Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles handbolā: Latvija izstājas pēc pirmās kārtas

Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles handbolā: Latvija izstājas pēc pirmās kārtas

2023.gada novembrī sākās 2025.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles, taču jau pirmajā kārtā no tālākās cīņas izstājās Latvijas vīriešu handbola izlase, kas divu spēļu summā piekāpās Igaunijai. Šobrīd valstsvienībā norit paaudžu maiņa un visdrīzāk kādu laiku augstus rezultātus var būt grūti sagaidīt. Vai tevi interesē veikt likmes uz handbolu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmju variācijām un veic derības!

Svarīgākā informācija par pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm handbolā

2025.gada pasaules čempionāta norise gaidāma trijās valstīs – Horvātijā, Norvēģijā un Dānijā. Tas norisināsies no 2025. gada 9. līdz 27. janvārim, tajā piedaloties 32 valstu izlasēm. Trīs vietas turnīrā nodrošinājušas jau organizētājas (Horvātija, Dānija, Norvēģija), Francija turnīram kvalificējusies kā 2023. gada pasaules čempionāta uzvarētāja, bet ASV kā viena no ”wild card” ielūguma saņēmējām. Divas vietas tiks noskaidrotas 2024. gada Eiropas čempionātā, četras vietas 2024. gada Āzijas čempionātā, piecas vietas 2024. gada Āfrikas čempionātā, trīs vietas Dienvidu un Centrālamerikas čempionātā, bet viena vieta Nor. ca čempionātā. Potenciāli iespējama, ka viena vieta pienākas Okeānijai, bet atlikušās 11 vietas noskaidros Eiropas kvalifikācijā. Vēl vienai izlasei pienāksies ”wild card”.

Spēles starp Eiropas dalībniecēm pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā ir jau sākušās. Tās notiek vairākās fāzēs – pirmajā kārtā desmit komandas piecos pāros noskaidro tās piecas, kuras iekļūst otrajā kvalifikācijas kārtā. Otrajā kārtā piecas kvalificējušās komandas gaida jau Ukraina, Lietuva un Beļģija, visām astoņām komandām noskaidrojot nākamos četrus pārus. Četras labākās komandas divu spēļu summā iekļūst grupu turnīrā, kuru veidos kopā ar tām 18 Eiropas izlasēm, kuras uz pasaules čempionātu nekvalificēsies automātiski no 2024. gada Eiropas čempionāta.

Latvijas vīriešu handbola izlase apstājas jau pirmajā kvalifikācijas kārtā

Latvijas handbola izlase ir pārejas posmā, kuras laikā norit arī sāpīga paaudžu maiņa. Vēl nesen ar tās līderi Daini Krištopānu, kurš pašlaik spēlē Bundeslīgas klubā MT Melsungen, Latvijas izlase spēlēja Eiropas čempionātā, taču šis panākums vēlāk nav nesis rezultātu noturību nākotnē. Savukārt Vācijas klubā ”MT Melsungen” spēlējošais Dainis Krištopāns pēdējos gados retāk dodas palīdzēt izlasei. Izlases galvenais treneris Davors Čutura atjaunina izlases rindas, kas redzams arī sastāvā.

Pirmajā 2025. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas kārtā Latvijas handbola izlasei bija jāspēkojās pret Igauniju, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot nākamajā kārtā. Davors Čutura pārstāvēt izlasi aicināja 17 spēlētājus, tai skaitā deviņus leģionārus – Edgaru Kukšu, Ralfu Geisleru, Raulu Erlendu Serafimoviču, Endiju Kušneru, Jevgeņiju Rogonovu, Robertu Rancānu, Jāni Pāvelu Valkovski, Artūru Meikšānu un Raivi Gorbunovu. Bez Krištopāna izlasei nepievienojās Vācijā spēlējošais vārtsargs Rolands Ļebedevs, bet traumu dēļ mačus izlaida Nils Kreicbergs, Antons Šuleiko un Ņikita Pančenko. Čutura izlases vadīšanā pieaicināja palīgus – viņam palīdzēja Arnolds Straume, video analīzes speciālists Laureano Martiness Simone, kā arī fiziskās sagatavotības un vārtsargu treneri Santjago Garrido Pintosu.

Kvalifikācija Latvijas izlasei gan noslēdzās jau pēc pirmās kārtas, jo divu spēļu summā tika atzīts Igaunijas pārākums. Pirmajā spēlē Valmieras Olimpiskajā centrā Davora Čuturas trenētā izlase piekāpās igauņiem ar vienu vārtu starpību (29:30), bet atbildes mačā Igaunijā nācās piekāpties ar sešiem vārtiem (22:28). Divu spēļu summā ziemeļu kaimiņi bija pārāki ar 58:51.

Izspēles kārtība pasaules čempionāta kvalifikācijā handbolā

Novembrī notika pirmā pasaules čempionāta kvalifikācijas kārta, kurā bez Igaunijas otrajā kārtā iekļuva arī Somija, Slovākija un Itālija. Izraēlas un Luksemburgas mači saistībā ar sākušos karadarbību Izraēlā vēl nav aizvadīti. Otrajā kārtā minētās komandas un Izraēla vai Luksemburga pievienosies Lietuvai, Ukrainai un Beļģijai. Pirmajā grozā atradīsies Ukraina, Lietuva, Beļģija un Izraēla vai Luksemburga, kamēr otrajā grozā Slovākija, Somija, Igaunija un Itālija. Izlozē tiks noskaidroti četri pāri, tiem aizvadot savstarpējas spēles 2024. gada martā. Divu spēļu summā noskaidros četras dalībnieces, kas pievienosies 18 komandām no Eiropas čempionāta cīņā par kvalificēšanos pasaules čempionātam. 22 komandas tālāk jau noskaidros 11 izlases, kas kvalificēsies pasaules čempionātam.

Likmes uz pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles handbolā LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionāta kvalifikācijas mačiem handbola, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”handbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz handbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām handbola spēlēm.

Padomi un bukmeikeru likmes Pasaules vīriešu handbola čempionātam LV BET

LV BET sporta totalizatorā pieejamas dažādas likmes uz handbola notikumiem. Bez derēšanas uz mača uzvarētāju pastāv iespēja noteikt vārtu handikapu, kopā iemestos vārtus spēlē (virs/zem), pirmā puslaika handikapu un kopā gūtos vārtus (virs/zem), kā arī ir iespējams derēt uz rezultatīvāko puslaiku (1. puslaiks, 2. puslaiks vai neizšķirts). Iespējamas arī citas likmes, kā, piemēram, iespēja derēt uz katras komandas gūto vārtu skaitu spēlē (virs/zem) un puslaikos. Ja vēlies veikt likmes uz handbola notikumiem, tad ņem vērā spēku samēru pasaulē un Eiropā – pārsvarā vadošās izlases ir tieši no Eiropas. Ieskaties, kā tām veicies iepriekšējos mačos, kā arī, ja tiek piedāvātās, aplūko bukmeikeru piedāvātās ”outright” iespējas. LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā labākās sporta likmes un handbols nav izņēmums.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *