PAOLO NIKOLATO DEBIJA: LATVIJAS FUTBOLA IZLASEI DIVAS PĀRBAUDES SPĒLES

21. un 26. martā Latvijas nacionālā futbola izlase aizvadīs pirmās oficiālās spēles 2024. gadā. Divās pārbaudes spēlēs vispirms gaidāma spēkošanās ar Kipras izlasi, bet vēlāk – Lihtenšteinu. Šīs kļūs par pirmajām spēlēm jaunajam galvenajam trenerim Paolo Nikolato, kurš kandidātu sarakstā atgriezis atsevišķus futbolistus, kuri nespēlēja iepriekšējā trenera vadībā. Vēlies veikt likmes uz futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamajām likmēm un veic derības.

JAUNAIS TRENERIS DEBITĒS AR SPĒLĒM PRET KIPRU UN LIHTENŠTEINU

Šī gada februārī Latvijas Futbola federācija (LFF) lēma, ka par nākamo vīriešu izlases galveno treneri tiks izvirzīts itālis Paolo Nikolato, kuram līdz šim pieredze bijusi strādāšanā savā dzimtenē ar dažādām jauniešu izlasēm. 2024. gada vasarā Nikolato ar izlasi startēs Baltijas kausā, bet rudenī UEFA Nāciju līgas C līgā, kur būs jācīnās vienā grupā pret Ziemeļmaķedoniju, Armēniju un Fēru salām.

Lai iekļautos UEFA noteiktajos spēļu aizvadīšanas noteikumos viena gada griezumā, martā izlase sanāks uz pirmo nometni, kurā plānotas divas pārbaudes spēles – 21. martā gaidāma cīnīšanās pret Kipru, bet piecas dienas vēlāk pret Lihtenšteinu. Abas spēles norisināsies izbraukumā, Larnakā. Gan pret Kipras, gan Lihtenšteinas izlasēm Latvijas futbolisti ir iepriekš spēlējuši – tā, piemēram, otro no minētajām izlasēm Latvijas nacionālās izlases spēlētāji pēdējo reizi apspēlēja pavisam nesen – pēdējā Nāciju līgas sezonā. 2022. gada 6. jūnijā Artūrs Zjuzins deva minimālu uzvaru ar 1:0, bet 14. jūnijā divi Vladislava Gutkovska vārti atnesa nedaudz pārliecinošāku panākumu – 2:0.

LATVIJAS IZLASE IZLASES SASTĀVĀ ATGRIEZTI ATSEVIŠĶI FUTBOLISTI

Pirmajā nometnē, kurā Latvijas izlasi vadīs Paolo Nikolato, viņš veicis atsevišķas izmaiņas kandidātu sarakstā pret to, kādi spēlētāji ierasti tika izsaukti Daiņa Kazakeviča vadībā. Tā, piemēram, atgriezti izlasē ir vārtsargs Pāvels Šteinborgs un pussargs Artūrs Zjuzins, kuri disciplīnas pārkāpumu dēļ Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pirmā izbraukuma laikā vēlāk uz valstsvienību izsaukti netika.

Pirmo reizi kopš 2021. gada uz valstsvienību izsaukts aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš šobrīd spēlē Grieķijas pēc spēka otrajā līgā. Pēc krustenisko saišu traumas sadziedēšanas atpakaļ ierindā ir uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš Dienvidkorejas čempionātā atgriešanos nosvinēja ar ātriem vārtiem savas komandas labā. Viņš no visiem izsauktajiem ir rezultatīvākais, 43 spēlēs gūstot 11 vārtus.

Salīdzinājumā ar Latvijas izlases pēdējo treniņnometni novembrī, tad šoreiz izsaukti nav vārtsargs Nils Toms Puriņš, aizsargs Krišs Kārkliņš, pussargs Bogdans Samoilovs un uzbrucējs Dāvis Ikaunieks. Lielākā daļa no spēlētājiem ikdienā spēlē Virslīgas klubos kā RFS, ”Riga”, ”Valmiera”, ”Liepāja” un ”Auda”. Tas ļauj domāt, ka Latvijas futbola virslīga ir konkurētspējīgs turnīrs.

Līdz ar jaunā trenera stāšanos amatā notikušas izmaiņas arī treneru korpusā. Pārsvarā tajā redzami itāļu speciālisti – Paolo Nikolato turpmāk asistēs Masimo Paganīns, par fizisko sagatavotību rūpēsies Vinčenzo Pinkolini, bet viens no video analītiķiem būs Leonardo Karleti. Neiztrūkstoši redzami arī Latvijas speciālisti – kā viens no Nikolato asistentiem piesaistīts bijušais valstsvienības viens no līderiem Aleksandrs Cauņa, bet kā vārtsargu treneris turpmāk strādās ilggadējā izlases vērtība Andris Vaņins. Māris Smirnovs būs viens no fiziskās sagatavotības treneriem, bet Iļja Ščaņicins – video analītiķis.

KUR SKATĪTIES LATVIJAS NACIONĀLĀS FUTBOLA SPĒLES

Latvijas futbola izlase ar savām spēlēm parasti ir priecējusi līdzjutējus arī ar to translācijām. Pagaidām gan nav zināms, vai kāds no TV kanāliem pārraidīs šīs spēles. Tas visdrīzāk būs zināms īsi pirms spēļu sākuma. Līdzšinējais izlases partneris Viaplay no Latvijas tirgus ir aizgājis, un turpmāk Latvijas nacionālās izlases spēles tiks pārraidītas Go3 straumēšanas platformā. Nav gan zināms, vai tas attiecās arī uz pārbaudes spēļu translēšanu.

PADOMI UN LIKMES PAR SPĒLĒM PRET KIPRU UN LIHTENŠTEINU

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz futbola spēlēm. Latvijas nacionālās izlases cīņas pret Kipru un Lihtenšteinu nebūs izņēmums. Vispopulārākās klientu izvēles ir derēt uz spēles uzvarētāju, kopā iesistajiem vārtiem spēlē, puslaikā un kādai no komandām. Tāpat populāras izvēles var būt dubultlikmes iespēja, brīdinājumu skaits un vai abas komandas spēlē iesitīs. Ja vēlies veikt likmes uz futbola populārākajiem iespēju tirgiem, tad LV BET piedāvā labākos koeficientus.

Kopumā LV BET piedāvājumā ir viens no plašākajiem futbola derību ziņā. Bez klasiskajām izvēlēm pastāv iespēja derēt uz dažādiem statistikas rādītājiem (brīdinājumi, aizmugures, sitieni, utml.), katras komandas iespēto, handikapiem, vārtu guvējiem un daudz ko citu. Veicot likmes uz izlašu spēlēm, jāieskatās, kā katrai komandai veicies iepriekšējās spēlēs un iepriekš, kā tās spēlējuši savstarpēji. Par ļaunu nenāktu ieskatīties FIFA rangā – Latvija tajā ieņem 136. vietu. Kipra ir 11 vietas augstāk (125. vieta), bet Lihtenšteina ir viena no vājākajām izlasēm rangā – vien 203. vieta no 210 nācijām. Tas var nozīmēt, ka spēlē pret Kipru abu komandu izredzes uzvarēt tiks vērtētas līdzvērtīgi, bet pret Lihgtenšteinu Latvija būs favorīte.

FUTBOLA DERĪBAS LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvijas izlases spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *