Jaunās NHL sezonas sākums: ko iespēs latvieši?

Jaunās NHL sezonas sākums: ko iespēs latvieši?

No šī gada 10. oktobra startēs 2023./2024. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā sezona. To kā čempioni sagaidīs Lasvegasas ”Golden Knights”, kas iepriekšējā sezonā triumfēja pirmo reizi kluba vēsturē. Ziemeļamerikā turpina spēlēt vairāki latviešu hokejisti – dažs no viņiem vasarā klubu mainījies, bet kāds cits no Eiropas pārcēlies uz ASV, lai piepildītu sapni par debiju līgā. Vēlies uzzināt vairāk par NHL? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par NHL regulāro sezonu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā sezonā katrai no 32 komandām jāaizvada 82 spēles. Tas nozīmē, ka jaunā sezona ilgst samērā ilgi – ja 2023./2024. gada ar trim spēlēm sāksies naktī uz 11. oktobri, tad tā noslēgsies vien 2024. gada aprīlī, bet vēlāk jau sāksies izslēgšanas spēles, kurās noskaidrosies Stenlija kausa ieguvēja. Jāmin, ka sezona sāksies ar spēlēm starp tādām komandām kā Nešvilas ”Predators” pret Tampabejas ”Lightning”, Čikāgas ”Blackhawks” pret Pitsburgas ”Penguins”, kā arī Sietlas ”Kraken” pret čempioni Lasvegasas ”Golden Knights”.

Visas 32 komandas ir sadalītas divās konferencēs – Rietumu un Austrumu konferencē. Katrā no tām startē 16 komandas, un pēc 82 regulārā turnīra spēlēm pēc izcīnītajiem punktiem astoņas sezonu turpina izslēgšanas spēlēs. Katra sērija izslēgšanas spēļu ietvaros rit līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet, lai izcīnītu Stenlija kausu, jāuzvar četrās sērijās. Ja pirms tam trīs sezonas pēc kārtas finālā spelēja ”Lightning”, tad tas mainījās pirms gada, kad par kausu cīnījās Lasvegasas ”Golden Knights” pret Floridas ”Panthers”, to uzvarot sērijā ar 4-1. Teodors Bļugers kļuva par otro latvieti, kurš izcīnījis Stenlija kausu, vēlāk augustā to uz vienu dienu atvedot arī uz Latvijas galvaspilsētu Rīgu.

Nacionālās hokeja līgas regulārās sezonas dalībnieces

Austrumu konferencē piedalās tādas komandas kā Bostonas ”Bruins”, Karolīnas ”Hurricanes”, Ņūdžersijas ”Devils”, Toronto ”Maple Leafs”, Ņujorkas ”Rangers”, Tampabejas ”Lightning”, Ņujorkas ”Islanders”, Floridas ”Panthers”, Pitsburgas ”Penguins”, Bufalo ”Sabres”, Otavas ”Senators”, Detroitas ”Red Wings”, Vašingtonas ”Capitals”, Filadelfijas ”Flyers”, Monreālas ”Canadiens” un Kolumbusas ”Blue Jackets”.

Pirms jaunās sezonas Austrumos bukmeikeri par galveno favorīti uzskata Toronto ”Maple Leafs”, kuras iekļūšana Stenlija kausa finālā tiek novērtēta ar koeficientu 5.5. Ņūdžersijas ”Devils” un Karolīnas ”Hurricanes” pagaidām ir otras favorītes ar koeficientu 6.5, Ņujorkas ”Rangers” dota varbūtība 7.5, bet pagājušās sezonas regulārā turnīra uzvarētājai Bostonas ”Bruins” kopā ar ”Lightning” piešķirts koeficients 8.5. Tas nozīmē, ka par uzvaru Austrumos pēc bukmeikeru domām cīnīsies veselas sešas komandas.

Rietumu konferencē piedalās tādas komandas kā Lasvegasas ”Golden Knights”, Edmontonas ”Oilers”, Kolorādo ”Avalanche”, Dalasas ”Stars”, Losandželosas ”Kings”, Minesotas ”Wild”, Sietlas ”Kraken”, Vinipegas ”Jets”, Kalgari ”Flames”, Nešvilas ”Predators”, Vankūveras ”Canucks”, Sentluisas ”Blues”, Arizonas ”Coyotes”, Sanhosē ”Sharks”, Čikāgas ”Blackhawks” un Anaheimas ”Ducks”.

Pagaidām pēc bukmeikeru domām par Rietumu konferences galveno favorīti uzskata Kolorādo ”Avalanche” – tās koeficients noteikts 4.75. Edmontonas ”Oilers” koeficients ir 5.00, čempiones ”Golden Knights” 6.00, bet Dalasas ”Stars” ir 8.5. Atšķirībā no Austrumu konferences, Rietumos pēc bukmeikeru domām ir mazāk favorītu, kas nozīmē, ka ir pāris galvenās cīnītājas par iespēju spēlēt Stenlija kausa finālā.

Latvijas hokejisti Nacionālajā hokeja līgā: bez Balcera, bet, iespējams, ar debitantu

Latvijas hokejisti turpina spēlēt Nacionālajā hokeja līgā. Zemgus Girgensons turpinās pārstāvēt Bufalo ”Sabres”, kuras rindās spēlējis visu NHL karjeru. Pēc 2022./2023. gada sezonas viņam ar klubu beidzās līgums, bet vasarā abas puses vienojās par viena gada vienošanos, līguma vērtībai esot 2.2 miljoniem ASV dolāru. Tas nozīmē, ka jau 11. sezonu pēc kārtas Girgensons spēlēs Bufalo, un līdz šim 625 spēlēs viņam 81 vārti un 93 rezultatīvās piespēles. Kopā ar Bufalo viņš vēl nekad nav spēlējis NHL izslēgšanas spēlēs.

Kolumbusas ”Blue Jackets” turpinās pārstāvēt vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pagājušo sezonu pēc iespējas ātrāk gribētu aizmirst. Elvis cīnījās gan ar snieguma, gan veselības problēmām, laukumā dodoties tikai 30 spēlēs, kurās vidēji atvairīja 87.6% metienus un ielaida 4.23 ripas spēlē. Lieki teikt, ka tā ir viņa sliktākā statistika NHL karjerā, bet Kolumbusa bija viena no vājākajām komandām līgā. Pēc sezonas ”Blue Jackets” atlaida galveno treneri Bredu Lārsenu un arī vārtsargu treneri. Titulētais Maiks Bebkoks turpmāk strādās par komandas stūrmani, bet soms Niklass Bekstrēms būs Merzļikina treneris.

Lai arī izcīnījis Stenlija kausu, vasarā komandu mainīja Teodors Bļugers. Pagājušajā sezonā Pitsburgas ”Penguins” viņu aizmainīja uz Lasvegasu, ar kuru kopā viņš izcīnīja Stenlija kausu. Pēc sezonas viņa līgums bija iztecējis un viņš lēma pievienoties Vankūveras ”Canucks”. Pagājušajā sezonā ”Canucks” ”play off” nespēlēja, bet Bļugers varētu šajā komandā būt viens no līderiem un tādējādi arī palielināt savu lomu uzbrukumā. Līdz šim viņš NHL vairāk bijis aizsardzības speciālists. Vankūverā turpina spēlēt arī vārtsargs Artūrs Šilovs, kuru atzina par 2023. gada pasaules čempionāta hokejā vērtīgāko spēlētāju. Iepriekšējā sezonā viņš debitēja NHL un paredzams, ka viņa loma klubā tikai pieaugs.

Notikusi arī Latvijas hokejistu rokāde. Vismaz uz sezonu NHL vairs nespēlēs Rūdolfs Balcers – viņš pagājušo sezonu sāka Floridas ”Panthers”, bet turpināja Tampabejā, kurā pēc pirmajām spēlēm iedzīvojās savainojumā, vairs ierindā neatgriežoties un spēlējot fārmklubā. Pēc bronzas pasaules čempionātā Balcers lēma atgriezties Eiropā un spēlēs Šveicē. Uz Floridu no Čehijas ar divvirziena līgumu pārcēlies aizsargs Uvis Balinskis. Viņš kļuva par Čehijas līgas vienu no rezultatīvākajiem aizsargiem un tas tika pamanīts. Balinskis nav draftēts un gadījumā, ja viņam izdosies sevi pierādīt, kļūs par vēl vienu latviešu hokejistu, kuram izdevies debitēt NHL.

Nacionālās hokeja līgas regulārās sezonas derības LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tostarp Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Hokeja un NHL derību padomi un derības LV BET

NHL ir viena no populārākajām sporta līgām pasaulē un Latvijā, kā jau hokeja zemē, tai ir īpaša vieta. Ja vēlies veikt likmes uz notikumiem turnīrā, tad LV BET saviem lietotājiem piedāvā labākās iespējamās likmju variācijas. Gan vari derēt uz spēles uzvarētāju, gan vārtu daudzumu, uzvarētāju periodā, precīzu rezultātu un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties ar ”outright” iespējām jeb to, kuras no komandām, piemēram, Stenlija kausa izcīņā uzskatāmas par galvenajām favorītēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *