WTA 500 Īstbornas tenisa turnīrs: vai Ostapenko vēlreiz spēlēs finālā?

WTA 500 Īstbornas tenisa turnīrs: vai Ostapenko vēlreiz spēlēs finālā?

No 24. jūnija līdz pat 1. jūlijam jeb īsi pirms trešā ”Grand Slam” Vimbldonas turnīra gaidāms WTA 500 sērijas turnīra Īstbornas izspēle Anglijā. Pēdējos divus gadus finālā spēlējusi Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura piedalīsies arī šogad. Vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Īstbornas WTA 500 — kas jums jāzina par turnīru?

Īstbornas WTA 500 sērijas turnīrs tiek organizēts kopš 1974. gada un 2023. gadā tas notiks 48. reizi. Pārsvarā šo turnīru sauc kā iesildīšanos sezonas trešajam ”Grand Slam” Vimbldonai, jo šīs ir pēdējās sacensības tieši pirms nozīmīgākā turnīra uz zālaja seguma kortiem. Tas nozīmē, ka arī Īstbornas WTA 500 sērijas turnīrā spēlētājas spēlē uz šī korta seguma.

Kopumā turnīrā piedalās 48 vienspēļu tenisistes un 16 dubultspēļu pārī, turnīra laikā sadalot ap 800 tūkstošiem dolāru. Visvairāk reižu, 11, par Īstbornas WTA 500 sērijas turnīra uzvarētāju kļuvusi leģendārā Martina Navratilova. Viņa jau ilgāku laiku savu karjeru ir noslēgusi, pie 11 uzvarām turnīrā tiekot no 1978. līdz 1993. gadam.

Īstbornas WTA 500 sērijas turnīrā piedalās arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko. Īpaši pēdējie divi gadi viņai šeit bijuši veiksmīgi – 2021. gadā Ostapenko Īstbornas WTA 500 sērijas turnīrā triumfēja, finālā ar 6-3, 6-3 pārspējot Aneti Kontaveitu, bet pirms gada viņa spēlēja finālā, piekāpjoties Petra Kvitovai (3-6, 2-6).

Īstbornas WTA 500 turnīra datums un norises vieta

Noslēdzošās sacensības pirms Vimbldonas čempionāta gaidāmas no 24. jūnija līdz pat 1. jūlijam. Kā jau minēts, šīs ir pēdējās sacensības pirms Vimbldonas, tāpēc daudzas spēlētājas to izmanto kā tādu ģenerālmēģinājumu. Īstbornas WTA 500 sērijas turnīrs tiek organizēts ”Devonshire Park Lawn Tennis club”. Tas atklāts tālajā 1881. gadā un pašreiz tā centrālajā laukumā ir sēdvietas astoņiem tūkstošiem līdzjutēju. Kā jau citur Lielbritānijā, arī Īstbornā tenisa korti ir ar zālaja segumu.

Kas piedalīsies Īstbornas WTA 500 turnīrā?

Dalībnieku saraksts

Turnīrs Īstbornā norisināsies līdz 1. jūlijam un sagaidāms, ka tajā piedalīsies augsta līmeņa tenisistes. Visdrīzāk amerikānieti Medisonu Kīzu WTA 500 sērijas turnīra ietvaros varēs saukt kā par vienu no favorītēm. Viņas tautiete, Džesika Pegula, gan būs visaugstāk izsētā (ar pirmo numuru), jo no visām tenisistēm pašlaik WTA rangā atrodas visaugstāk – trešajā vietā. Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko WTA rangā ieņem 17. vietu un turnīrā izsēta ar desmito numuru. Izsēta ar astoto numuru ir brazīliete Beatriza Hadada, bet vēl starp pirmā desmitnieka izsētajām tenisistēm ir tādas zināmas sportistes kā Jeļena Ribakina, Koko Gaufa, Onsa Žabēra, Maria Sakari, Darja Kasatkina, Petra Kvitova, Barbora Krejčīkova un Karolīna Pliškova.

Vēl sagaidāms, ka Īstbornas WTA 500 sērijas turnīra ietvaros startēs arī tādas tenisistes kā Kinvena Ženga, Magda Lineti, Anastasija Potapova, Anhelina Kaļiņina, Elīze Mertensa, Paula Badosa, Šuai Ženga, Cirstea Sorana, kā arī Marketa Vondrosova. Pārējās turnīra spēlētājas tiks noteiktas kvalifikācijā, kuras aizritēs no 24. jūlija līdz 25. jūlijam, kamēr no 26. jūlija gaidāmas pamatsacensību pirmās kārtas aizvadīšana.

Īstbornas WTA 500 turnīra favorītes

2021. gada Īstbornas turnīra čempione un pērnā gada Īstbornas turnīra fināliste Aļona Ostapenko pavisam noteikti saucama par vienu no turnīra galvenajām favorītēm. Pēc rezultātiem pēdējos divos gados redzams, ka Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete ir iemīļojusi šo turnīru.

Viņa gan nebūs vienīgā kandidāte uz uzvaru. Katra no pirmā desmitnieka izsētajām spēlētājam kā Džesika Pegula, Jeļena Ribakina, Beatrize Hadada, Koko Gaufa, Onsa Žabēra, Maria Sakari, Darja Kasatkina, 2022. gada Īstbornas turnīra čempione Petra Kvitova, Barbora Krejčīkova un Karolīna Kliškova var aizvadīt labu turnīru un to pat uzvarēt. Jāņem vērā, ka tenisā starp labākajām ranga sportistēm ir augsta konkurence un katra var uzvarēt katru.

Tāpat pirms likmju izdarīšanas jāatceras, ka sieviešu tenisā vienmēr tiek spēlēts līdz uzvarētiem diviem setiem. Tas nozīmē, ka maksimums iespējami trīs. Pie rezultāta 5-5 tenisistes spēlē vēl divus geimus un, ja rezultāts ir 6-6, tad seko taibreiks līdz septiņiem uzvarētiem punktiem vai divu punktu pārsvaram.

Likmes uz WTA 500 Īstbornas turnīru LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada Īstbornas WTA 500 gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Padomi un derības uz WTA 500 Īstbornas turnīru LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *