Boxing day Premjerlīgā: īpašās Ziemassvētku spēles

Boxing day Premjerlīgā: īpašās Ziemassvētku spēles

Līdzvērtīgi Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), arī pasaulē par spēcīgāko uzskatītais vietējais čempionāts, Premjerlīga, Ziemassvētkos atvēl vienu īpašo dienu, ko sauc par Boxing day, kuras laikā norit vairākas čempionāta spēles. 2023./2024. gada 26. decembrī gaidāmas piecas intriģējošas cīņas visas dienas garumā. Vēlies veikt derības uz Premjerlīgas spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvājumā atrodamajām likmēm un veic derības!

Boxing day kā tradīcija sporta spēļu norisei Lielbritānijā

Lielbritānijā termins ”boxing day” nozīmē otros Ziemassvētkus jeb 26. decembri, kad kalendārā šis datums arī nozīmē pēdējo brīvdienu īpašu svētku laikā. Jau kā sena tradīcija Anglijā, Velsā, Skotijā un Ziemeļīrijā šajā dienā ir aizvadīt sporta sacensības – sākot no Anglijas Premjerlīgas spēlēm beidzot ar regbiju un arī šautriņu mešanu – decembra izskaņā Londonā norit pasaules čempionāts, kurš 26. decembrī pēc īsas pauzes atsāk savu izspēli. Tradīcija pārsvarā nosaka, ka vismaz futbolā spēles tiek aizvadītas starp vienas pilsētas vai netālu pilsētu komandām, ko var saukt dažkārt pat par derbijiem. Tas tamdēļ, lai brīvdienu laikā klubu faniem nebūtu jāceļo pārāk tālu līdz savai iemīļotajai komandai.

Anglijas Premjerlīga, kas ir viens no spēcīgākajiem vietējiem čempionātiem pasaulē, ik gadu tā nogalē aizvada vairākas spēļu kārtas, bet boxing day laikā ierasti paredzētas piecas spēles. 2022./2023. gada sezonā tika aizvadītas veselas septiņas spēles, jo šī kļuva par dienu, kad pēc vairāk nekā mēneša pauzes Pasaules kausa finālturnīra dēļ atsākās čempionāta izspēle. Pirms gada ”Tottenham” spēlēja neizšķirti 2:2 pret ”Brentford”, ”Crystal Palace” ar 0:3 piekāpās ”Fulham”, ”Everton” ar 1:2 piekāpās ”Wanderers”, ”Southampton” ar 1:3 zaudēja ”Brighton”, ”Leicester” ar 0:3 atzina ”Newcastle” pārākumu, bet uzvaru svinēja ”Liverpool” un ”Arsenal”. Pirmie ar 3:1 apspēlēja ”Aston Villa”, bet otrie ar tādu pašu rezultātu ”West Ham”.

Gaidāmas spēles 2023./2024. gada boxing day ietvaros

19.kārtas ietvaros Premjerlīgā boxing day ļaus vietējiem un arī Latvijas šīs līgas faniem sekot piecām interesantām spēlēm. Plkst. 14:30 pēc Latvijas laika ”Nottingham Forest” uzņems ”Newcastle”, plkst. 17:00 ”Sheffield United” cīnīsies pret ”Luton Town”, plkst. 17:00 ”Bournemouth” uzņems ”Fulham”, plkst. 19:30 ”Burnley” tiksies pret ”Liverpool”, bet dienas gaidītākā spēle plānota pašā vakarā, plkst. 22:00, kad ”Manchester United” savā laukumā spēkosies pret sezonu labi sākušo ”Aston Villa”.

Visintriģējošākā tik tiešām solās būt spēle starp ”United” un ”Aston Villa”. Pēc Unaja Emerija stāšanās pie kluba stūres ”Aston Villa” pārvērtusies un kļuvusi par vienu no vadošajām komandām čempionātā. 2023./2024. gada sezona sākta ar 12 uzvarām pirmajās 17 spēlēs, 38 punktiem un trešo vietu turnīra tabulā. Turklāt no līderes ”Liverpool” klubs atpaliek tikai par punktu. Sliktāk klājies ”United”, kas pirmo 17 spēļu laikā pamanījās zaudēt veselas septiņas reizes, bet 28 punkti deva tai septīto vietu, līdz ceturtajai pozīcijai atpaliekot par pieciem punktiem.

Citu komandu dueļos favorīts ir skaidrāks. ”Liverpool” ir viena no čempionāta līderēm, kamēr ”Burnley” pastarīte, ”Fulham” un ”Bournemouth” čempionātu sākušas līdzīgi, bet ”Newcastle” būs favorīte savā duelī pret ”Nottingham Forest”. Tikmēr ”Sheffield United” un ”Luton”, kas uz Premjerlīgu pacēlās no pēc spēka otrās līgas, šobrīd ir vienas no pastarītēm un katrai no tām trīs punkti būs zelta vērtē cīņā par vietas saglabāšanu līgā arī nākamajā sezonā.

Bukmeikeru prognozēs skaidri favorīti un intriģējošākie dueļi

Pēc bukmeikeru domām divās no spēlēm ir zināms skaidrs favorīts – ”Newcastle” tiek uzskatīta par nozīmīgu favorīti mačā pret ”Nottingham” (koeficients 1.42 pret 7.25), bet ”Liverpool” favorītes statusā sagaidīs spēli pret ”Burnley” (1.38 pret 7.00 koeficients).

Citās spēlēs tik nozīmīgi favorītu statusi atvēlēti gan nav. Vismaz pāris dienas pirms spēles ”Bournemouth” izredzes uzvarēt ”Fulham” uztvertas nedaudz augstāk (2.35 pret 3.00 koeficients), ”Sheffield United” tiek uzskatīta par favorīti spēlē pret ”Luton” (2.3 pret 3.25 koeficienti), bet ”Manchester United”, visdrīzāk, mājas spēles priekšrocības dēļ atdots nelielas favorītes statuss cīņā pret ”Aston Villa” (2.35 pret 2.90 koeficients).

Jāatceras, ka komandām vēl pirms boxing day spēles gaidāma vēl viena spēļu kārta. Vissaistošākā cīņa gaidāma Jirgena Klopa vadītajai ”Liverpool”, kurai 23. decembrī jāspēkojas pret citu vadošo čempionāta komandu ”Arsenal”.

Likmes uz Premjerlīgas spēlēm LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt sporta likmes uz katru Premjerlīgas spēli. Bez tā, ka ir iespējams paredzēt spēles uzvarētāju, tāpat pastāv iespējas derēt uz dažādiem ar spēli saistītiem aspektiem – dubultiespēju, handikapu, gūto vārtu skaitu, puslaiku rezultātiem, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem, un statistikas datiem (aizmugures, stūra sitieni, brīdinājumi, un citi). LV BET sporta totalizatorā atrodams viens no plašākajiem futbola likmju piedāvājumiem tirgū. Ja tevi interesē veikt derības uz futbolu, tad LV BET būs atbilstošākā vieta, kas piedāvās pašus labākos koeficientus.

Pirms veic likmi, iepazīsties ar komandas sniegumu iepriekšējās spēlēs, traumēto spēlētāju sarakstu un kā komandām veicies savstarpējās spēlēs. Tas var ietekmēt rezultātu arī to gaidāmajā mačā 26. decembrī, kas intereses ziņā var piesaistīt lielu līdzjutēju skaitu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *