un Krogzemju pusēs, otrajam esot arī tā saucamajam power stage, kas ļauj iegūt papildus punktus čempionāta kopvērtējumā.

Liepājas rallija 2023 dalībnieki

Tet Rally Liepāja ietvaros norisināsies ne tikai FIA Eiropas rallija čempionāta posms, bet arī Latvijas čempionāts. ERC posma ietvaros pieteikusies 61 ekipāža no tādām valstīm kā Jaunzēlandes, Norvēģijas, Spānijas, Itālijas, Latvijas, Francijas, Somijas, Igaunijas, Īrijas, Čehijas, Zviedrijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Polijas, Rumānijas, Argentīnas, Austrālijas, Vācijas, Austrijas, Japānas un Ukrainas.

Latvijas lielākā cerība sacensības noslēgt augstā vietā ir Mārtiņam Seskam kopā ar Renāru Franci. Viņi pavisam noteikti tiks uzskatīti par vieniem no Tet Rally Liepāja favorītiem. Pirms gada ar Škoda Fabia auto viņi kļuva par uzvarētājiem, bet šogad Sesks ir spēris vēl vienu soli uz priekšu, ar šo pašu spēkratu uzvarot ERC rallija posmā ārpus Latvijas. Vēl no Latvijas piedalīsies Iļja Zakmans un Estere Zakmane.

Uz starta dosies arī čempionāta kopvērtējuma līderis no Jaunzēlandes – Haidens Padons. Pavisam noteikti arī viņš jāuzskata par vienu no galvenajiem favorītiem cīņā uz uzvaru Kurzemes ceļos. Tāpat piedalīsies Seska konkurenti kopvērtējumā – norvēģis Ostbergs, kā arī citi.

Sagaidāms, ka Latvijas posmā startēs vairāki kaimiņvalstu sportisti. No Igaunijas, kur rallijs ir lielā cieņā, uz Latviju posīsies tādi sportisti kā Georgs Linamē, Roberts Virvess, Jaspers Vahers/Evelīna Mitendorfa, Karls-Markuss Sei/Martins Lotots, Marks Egerts Titss/Jako Vilo, kā arī Keiro Orguss/Hendriks Krāvs.

LV BET Rallija 2023 prognozes

Ja vēlies likt likmi uz rallija notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’rallijs”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās spēles, tostarp Serras de Fafe e Felgueira ralliju. Ja tas tevi būs ieinteresējis, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz rallija notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmes uz Rally Liepāja 2023 vietnē LV BET

Atsevišķas likmju iespējas uz rallija sacensībām iespējamas arī sporta totalizatorā LV BET. Vari noteikt, kurš no sarakstā esošajiem sportistiem uzvarēs un ar kādu sekunžu handikapu tas tiks paveikts. Ja tevi interesē uzzināt visas pieejamās likmes uz rallija sacensībām, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā, kurš tev neliks vilties!

Jāpiebilst, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *