Cīņu par kāroto ceļazīmi uz Parīzi Latvijas basketbola izlase aizvadīs savu skatītāju priekšā

Cīņu par kāroto ceļazīmi uz Parīzi Latvijas basketbola izlase aizvadīs savu skatītāju priekšā

No 2024. gada 2. līdz 7. jūlijam Latvijas vīriešu basketbola izlase Rīgā aizvadīs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz nozīmīgajām sacensībām. Gadījumā, ja ceļazīme tiks izcīnīta, vīriešu izlase to paveiks pirmo reizi vēsturē. Vēlies veikt likmes uz basketbola izlašu mačiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju iespējām un veic derības!

Piektā vieta Pasaules kausā ļauj kāpt FIBA rangā un būt pirmajā izlozes grozā

Lukas Banki trenētā Latvijas basketbola izlase 2023. gadu aizvadīja izcili. Vispirms tika nodrošināta vieta 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kura debijā, spēlējot bez Kristapa Porziņģa, Jāņa Strēlnieka un Riharda Lomaža, tika sasniegts vēsturisks rezultāts – augstā piektā vieta, ceturtdaļfinālā ar viena metiena tiesu zaudējot nākamajai čempionei Vācijai.

Nozīmīgais panākums ļāva pacelties uz astoto vietu FIBA rangā, kā arī nodrošināt vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ietvaros. Tajā 24 komandas no dažādiem kontinentiem cīnīsies par pēdējām četrām vietām olimpisko spēļu turnīrā, kuram jau kvalificējušās Francija, ASV, Kanāda, Vācija, Serbija, Dienvidsudāna, Japāna un Austrālija. Turklāt augstais panākums un pakāpšanas FIBA rangā ļāva Latvijas izlasei atrasties pirmajā grozā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru grupu izlozē.

Tā noteica, ka Latvijas zarā būs arī tādas komandas kā Gruzija, Melnkalne, Brazīlija, Filipīnas un Kamerūna. Vispirms Latvija A grupā spēlēs pret Gruziju un Filipīnām, bet B grupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. No katras apakšgrupas divas labākās iekļūs pusfinālā, A grupas pirmajai vietai cīnoties pret B otro vietu, bet B pirmajai vietai pret A otro. Pēc izslēgšanas metodes tiks noteikta tā viena komanda, kas izcīnīs vienu no pēdējām četrām ceļazīmēm uz nozīmīgajām sacensībām, kas 2024. gadā norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

Latvijas basketbola izlase olimpisko kvalifikāciju aizvadīs savu līdzjutēju atbalstīti

Bez tā, ka novembra beigās Latvijas vīriešu basketbola izlase uzzināja pretinieces savā zarā, noskaidrojās arī visu četru kvalifikācijas turnīru rīkotājas. Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) valde lēma, ka viens no turnīriem, kurā startēs Latvijas izlase, tiks aizvadīts galvaspilsētā Rīgā, ”Arēna Rīga”. Vienu no turnīriem rīkos Spānijas pilsēta Valensija, vienu Grieķijas pilsēta Atēnas, bet citu Puertoriko galvaspilsēta Sanjuana.

Visi kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2024. gada 2. līdz 7. jūlijam, no katra uz olimpiskajām spēlēm tiekot tikai kvalifikācijas uzvarētājai. Valensijā par vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs cīnīsies Spānija, Libāna, Angola, Somija, Polija un Bahamu salas, Atēnās par vienu no vietām savstarpēji spēkosies Grieķija, Slovēnija, Jaunzēlande, Horvātija, Ēģipte un Dominikānas republika, bet Puertoriko par vienu no četrām vietām sacentīsies Puertoriko, Itālija, Bahreina, Lietuva, Meksika un Kotdivuāra.

Basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27. jūlija līdz 10. augustam. Visas spēles norisināsies Francijas galvaspilsētā, ”Bercy” arena, kurā dažādi sporta notikumi tiek organizēti jau kopš 1984. gada. Halles ietilpība ir virs 15 tūkstošiem sēdvietu un gadu gaitā šeit notikušas dažādas nozīmīgas sporta sacensības, ieskaitot NBA spēles un UFC cīņu vakaru.

Latvijas izlases izredzes olimpisko spēļu kvalifikācijas laikā

Pirms gaidāmā turnīra Latvijas basketbola izlase tiks uzskatīta par galveno favorīti savā zarā uz ceļazīmes nodrošināšanu. Par galvenajām konkurentēm ceļā uz Parīzes olimpisko spēļu turnīru var minēt Gruziju, Melnkalni un Brazīliju. Pret Gruziju Latvijas vīriešu izlase aizvadīja pārbaudes spēli īsi pirms Pasaules kausa, uzvarot pārliecinoši, bet Brazīliju latvieši apspēlēja finālturnīra izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Nepatīkamākas emocijas saistās ar Melnkalni, kas ir gan uzvarēta, gan tai zaudēts – sāpīgākā neveiksme piedzīvota cīņā par vietu 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā, tajā vietā izcīnot tieši Balkānu zemei.

Pagaidām gan nav skaidrs, vai Latvijas basketbola izlase brauks uz Parīzi gadījumā, ja vieta turnīrā tik tiešām tiks izcīnīta. Nesen Starptautiskā Olimpiskā komiteja paziņoja, ka ļaus agresorvalstu sportistiem (krievi, baltkrievi) startēt olimpiskajās spēlēs kā neitrālajiem sportistiem. Skaidrs, ka šo valstu sportisti nepiedalīsies komandu sporta spēlēs, taču to pielaišana sacensībām likusi diskutēt par iespējamību boikotēt spēles. Tāpat zem lupas pakritis olimpiskās kvalifikācijas turnīrs Rīgā, kurš finansēts no valsts līdzekļiem un kura organizēšanai jau finansēti trīs no plānotajiem pieciem miljoniem. Visdrīzāk turnīrs Rīgā notiks, bet saistībā ar krievu un baltkrievu sportistiem Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas olimpiskās kustības mēģinās lēmumu piespiest mainīt.

Basketbola likmes uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem LV BET sporta totalizatorā

Pavisam noteikti LV BET sporta totalizators piedāvās likmes uz visām 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlēm, bet ar Latvijas vīriešu izlases dalību var sagaidīt arī īpašākas sporta likmes, kā, piemēram, derības par spēlētāju sniegumu mačā (punkti, atlēkušās bumbas, piespēles, realizētie tālmetieni, un citi). Visai iespējams, ka pirms kvalifikācijas sākuma pie mums atradīsi ”outright” iespēju, ar kuras palīdzību varēsi uzzināt, kuras no komandām uzskatāmas par galvenajām favorītēm – Rīgā tā varētu būt Latvija, Brazīlija un Melnkalne, Spānija mājiniece Spānija, Grieķijā Slovēnija un Grieķija, bet Puertoriko Lietuva un Itālija.

Pirms veic derības, iepazīsties ar komandu sastāviem, rezultātiem pārbaudes spēlēs un traumēto sarakstu. Tāpat ieskaties, kā komandām veicies vienai pret otru iepriekšējos savstarpējos mačos. Latvija apspēlējusi Gruziju, Brazīliju, dažādāk klājies pret Melnkalni, bet Filipīnas un Kamerūna ir mazāk zināmas pretinieces, kas objektīvi uzskatāmas arī par vājākām.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *