Talantīgā Latvijas U20 izlase pasaules čempionātā cīnīsies par vietu astotniekā

Talantīgā Latvijas U20 izlase pasaules čempionātā cīnīsies par vietu astotniekā

Jau no 26. decembra Latvijas U 20 hokeja izlase piedalīsies 2024. gada U20 pasaules čempionātā, kas šoreiz gaidāms Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Šajā Zviedrijas pilsētā turnīrs norisināsies pirmo reizi. Arta Ābola trenētās izlases galvenais mērķis ir nosargāt vietu elites divīzijā, ko paveiks deviņas no desmit dalībniecēm. Vēlies veikt derības uz U-20 pasaules čempionātu hokejā? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic derības.

Latvijas U20 izlasei grupā cīņas pret grandiem

Šis kļūs par trešo gadu pēc kārtas, kad Latvijas U-20 izlase piedalās elites divīzijā šī vecuma pasaules čempionātā. Vēl kopš neatkarības atgūšanas U20 starp planētas spēcīgākajām izlasēm spēlējusi 2006., 2009., 2010., 2012., 2013. un 2017. gadā. Tikai reizi Latvijas U 20 izlasei izdevies spēlēt ceturtdaļfinālā – tas notika 2022. gada čempionātā, kad cīņā par pusfinālu izdevās pakutināt nervus zviedriem. 2023. gada čempionātā Latvija ieņēma devīto vietu, cīņā par palikšanu elitē sērijā līdz divām uzvarām uzvarot Austriju (5:2, 4:2).

Turnīrā, kas no 26. decembra līdz 5. janvārim notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, Latvijas U20 izlase atradīsies ļoti spēcīgā apakšgrupā. A apakšgrupā pretī nāks abas galvenās turnīra favorītes – Kanāda un mājiniece Zviedrija, tāpat ar mērķi cīnīties par medaļām alkstošā Somija, bet izšķirošā cīņa par potenciālo iekļūšanu ceturtdaļfinālā varētu būt pret Vāciju. Gadījumā, ja neizdosies iekļūt četru labāko vidū, tad Arta Ābola vadītā izlase par vietas saglabāšanu cīnīsies pret B apakšgrupas vājāko komandu (Čehija, ASV, Slovākija, Šveice vai Norvēģija). Atšķirībā no iepriekšējiem turnīriem, šoreiz palikšana elites divīzijā tiks noskaidrota vienā spēlē.

Pasaules junioru čempionātu Latvijas hokejisti sāks ar spēli pret mājinieci Zviedriju 26. decembrī plkst. 20:30 pēc Latvijas laika. Dienu vēlāk, 27. decembrī, arī vakara spēlē (20:30) jāspēkojas pret esošo pasaules čempioni Kanādu, pēc kā sekos viena brīvdiena. 29. decembrī plkst. 15:30 plānota cīņa pret Somiju, bet noslēdzošā apakšgrupas cīņa gaidāma 30. decembrī, kad plkst. 20:30 jācīnās pret Vāciju. Gadījumā, ja izlase iekļūs ceturtdaļfinālā, tad šis mačs norisināsies 2024. gada 2. janvārī, bet, ja būs jācīnās par vietas saglabāšanu elitē, tad līdz izšķirošajai cīņai būs jāgaida vairākas dienas – tā paredzēta vien 4. janvārī, kad arī notiks pusfinālu mači.

Šī gada U20 izlase ar pasaules čempionāta bronzas medaļnieku sastāvā

Daudzi šī gada gājuma izlase sauc par vienu no spēcīgākajām U20 izlasēm, kāda Latvijai jebkad bijusi. Sastāvā atrodams viens hokejists, kurš spēlēja pieaugušo valstsvienībā 2023. gada pasaules čempionātā, ar to izcīnot bronzu – Dans Ločmelis. Ikdienā Dans šobrīd mācības apvieno ar hokeju, spēlējot Masačūsetas universitātē. 12 sezonas spēlēs Ločmelim četri vārti un viena rezultatīva piespēle, bet pēc sastāva nosaukšanas viņš iecelts par tās kapteini. NHL Ločmeli draftēja Bostonas ”Bruins” 2022. gada drafta ceturtajā raundā ar kopējo 119. numuru.

Sandis Vilmanis var būt vēl viens līderis uzbrukumā. Pašlaik hokejists spēlē Ontārio hokeja līgas klubā Sarnijas ”Sting”, 30 spēlēs iekrājot desmit vārtus un 18 rezultatīvās piespēles. Arī Vilmanis ir draftēts NHL – 2022. gada draftā viņu piektajā kārtā ar kopējo 157. numuru izraudzījās Floridas ”Panthers”, kurā šobrīd spēlē Uvis Balinskis. Bukartu dzimtu Latvijas hokeja izlasēs turpinās Rodžers Bukarts, kurš Rietumu hokeja līgā Kanādā pārstāv ”Wild” komandu, bet vēl starp līderiem uzbrukumā var minēt Ēriku Mateiko (Kvebekas junioru hokeja līga, Seintdžonas ”Sea Dogs”) un Kristeru Ansonu (”Armada” komanda QMJHL līgā).

Aizsardzībās līderi var būt Niks Feņenko, Pēteris Bulāns un Darens Uļjanskis. Feņenko ikdienā spēlē vienā no Kanādas junioru hokeja līgām, Rietumu hokeja līgas ”Drakkar” komandā. 19 gadus vecais aizsargs šīs sezonas 29 spēlēs pamanījies tikt jau pie 25 rezultativitātes punktiem (5+20). Bulāns pārstāv citu Kanādas junioru hokeja līgu Kvebekā, spēlējot ”Sagueneens” vienībā. 18 gadus vecais aizsargs 32 spēlēs ticis pie vieniem vārtiem un 14 piespēlēm. Tikmēr Uļjanskis hokeja prasmes attīsta Zviedrijā AIK sistēmā, U18 un U20 komandu rindās kopā jau tiekot pie 25 rezultativitātes punktiem. Vārtos pirmais numurs varētu būt Deivs Rolovs, kuru nepieciešamības gadījumā aizvietot var Aksels Ozols. Kā trešais vārtsargs uz čempionātu dosies 2006. gadā dzimušais Linards Feldbergs.

Bez Feldberga, kurš spēlē ”Riga” sastāvā, tikai trīs laukuma spēlētāji ikdienā pārstāv Latvijas čempionāta komandas. Aizsargs Renarts Bērziņš spēlē ”Mogo”/LSPA, bet uzbrucēji Kevins Strādnieks un Rinalds Vutkevičs ir vieni no vadošajiem hokejistiem čempionē ”Zemgale”/LBTU. Visi pārējie prasmes attīsta ārpus Latvijas, kā galveno virzienu izvēloties Ziemeļameriku. Daļa kopā ar hokeja spēlēšanu mācās universitātē, bet citi pārstāv dažādas Kanādas junioru līgas.

Bukmeikeri Latvijai paredz cīņu par izdzīvošanu

Pirms turnīra Latvijas izlases izredzes cīnīties par augstākajiem mērķiem netiek uzskatītas par augstām. Bukmeikeri izlasei paredz cīņu par izdzīvošanu pret Norvēģiju, kur visdrīzāk tā tiktu uzskatīta par favorīti. Pagaidām Latvijai ir sliktākais koeficients A apakšgrupā (76.00) un otrs sliktākais cīņā par zelta medaļām (500.00). Kā jau minēts, sliktāks koeficients piešķirts tikai Norvēģijai, kuras izredzes novērtētas ar koeficientu 750.00. Cīņā par ceturtdaļfinālu A grupā favorītes gods atdots Vācijai – tas izredzes grupā novērtētas ar koeficientu 31.00, kas ir vairāk nekā divas reizes labāks nekā Latvijai.

Pirms turnīra Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols kā mērķi nosprauda iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pēdējos gados U20 izlasei izdevies izrādīt nopietnu pretestību par favorītēm uzskatītās hokeja lielvalstis un to pašu būs nepieciešams paveikt 2024. gada čempionātā, lai šo mērķi realizētu arī praksē.

Hokeja likmes LV BET

LV BET sporta totalizatora piedāvājumā būs visas 2024. gada pasaules junioru čempionāta spēles. Tev būs iespēja derēt ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī citiem ar spēli saistītiem aspektiem kā handikapu, periodu uzvarētājiem, precīzu rezultātu un daudz ko citu. Lai uzzinātu visas piedāvājumā esošās sporta likmes, ienāc pie LV BET sporta totalizatora. Visai iespējams, ka uz Latvijas izlases spēlēm var būt pieejams kāds īpašais piedāvājums. Ja gadījumā tādu pamani, tad centies to izmantot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *