Sākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā sezona

Sākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā sezona

Naktī uz 25. oktobri startēs jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona. Tajā joprojām spēlēs divi latvieši – Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, taču abi vasarā mainījuši komandas – viens pārstāvēs Bostonas ”Celtics”, bet otrs Oklahomsitijas ”Thunder”. Vai vēlies vairāk uzzināt par NBA? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par NBA regulāro sezonu

Jaunā, 2023./2024. gada NBA sezona, sāksies naktī uz 25. oktobri, kad plānotas divas spēles – čempione Denveras ”Nuggets” uzņems Losandželosas ”Lakers”, kamēr Goldensteitas ”Warriors” cīnīsies pret Fīniksas ”Suns”. Kopumā, kā jau ierasts, basketbola mekas 30 komandas aizvada 82 regulāro spēļu sezonu un pēc tam katrā no konferencēm sešas labākās automātiski iekļūšst izslēgšanas spēlēs jeb play off. Katras konferences četras nākamās labākās komandas jeb no septītās līdz desmitajai vietai ”play in” formāta spēlēs sadala pēdējās divas vietas play off katrā no konferencēm.

Lai izcīnītu NBA titulu, nepieciešams uzvarēt četrās sērijās. Katrā sērijā jābūt pārākai sērijā līdz četrām uzvarām. 2023./2024. gada sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Denveras ”Nuggets”, kas spēja apspēlēt Maiami ”Heat”. NBA vēsturē par titulētākajām komandām sauc Losandželosas ”Lakers” un Bostonas ”Celtics”, kas arī ir vienas no populārākajām līgas vienībām. Vēl par tādu var saukt leģendāro Ņujorkas ”Knicks”, kas savas mājas spēles joprojām aizvada ”Madison Square garden” laukumā.

NBA regulārās sezonas dalībnieces

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piedalās 30 komandas, kuras sadalītas divās konferencēs – Austrumu, kā arī Rietumu konferencē. Austrumu konferencē spēlē tādas komandas kā Milvoki ”Bucks”, Bostonas ”Celtics”, Filadelfijas ”76ers”, Klīvlendas ”Cavaliers”, Ņujorkas ”Knicks”, Bruklinas ”Nets”, Maiami ”Heat”, Atlantas ”Hawks”, Toronto ”Raptors”, Čikāgas ”Bulls”, Vašingtonas ”Wizards”, Indiānas ”Pacers”, Orlando ”Magic”, Šarlotes ”Hornets” un Detroitas ”Pistons”.

Pirms jaunās sezonas bukmeikeri par galveno favorīti Austrumu konferencē uzskata Bostonas ”Celtics” – tās koeficients uz uzvaru tiek noteikts ar 3.1. Milvoki ”Bucks”, kuras līderis ir Jannis Adetokunbo, tiek minēta par nākamo favorīti – koeficients 3.4. Maiami ”Heat” koeficients uz uzvaru noteikts 5.25 vērtībā, bet Filadelfijas ”76ers”, kuras rindās spēlē pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Džoels Embīds, koeficients ir 8.00

Rietumu konferencē spēlēs tādas komandas kā Denveras ”Nuggets”, Sakramento ”Kings”, Losandželosas ”Clippers”, Losandželosas ”Lakers”, Goldensteitas ”Warriors”, Fīniksas ”Suns”, Memfisas ”Grizzlies”, Minesotas ”Timberwolves”, Ņūorleānas ”Pelicans”, Oklahomsitijas ”Thunder”, Dalasas ”Mavericks”, Jūtas ”Jazz”, Portlendas ”TrailBlazers”, Hjūstonas ”Rockets” un Sanantonio ”Spurs”.

Čempione Denveras ”Nuggets” bukmeikeru vērtējumā pirms jaunās sezonas ir galvenā favorīte konferencē – tas koeficients noteikts 3.4 vērtībā. Fīniksas ”Suns”, kas bruņojusies ar Bredliju Bīlu starpsezonā blakus Kevinam Durentam un Devinam Bukeram, ir nākamā favorīte ar koeficientu 4.35. ”Warriors” ar koeficientu 6.5 ir trešā favorīte, bet ”Lakers” ar 8.5 ceturtā.

Latvijas basketbolisti vasarā mainījuši klubus

NBA spēlē arī Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kā arī Dāvis Bertāns. Abi 2023. gada vasarā, īsi pirms Pasaules kausa, mainīja pārstāvētos klubus. Porziņģis no Vašingtonas ”Wizards” tika aizmainīts uz vienu no līgas favorītēm Bostonas ”Celtics”, bet Dāvi no Dalasas ”Mavericks” drafta naktī aizmainīja uz Oklahomsitijas ”Thunder”, kuras rindās spēlē viens no līgas uzlēcošajām zvaigznēm Šejs Gildžess-Aleksandrs.

Kristaps Porziņģis 2022./2023. gada sezonā aizvadīja savu karjeras labāko gadu, un pēc sezonas viņam bija jālemj, vai turpināt esošo līgumu tā pēdējā gadā, kas viņam ļautu pelnīt 36 miljonus ASV dolāru. Pēc tam, kad ”Wizards” mainījās basketbola operācijas prezidents, mainījās arī tās nostāja Kristapa jautājumā. Pēdējā lēmuma dienā tika pieņemts lēmums Porziņģim pieņemt līguma opciju, un tikt aizmainītam uz Bostonas ”Celtics”. Vēlāk abas puses vienojās par divu gadu līguma pagarinājumu par 60 miljoniem dolāru. Šī kļūs par Kristapa ceturto komandu NBA karjerā aiz ”Knicks”, ”Mavericks” un jau minēto ”Wizards”.

Arī Dāvis spēlēs ceturtajā komandā NBA karjerā aiz ”Spurs”, ”Mavericks” un ”Wizards”. Viņš varētu ”Thunder” komandā labi iederēties, jo tai ir jauns un sastāvs, kam patīk spēlēt ātri. Dāvis ātrā spēlē jūtas viskomfortablāk, jo tādējādi var iegūt iespēju izpildīt tālmetienus. Jo augstāka ir to realizācija jo efektīvāks Dāvis ir laukumā. Ar katru sezonu Oklahomsitija ir uzlabojusi rezultātus, iepriekšējā tai nedaudz pietrūkot, lai varētu spēlēt izslēgšanas spēlēs. To sasniegšana varētu būt kluba mērķis gaidāmajā sezonā.

NBA regulārās sezonas derības LV BET

Lai arī nedz NBA jaunā sezona vēl nav sākusies, jau šobrīd var teikt, ka LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz katru no līgas spēlēm. Ir iespējams paredzēt mača uzvarētāju, handikapus, gūtos punktus vai iemestos vārtus kopā vai katrai komandai atsevišķi, precīzu rezultātu trešdaļā un hokeja spēlē, kā arī daudz ko citu, tostarp individuālo spēlētāju sniegumu.

Kā veikt likmes uz basketbolu? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja un basketbola spēlēm.

Basketbola un NBA derību padomi un derības LV BET

Jau šobrīd LV BET piedāvā izdarīt dažādas outright likmes, kā, piemēram, paredzēt nākamās sezonas uzvarētāju, katras konferences čempioni un individuālo balvu kā vērtīgākā spēlētāja, gada debitanta un citu individuālo balvu saņēmējus pēc regulārās sezonas beigām. Lai varētu veikt likmes, ienāc ieskaties mūsu NBA piedāvājumā, kurā netrūkst daudz un dažādu īpašo likmju. LV BET saviem spēlētājiem piedāvā labākās likmes un dažādāko piedāvājumu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *